01/27/12 09:06
(http://vasvalch.com/)

Топ няколко: интересното от маркетинга №12

12Ето, че още една седмица се изниза, а за разлика от мен повечето блогове и сайтове продължават да публикуват интересно съдържание почти ежедневно :) Затова и тази седмица има доста интересни материали, които ще влязат в рубриката “Топ няколко”. Ще си говорим за недоволните фенове във Facebook, печалбите от социални медии, доверието в обикновените хора, блоговете и B2B-маркетинга. Да започваме!

  1. Facebook: Иво Илиев отново излезе с интересен експертен материал. Този път той ни показва как да открием негативната обратна връзка от феновете. Накратко, ще разберете как да засечете недоволните в happy-happy страната на Like и как да стигнете до повече информация за причините.
  2. Социални медии: отговор на основополагащия въпрос “Как да печелим от социалните медии” ще намерите (вероятно) в нова книга, представена от Social Media Examiner. Постът е доста подробен и извежда няколко интересни момента от книгата, която звучи като добро четиво за новаци, но не и за хора с опит в онлайн комуникациите.
  3. Доверие: Дейвид Армано обобщава може би най-важните неща от тазгодишния Edelman Trust Barometer. Оказва се, че виждаме нов ръст в доверието към индивида (хората като нас и обикновените служители) за сметка на спад в доверието към институциите. Какво значи това? Че компаниите трябва да дават по-голяма възможност на служителите да участват в комуникационния процес и да обръщат повече внимание на блогърите.
  4. Блогове: Тъй като темата за корпоративните блогове е една от любимите ми, ето един кратък пост, който сравнява блога с нещо доста по-познато – корпоративния бюлетин. Обяснението на Джейсън Фолс е кратко и интересно.
  5. Още блогове: И за да допълним темата – 26 съвета за писане на страхотни блог постове. Съветите са визуализирани страхотно и постът дава доста важна основа по темата.
  6. B2B: Как компаниите използват новите медии за B2B маркетинг – MarketingProfs дават статистика по въпроса. Ще видите най-използваните тактики, ефективността им според маркетолозите и още полезна информация.

За тази седмица толкова. Ето и една реклама, която много ме усмихна наскоро. LG Electronics се включват отново с доста интересен спот – а именно какви са хората, които не харесват телевизори LG. Рекламата е базирана на статистически данни, че 4 от 5 човека предпочитат телевизор LG пред Samsung. А какво избира петият човек вижте долу:

Приятен уикенд!

___
 снимка: angelocesare



Още по темата:

  1. Топ няколко: интересното от маркетинга №11
  2. Топ няколко: интересното от маркетинга №8
  3. Топ няколко: интересното от маркетинга №3

Публикувана на 01/27/12 09:06 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/Tge2e-a3ehk/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване