11/07/12 03:00
(http://socialevo.net/)

За QR кодовете, QRL.bg и какво можем да правим с инфо-квадратчетата [Podcast]

За QR кодовете, QRL.bg и какво можем да правим с инфо-квадратчетата [Podcast]

Не е тайна, че QR кодовете са ми голяма страст. Една от основните причини е, че имам слабост към технологиите. Печелят ме, независимо дали изискват специално приложение, за да ги използваш, дали са тромави и заемат ценно място върху рекламните материали. В практиката с QR кодовете съм се сблъсквал с много ограничения – обем на вложено съдържание, проследяване на ефективност, мигриране на съдържание (url адрес) и др. На много от тях вече съм намерил решение. QR кодовете обаче са много повече от технологична закачка – те могат да са наистина полезни. По този повод преди време ви разказах и за QRL.bg.

Преди дни с Томи се срещнахме на живо с Любо Славилов и Павел Ташев, хората, които стоят за QRL.bg. По образование са инженерни физици, но по призвание и страст са хора, които търсят технологично решение на съвсем реални проблеми. Заедно основават Noway Media – една компания за изграждане на уебсайтове и уебприложения. С тях си поговорихме за това какво са QR кодовете, кои са възможните им приложения и какво може да се прави с тях. Има много примери за това как QR кодовете се превръщат в истински мостове между аналоговия и дигиталния свят. Те лесно грабват вниманието и ако в профила на целевата ви аудитория се вписва интересът към подобни технологични решения, не се колебайте да ги изпробвате. Така стигнахме например до идеята на Victoria’s Secret – една кампания с QR кодове, която провокира интереса на мъжката аудитория.

Ако ви харесва идеята да създавате QR кодове, да ги поставяте на различни места, да следите статистиката и да си правите заключения, QRL.bg е за вас. Направете си безплатна регистрация още сега и опитайте. Докато са разработвали този инструмент, Любо и Павел са попили доста от информацията по темата. Ако имате въпроси, не се колебайте да ги зададете долу в коментарите, а Любо и Павел ще помагат. В банера под статиите в сайта можете можете да видите и начините, по които да се абонирате за Podcast-овете ни.

Подобни статии:

  1. QRL.bg – един прекрасен български инструмент за феновете на QR кодовете
  2. Първа страница в Google – а какво да правим, ако не сме на нея?
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване