02/08/13 23:44
(http://socialevo.net/)

Реклами от мрежата на Google вече и в Yahoo

Реклами от мрежата на Google вече и в Yahoo

Реклами от мрежата на Google вече и в YahooВерни на започнатите промени от Yahoo съобщиха, че ще позволят ползването на реклами от Google AdSense и AdMob да се появяват и в Yahoo. Google AdSense и Google АдМоб са контекстуални реклами, които зависят от съдържанието на страниците, където се показват рекламите.

Това е хитър и полезен ход на Yahoo, който се съобразява с настоящите реалности, превъзходството на Google в контекстуалната онлайн реклама и загатва за желанието на новото ръководство да е гъвкаво спазвайки максимата ” If you can’t beat them, join them”.

От друга страна тази договореност между Yahoo и Google е насочена и срещу Microsoft. Yahoo и Microsoft имат сключено споразумение, според което резултатите при търсене в Yаhoo се предоставят от Bing, която е собственост на Microsoft.

Рекламите от мрежите на Google няма да бъдат показвани в страниците с резултати от търсене на информация в Yahoo. Те ще се появяват в информационните секции, които се занимават с финанси, спорт, автомобили и други новинарски истории.

Снимка: Yahoo

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване