01/29/13 09:53
(http://vasvalch.com/)

Edelman Trust Barometer и връзката му със създаването на съдържание

edelman-trust

Наскоро се появи любимият ми Edelman Trust Barometer. Изследването всяка година става все по-глобално и все по-интересно, а отдавна се превърна в нещо, което всеки комуникатор следи и прочита. Тази година темата на резултатите е обединена около фразата “Криза на лидерството”, а за мен подтемата е “Възходът на експертите”.

Цялостно, доверието се връща в рамките на неутралното глобално мнение, след 2012, която беше доста скептична. Доверието в бизнеса и медиите е по-високо от това в правителството (оставаше и да не беше!), а от бизнесите най-голямо доверие има в технологичния и автомобилния бранш, както и при бързооборотните стоки. Най-ниско остава доверието във финансовите институции и банките.

За мен най-интересна обаче е темата за социалните роли, на които хората се доверяват най-много. За втора година челната тройка на говорителите с най-голямо обществено доверие, са академиците и независимите експерти, техническите корпоративни експерти, както и хората като нас. Вижте пълната класация:

trust

От Edelman извеждат като основна тенденция тук кризата на доверие към лидерите, било то държавни или корпоративни такива. Но за мен интересно е друго – задържащото се господство на експертите. А да се превърнеш в експерт в днешно време е все по-лесно. Разбира се, изисква много труд и време, но бариерата пред това броя на аудиторията ти да е сравнима с тази на традиционна медия днес се определя основно от твоите собствени възможности. Блогът е чудесен начин да докажеш, че ги разбираш нещата и да влезеш в тази така важна челна тройка на доверените лица.

За мен няма по-добър начин за личното реализиране като експерт от създаването на съдържание – било това блог постове или дълги аналитични статуси в Google+. Това е свободен начин да споделиш своето мнение, да се аргументираш, а често и да чуеш аргументи в полза на противното, които обогатяват. Разбира се, ако предпочитате, правете видеа или пък започнете подкаст. За щастие, днес формата е просто условност и зависи основно от вашите предпочитания.

Това е и причината, поради която силно вярвам в съдържанието като маркетингов подход – повече по темата след семинара утре. Все пак препоръчвам да разгледате и цялата презентация с резултатите от Edelman Trust Barometer:

The post Edelman Trust Barometer и връзката му със създаването на съдържание appeared first on Васи ли?!.

Публикувана на 01/29/13 09:53 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/lpg8y_A8abw/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване