11/04/12 07:18
(http://socialevo.net/)

Кралиците на социалните медии – 2012

Във времена, когато има ужасно много дебати по отношение на равноправието между мъже и жени и мястото на жените в бизнеса, с гордост ще ви представим една класация на Тoprankblog.com – „25 жени, които владеят социалните медии през 2012”. Инициативата се осъществява за трета поредна година, като номинираните предходната година предлагат победителките за настоящата. Въпреки това организаторите от маркетинговия блог признават, че им е било доста трудно да направят своя избор. С какво се отличават всъщност тези жени? Те вършат смислена и въздействаща работа за и чрез социалните медии. Носи голямо удовлетворение да привлечеш вниманието на хора, които ускоряват навлизането на социалните технологии в бизнеса, и тези, които използват социалните медии, за да променят нещата. С две думи – тези, които карат нещата да се случват.

Ето го и дългоочаквания момент! И както казват в Холивуд – и победителите са…:

Ейми Портърфийлд

Ейми Портърфийлд – Да подхожда честно към живота и бизнеса е нещото, което Ейми прави най-добре. Тя мечтае да работи за себе си още от дете. Кариерата й е като ураган. Пътува с Тони Робинс и вече наистина осъществява желанието сама да си е шеф. Днес тя обучава и консултира в областта на социалните медии и е съавтор на книгата „Facebook Marketing All-in-One for Dummies”, заедно с Филис Кеър и Андреа Вал . Ето и къде можете да я намерите: Twitter: @amyporterfield; Blog: Amy Porterfield Blog. Номинирана от Кристи Хайнс (@kikolani).

 

 

Андреа Вал

Андреа Вал – Алтерегото на Андреа Вал – „Баба Мери” предоставя на маркетолозите точни факти и дава съвети (както обикновено правят бабите) за използването на социалните медии в бизнеса. Тя е съавтор на „Facebook Marketing All-in-One for Dummies” заедно с Филис Кеър и Ейми Портърфийлд и ръководи клуба по Facebook маркетинг „Social Media Examiner”. За повече информация вижте @andreavahl в Twitter и Grandma Mary Show във Facebook. Номинирана от Кристи Хайнс (@kikolani).

 

 

Ариана ХъфингтънАриана Хъфингтън – Тази жена няма никакъв страх и наистина разбира от бизнес. Ариана стартира „Huffington Post” през 2005 година и бързо се превръща в една от най-четените и цитирани медии в света. Към момента тя е президент и главен редактор в медийната група на Хъфингтън Поуст. Печелила е награда „Пулицър” за отразяване на национални събития и е в топ 100 на списание „Time“. За повече информация вижте @ariannahuff в Twitter и блога й The Huffington Post. Номинирана от Ан Хадли (@marketingprofs).

 

 

 

Обри Сабала

Обри Сабала – Впечатляваща автобиография, нестандартна природа и страхотно чувство за хумор. Към момента е вице-президент в Marketing & Communications в „Sailthru”. Обри е работила за Facebook, AOL, Digg, Ask.com и Google. Въпреки че е трудно да замени Силициевата долина за Ню Йорк, тя завладява напълно града и го споделя във всички социални мрежи. Повече информация: @aubs в Twitter и блог Aubs. Номинирана от Стефани Агреста (@stephagresta).

 

 

Кони БенсънКони Бенсън – Ако търсите някого, който подкрепя с две ръце сформирането на общности, Кони Бенсън е вашият човек. Главен мениджър на „Global Social Media and Community Strategy” за „Dell”. В топ 20 на forbes.com за блогове, свързани с маркетинг и социални мрежеи, водени от жени. Тя е цитирана в много книги и публикации заради експертното си мнение в областта. Повече информация: @cbensenTwitter и блога й Connie Bensen Blog. Номинирана от Лий Одън (@leeodden).

 

 

Деана ЗандДеана Занд – С експертните си знания в областта на технологиите и честото си присъствие в CNN, Fox News и Радио BBC Деана се е превърнала в една от звездите на социалните медии. Тя е автор на „Share This! How You Will Change the World with Social Networking”, много търсен консултант, сътрудник на „Forbes”- списъкът е безкраен. И освен всичко това тя е и писател, и графичен илюстратор в някои комикси. Информация: @deanna в Twitter и блога й Deanna Zandt Blog. Номинирана от Тара Хънт (@missrogue).

 

 

Екатерина Уолтър

Екатерина Уолтър – Стратег в областта на социалните медии за Intel. Работи там, където новите технологии и интегрираният маркетинг вървят ръка за ръка. Страстта й да се свързва и общува с други хора е ключът към нейния успех. Целта й: „да живея преизпълнен живот”. Автор е на книгата за основателя на Facebook Марк Зукърбърг - Think Like Zuck: The Five Business Secrets of Facebook’s Improbably Brilliant CEO Mark Zuckerberg”. Повече информация: @ekaterina в Twitter и блога й Building Social Bridges. Номинирана е от Лиса Грим  (@lisagrimm).

 

 

Хедър УолингХедър Уолинг – Работи в областта на ПР-а близо десетилетие и помага на фирмите с дребен и среден бизнес да интегрират онлайн практиките към традиционните им ПР стратегии. Към момента тя е президент на консултантската си фирма Geben Communication. Фокусирала се е на отношенията между блогъри и медии, писане и разработване на нови практики в социалните медии. Twitter: @prtini; BlogprTini. Номинирана е от Кели Крейн (@kellyecrane).

 

 

Жустин Езарик

Жустин Езарик – Геймър, блогър, графичен дизайнер и добре позната в интернет личност. Това са част от нещата, които е Жустин. Каналът й в Youtube има над 26 170 841 посещения! Внушително число! Той е полезен за всички, които искат да чуят нейните съвети или пък просто искат да се позабавляват. Повече информация: @ijustine в Twitter и ijustine в YouTube. Жустин е номинирана от Лий Одън (@leeodden).

 

 

Дженифър ЛегиоДженифър Легио – Пристрастена към Twitter. Вице-президент корпоратовни комуникации в Sourcefire. Сътрудник на Forbes, ZDNet, Mashable и PR 2.0. В допълнение към това е и комедиант. Обича да спортува и „смята, че хуморът в „Междузвездни войни” е забавен”. Още информация: Twitter: @mediaphyter, Blog: Forbes. Номинирана е от Джини Дитрих (@ginidietrich).

 

 

Кандис Къдспет

Кандис Къдспет –  Кандис смята, че човек може да постигне всичко, което си постави като цел. И го прави. Освен че е фитнес инструктор, Кандис е и директор в социалния отдел на McCann Erickson. Създава трайни отношения между марките, за които работи. Можете да я намерите тук: LinkedIn: Kandace Hudspeth, Twitter: @kandacehudspeth. Номинирана е от Алиса Леонард (@alisamleo).

 

 

ЛаСандра Брил

ЛаСандра Брил – Главен мениджър в отдел Global social media на Cisco. Името й се отличава със собственото й виждане за маркетинга. Именно тя стои зад един от петте най-добри продукта, които Cisco някога са пускали. Ето къде  можете да я намерите: Twitter: @lasandrabrill, Blog: Cisco Blog. ЛаСандра е номинирана от Лий Одън (@leeodden).

 

 

Лорен СалазарЛорен Салазар – Работата й като автор, редактор, продуцент и community мениджър в New York Magazine й е помогнала да се подготви за сегашната си роля – Мениджър социални медии в Weight Watchers. Създава страхотни взаимоотношения между Weight Watchers и последователите им във Facebook, които искат да водят по-здравословен начин на живот. Още за Лорен: Twitter: @sassandglitter, LinkedIn: Lauren Salazar. Тя е номинирана от Миси Уард (@missyward).

 

 

Лесли Брадшоу

Лесли Брадшоу - Aко сте виждали една от онези страхотни инфографики на JESS3, то със сигурност знаете коя е тя. Като президент и съосновател на компанията тя я е разраснала с над 800% в последните 3 години и е увеличила печалбата й с 5 милиона! Намерете Лесли тук: Twitter: @lesliebradshaw; Blog: Leslie Bradshaw Blog. Тя е номинирана от Ан Хадли (@marketingprofs).  

 

 

 

 

Лиса Барън

Лиса Барън – Известен блогър в областта на маркетинга от дълго време. Основава собствена агенция и скоро е публикувана в Inc. Magazine, Business Week, Forbes и New York Times. Тя разбира отлично нуждите на бизнеса да осъществява успешна онлайн и офлайн комуникация с клиентите си. Още за нея: Twitter: @lisabarone, LinkedIn: Lisa Barone. Номинирана е от Liz Strauss (@lizstrauss).

 

 

 

Лиса ХорнърЛиса Хорнър – Работи в Citrix Online. Там тя ръководи медии, социален бизнес, управление на кампании и мащабни събития. Ан Хадли (@marketingprofs) я определя като „изключително умна и мотивирана”. Намерете я тук: Twitter: @lisahorner; LinkedIn: Lisa Horner.

 

 

 

 

Нильофер Меркант

Нильофер Меркант – В нейните среди е известна като „Джейн Бонд на иновациите”. В продължение на десетилетия е работила с компаниите от топ 500 на списание „Fortune” и знае как да преодолее бариерата между мисленето на онлайн общностите и остарялото корпоративно мислене. „Не само разбира социалното уеб пространство, но и знае как да го продаде на изпълнителните директори”, казва Тара Хънт (@missrogue), която я номинира. Повече за Нильофер: Twitter: @nilofer; Blog: Nilofer Merchant Blog.

 

 

 

Ранди Зукърбърг

Ранди Зукърбърг – Преди да стартира собствените си компани, Ранди е отговорна за креативния и бъз-маркетинг във Facebook. В момента е основател и изпълнителен директор на Zuckerberg Media и R to Z Studios. Отговорна е и за новия хит по Браво ТВ – „Start-ups: Silicon Valley”. Можете да я откриете тук: Twitter: @randizuckerberg, Facebook: Randi Zuckerberg. Номинирана от Франсин Хардауей (@hardaway).

 

 

 

Санди КартърСанди Картър – Работи за IBM повече от 20 години. Има опит в различни области и отдели, натрупала е безценни знания, които й помагат да привлича нови и интересни клиенти. Сега тя е вице-президент на Social Business Evangelism and Sales. Позиция, която си е заслужила. За връзка със Санди: Twitter: @sandy_carter; LinkedIn: Sandy Carter. Номинирана е от Мариса Хансен  (@marciahansen).

 

 

Шели Крамър

Шели Крамър – „Ако не измервате, значи не правите никакъв маркетинг”, казва тя. Занимава се с маркетинг повече от 20 години, основател и изпълнителен директор на компанията V3 Integrated Marketing. Блогът на компанията е в топ 20 на списание „Forbes” за блогове в областта на маркетинга и социалните медии.  Тя самата е в топ 150 на най-влиятелните жени в Twitter. Намерете я тук: Twitter: @shellykramer; Blog: V3 Blog. Номинирана от Зена Уайст (@zenaweist).

 

 

 

 

Слоан Дейвидсън

Слоан Дейвидсън – От 10 години работи в областта на маркетинга, комуникациите и стратегическите партньорства. Вицепрезидент  в „Дигитален маркетинг” на „Lippe Taylor”. Ръководи екип и работи с клиенти в областта на красотата и здравето. Застава зад международната кампания за превенция на маларията. За нея е писано в Psychology Today, LA Times, LAWeekly, TechCrunch и още много други. Twitter: @sloane; LinkedIn: Sloane Davidson. Номинирана от Shauna Causey (@shaunaCausey).

 

 

Sudha Jamthe

Суда Джамт eBay са късметлии Суда да работи за тях. 20 години развитие в областта на маркетинга и бизнеса са доказали, че тя носи на компанията преимущество в различни отношения. Обучава хората около себе си на измерване и анализ. Twitter: @sujamthe; LinkedIn: Sudha Jamthe. Номинирана е от Кристи Уелс (@kristiewells).

 

 

 

Тину Абайоми-Пол

Тину Абайоми-Поул  – Автор, специалист реклама и предприемач. Има блог от 10 години. Помага на компаниите да увеличат потенциалните си клиенти, да осъществят контакт с тях и да ги превърнат в свои доживотни клиенти. Twitter: @tinu; LinkedIn: Tinu Abayomi-Paul. Номинирана е от Джил Фостър (@jillfoster).

 

 

 

Виктория Рансъм

Виктория Рансъм – Завършва Harvard Business School и постига това, за което много хора само могат да мечтаят. Тя е съосновател и главен изпълнителен директор на „Wildfire”, която е придобита от Google през 2012. “Wildfire” e най-важният й приоритет, но ако не е на бюрото си, можете да я намерите из социалните мрежи, пътуваща или караща сноуборд. LinkedIn: Victoria Ransom, @victoria_ransom, Blog: Wildfire Blog. Номинирана от Francine Hardaway (@hardaway).

 

 

 

Йеъл Коен

Йеъл Коен – Тя основава своята компания в стремежа си да помогне на майка си, която през 2009-а е диагностицирана с рак на гърдата. Започва да проучва всяка информация, до която се добере. Това, което започва с фланелка с надпис „F@*$ Cancer”, се превръща в кампания, целяща да предприеме проактивен подход към превенцията на рак и начина, по който обществото гледа на него. Повече информация: Twitter: @yael, Blog: F Cancer. Номинирана от Шира Лазар (@ShiraLazar).

Подобни статии:

  1. Социалните медии и маркетингът през 2012 г.
  2. Социалните медии и Еuro 2012
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване