01/23/13 04:40
(http://socialevo.net/)

Доброто обслужване в социалните медии е ключово за бранда (Социална сряда)

Доброто обслужване в социалните медии е ключово за бранда (Социална сряда)

Рубриката „Социална сряда“ е гордо спонсорирана от фирма Social Me, предлагаща практични и работещи решения за фирмите, които искат да популяризират дейността си онлайн, да привлекат бързо голям брой потребители към страниците си и да спечелят вниманието на по-голяма част от аудиторията чрез една от най-големите социални мрежи в света – Facebook.

За да може да се утвърди един бранд в социалните мрежи, е необходимо да предостави отлично обслужване на своите клиенти. Само следване на бранда и лайкове не са достатъчни. Доброто обслужване в социалните медии означава потребителят да е доволен и е ключово за бранда, за да може последователите да станат доволни клиенти.

В това ни убеждават колегите от Desk.com с инфографиката, която ви представяме. Освен обичайните статистически данни за това колко туита се публикуват дневно и кога е най-добре да пускаме публикации има една секция, която е много интересна и полезна. Тя касае въпроса колко е важно да се предоставят качествени услуги в социалните медии.

Интересни данни за обслужването на клиентите в социалните медии показват, че без добро обслужване е невъзможен успехът за бранда. Например 89% от хората, които ползват социалните медии, посочват като причина за отказ от покупка лошото обслужване в сравнение с тези, които не ползват социалните медии и са 49%. Старо правило е, че добрата новина се споделя много бързо, а лошата още по-бързо, а в социалните мрежи това е много важно. Там потребителите, които споделят препоръка за продукта, са 42% ,а тези, които споделят негативно мнение, са 53%. Сравнете това с потребителите, които не ползват социалните мрежи – при тях цифрите са съответно 9% за препоръка и 17% за негативно мнение. Интересно, нали? Силата на социалните мрежи е във вашите ръце. При правилен подход и качествено обслужване успехът за бранда е гарантиран.

Ето и цялата инфографика от Desk.com, която съдържа и много други полезни данни:

Ето и цялата инфографика от Desk.com, която съдържа и много други полезни данни
 
Снимка: Desk.com
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване