01/17/13 13:46
(http://socialevo.net/)

Безплатни разговори с Facebook за потребителите на iPhone в САЩ от днес

Безплатни разговори с Facebook за потребителите на iphone в САЩ от днесOт днес потребителите на Facebook ще могат да говорят безплатно чрез своя iPhone благодарение на Facebook приложението Facebook Messenger.

След като започнах да тестват тази възможност за безплатни VoIP разговори първо в Канада, ето че от днес Facebook започва тестове и в САЩ. Ползвайки инсталираното iphone приложение Facebook Messenger потребителя ще може да отвори съобщение с приятел, да натисне символа за набиране и да проведе безплатен разговор през wifi връзка.

Тази възможност идва няколко дни след като Марк Зукенбърг обяви започващите бета тестовете с потребители на Facebook с новата търсачка Graph Search

Ето какво е споделил за безплатната услуга представител на Facebook пред Bloomberg:

“Ние започнахме да тестваме тази възможност в Канада през първата седмица на годината и от днес разширяваме този тест в САЩ. Ние успяхме бързо да разширим обхвата на тези тестове, защото проведените тестове в Канада преминаха успешно и ние искаме да разширим аудиторията.”

Тук е важно е да се отбележи, че не е нужно да знаете номера на някого, за да им се обадите, и че можете да се обадите на всеки, който има инсталирано приложението (ios, Android). Естествено ако се ползва 3G или 4G връзка има някаква такса, но тя е напълно безплатна, когато се ползва Wi-Fi връзка.

Трябва да се отбележи, че самата услуга няма нищо общо с популярната услуга на Skype, с който Facebook има дългогодишно сътрудничество. Други подобни мобилни услуги са Viber и Google Voice.

Facebook Messager от скоро позволява изпращането и на кратки съобщения. Последната версия на Messenger може да бъде свалена от потребителите с операционна система за  iOS (врсия 2.1.1) и за Android устройства.

Снимка: Facebook

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване