01/31/13 05:00
(http://socialevo.net/)

Когато става дума за социални медии, кой има предимство?

automotive4

Когато става дума за социални медии, кой има предимство?

След като водещата компания в областта на маркетинговите проучвания GfK съобщи за успешното създаване на единни стандарти за интегрирани и глобални анализи на социалните медии (SMA), австрийската компания направи изчерпателен анализ на социалните медии в автомобилния сектор и начина, по който се възприемат водещите автомобилни марки онлайн.

Част от въпросите в проучването на GfK били свързани с най-често разглежданите теми в социалните медии, с по-критично обсъжданите автомобилни марки и с репутацията на отличничните от сферата в уебпространството.

Анализите на социалните медии, предоставени от GfK, намериха отговори на много от въпросите, свързани с автомобилните марки и тяхната репутация. Във връзка с изследването са анализирани повече от 175 000 различни интернет източници (статии, уебсайтове, Facebook, туитове) в Германия, Австрия и Швейцария, а съдържанието на повече от 17 хиляди източници е изцяло оценено.

Проучването се е извършило в сътрудничество със австрийската фирма Sensemetric. Компанията разкрива, че създаденото от потребителите съдържание оформя по-голямата част от цялото онлайн общуване. При автомобилните марки 61% от общата популяризация се създава от потребителите, докато само 39% идва от професионални организации като например производителите и медиите. Но разпространението варира значително между отделните марки. Докато 79% от дискусиите за Audi са направени от потребителите, при Hyundai процентите са много по-ниски – едва 53%.

Забележителен е фактът, че марките значително се различават по отношение на каналите, които използват, за да популяризират своите продукти. Например Mercedes-Benz силно присъства в традиционните (онлайн и форуми), докато Audi и BMW се ориентират повече към социалните мрежи (например Facebook). Проучването на GfK показва също, че има две основни теми, които в голяма степен подхранват онлайн комуникациите: лансирането на нови продукти и оформянето на брандове

Mercedes-Benz

Audi Bulgaria

BMW Bulgaria

 

 

Тъй като значението на социалните мрежи расте, насочените брандови комуникации ще се превърнат в по-голямо предизвикателство за производителите на автомобили в бъдеще. Въпреки това е възможно да се засили целенасоченото онлайн присъствие. Ето защо компаниите трябва да извършват подробни анализи на това как се възприема техният бранд в онлайн пространството. Новите инструменти за социално-медиен анализ на GfK ще помогнат на клиентите им да анализират и интерпретират информацията от различни платформи. 

снимка:GfK

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване