11/26/12 04:00
(http://socialevo.net/)

Walmart комбинират онлайн и офлайн търговията в приложение

Walmart комбинират онлайн и офлайн търговията в приложение

Не всички обичат смартфоните. За търговците например те са инструмент за губене на клиенти. Докато гледате рафтовете с вина, можете да сравните цените в съседния магазин. И ако там вашето вино е по-евтино заедно с други стоки, които купувате често, нищо чудно следващия път да пазарувате там. Интернет сам по себе си също е неудобство – магазините често се превръщат в “пробна”, където преглеждаме стоката, а след това си я поръчваме онлайн. Walmart обаче прегръщат идеята за смартфоните като инструмент в ръцете ни и ги привличат на своя страна. Историята разказват CNET.

В последната версия на приложението си за iOS те вграждат т.нар. “In-store mode”. Функцията превръща iPhone-ите на посетителите в дигитални карти, които ги ориентират къде са търсените от тях стоки в точно този магазин. И ако точно това, което търсят, го няма там, могат да си го поръчат през телефона и ще го получат у дома си. Очакванията са, че 40% от трафика, генериран на walmart.com, ще идва от мобилни устройства.

Walmart знаят накъде отиват нещата – все повече смартфони с достъп до интернет и все по-голям интерес към мобилната търговия. В същото време обаче продължават да разполагат с близо 4000 магазина, посещавани от 140 милиона клиенти на седмица. Отдавна имат мобилни приложения за iOS и Android, с които техните клиенти могат да се ориентират за най-близките им магазини, да разгледат предложенията и да пазаруват. Новата функционалност, която скоро щяла да бъде налична и в приложението за Android, е интересен експеримент. С него могат да преодолеят страха на търговците от онлайн света. Но нека не забравяме, че Walmart са сила, която може да предизвика промени. За малките вериги или фамилните магазинчета мобилният интернет продължава да е заплаха.

Снимка: Walmart

Подобни статии:

  1. Walmart помага на социални организации чрез Facebook
  2. WiFi – Free : Българско мобилно приложение в Топ 10
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване