02/04/13 10:13
(http://milenafuchedjieva.blogspot.com/)

това е народ-комунист

изключително ми е смешно когато разни хора започнат да ме изпращат обратно в лос анджелис. с удоволствие бих се върнала там, ако тук нямах работата, която обичам, плюс няколко души, които бих взела със себе си. нищо друго не ме задържа при вас, нито глупостта ви, нито завистта ви, нито дребнавостта ви, нито страхът ви.
хората навсякъде масово са в криза, проблемът е, че има кризи и кризи, а тази тук, въпреки промените, въпреки демокрацията, въпреки многото добри неща случващи се покрай лошите, за съжаление е една и съща откакто се помня. тя е кризата заради която съм се махнала, тя е кризата заради която винаги ще държа паспорта си в задния си джоб,  плюс куфарите готови за път. ако има нещо, което инстинктивно да не понасям, това е безверието. една от лошите страни на безверието е, че то означава тотална липса на инстинкт за самосъхранение. а от там пътят към саморазрушението е осеян с добри намерения.
можем да обвиняваме църквата колкото си искаме за безверието на българския народ, и да, тя е виновна, но църковните ни служители са част от същия този народ, не са спуснати от летяща чиния на извънземни. 
можем да обвиняваме политиците ни също, но те пък не само че не са дошли от небето, а са избрани от народа. 
можем да обвиняме чалгаджиите за всички злини, но чалгаджиите не са нищо повече от шепа хора без ценности. или за да бъдем справедливи към тях, те са шепа българи. и ако тази шепа българи е способна да управлява културната деволюция на един народ, вината не е нейна. вината е в тоталното безверие, както и във всеобщата и всепоглъщаща липса на морал.
преди се възмущавах от изявленията на няколко наши министър-председатели, сега знам, че тези изявления са станали възможни от чувство на безпомощност. иван костов и бойко борисов идват от този народ, макар и да са с различен произход, симеон сакскобурготски не е българин, но знае за българите предостатъчно за да е напълно прав казвайки, че чипът трябва да се смени. 
да, трябва, но няма от кой, няма deus ex machina, който да извърши магическата промяна, промяната непозволяваща премиерите на българия да се чувстват безпомощни до такава степен, че да говорят за прост народ и лош материал. не че не е вярно. абсолютно са прави, народът е прост и материалът е очебийно лош, но те са избрани точно от този лош материал, а не от група лордове. 
и все пак и те са българи, за да не кажа "и те са хора". и те са пълни със злъч заради нетрайната и наивна любов народна. наивна до глупост. и глупостта струи ежедневно отвсякъде. от медии, от социални мрежи, от лични сблъсъци с нея. глупостта на човека, който не вярва в нищо, за който няма висша сила, нито обещание за по-добра карма. тази глупост е гробът на този народ. тя е майка на злобата, завистта и яростта с която българите взаимно се разкъсват.
единственият съвет, който мога да дам на младите хора е да напуснат българия поне за известно време. да видят други модели на поведение, други маниери, други светове. този тук няма да ги научи на нищо друго, освен на свирепи безсмислени битки с безсмислени хора, без възможност за никаква реална победа, защото победата тук, е винаги път към поражението. 
това е волята на народа - победителите, способните да водят, винаги да бъдат свличани в калта. това е волята на маса хора, които може да не са с равни интелектуални и материални възможности, но са напълно равни в представата си за света и смисъла на живота им тук, на земята, не в българия. това е народ-комунист.
бог няма, карма също, има само едно истерично, малоумно днес, глупава, пластмасова представа за утре, после гроб, след него червеи, накрая: 

BULGARIAN ZOMBIE - THE MOVIE.

приятна седмица! бягайте от действителността кой както може - филми, сериали, книги, театър, балет, алкохол, наркотици, чалга, секс, политика - нищо няма да ви спаси от сънародниците ви, нито от себе си като сънародник:). ако не можете периодично да напускате тази населена със зли духове територия, не ви завиждам.



Публикувана на 02/04/13 10:13 http://milenafuchedjieva.blogspot.com/2013/02/blog-post_4.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване