03/02/13 03:00
(http://socialevo.net/)

4 начина да накараш Timeline-а да работи за твоя бизнес

untitled2

4 начина да накараш Timeline-а да работи за твоя бизнес

Компаниите, които използват Facebook за изграждане на популярност, продажба на различни стоки и печелене на нови клиенти, определено трябва да обърнат внимание на Timeline-а. Тъй като това е сравнително нова функция на Facebook, много от бизнесите все още не могат да я използват правилно. Ето защо предоставяме няколко начина, които ще накарат “корицата” да работи за бизнеса.

 

1. Изберете силни снимки на корицата и профила

Facebook съществено промениха правилата за снимки на корицата за бизнес страниците. Вече не може да се работи с ивица от снимки в горната част на страницата. Това е заменено с едно голямо изображение 851 Х 315 пиксела, което служи за корица, и изображение 160 Х 160 пиксела за снимка на профила. 

Важно е да споменем тук, че снимката на корицата не трябва да съдържа послания като „Харесай”, „Сподели” или „Свържи се с нас”. Вместо това изберете добре фокусирана снимка, която казва много за вас и вашата марка без думи. По-добре запазете логото на фирмата за профилна снимка, а не за тази на корицата.

 

2. Контролирайте съдържанието, което феновете виждат

Timeline позволява на всеки администратор да закачи история в началото на страницата, което може да седи там за седмица. Това означава, че имате пълен контрол над това, което феновете виждат. Това, че даден пост се задържа най-отгоре само за една седмица, изглежда като неудобство, но всъщност е добра причина да освежите съдържанието си.

Има и друг начин, по който може да привлечете вниманието към даден пост, т.нар. Highlight. Кликнете върху звездичката в горния десен ъгъл на даден пост и той ще заеме цялата ширина на Timeline-a.

 

3. Подчертайте своите приложения

Facebook премахнаха табовете – функция, на която много собственици на бизнеси разчитаха дълго време. Сега можете много по-видно да покажете своите приложения (12 общо, като само 4  от тях ще излизат най-отгоре на страницата). Можете да променяте снимките, които се показват на всяка от тях, да променяте позициите им, да променяте името на приложенията, така че да предизвиквате реакция у посетителите на страницата. Колкото по-привлекателна е снимката на приложението, толкова повече феновете ще бъдат съблазнени да щракнат.

 

4. Следете активността си

Facebook промени и административния панел, който показва всички статистики, които бихте искали и от които бихте имали нужда – списък с кой „говори“ за вашите постове, кой взаимодейства със страницата ви, какво съдържание се преглежда. И всичко това е на едно място. Това ви дава възможност за по-добро анализиране на вашата статистика, ангажираност на страницата и помагат да адаптирате следващите си действия.

Много от тези промени влияят върху преминаването напред към по-визуалното и динамично споделяне. Това е много важно за разрастването на бизнеса. Както Kelvin Olivieri (световен анализатор на социални медии в TIG Globul) отбелязва: „Бизнес, който иска да се възползва максимално от потенциала на Facebook, трябва да се концентрира върху осигуряването на уникално и страхотно съдържание. Това означава, че бизнесът трябва да научи повече за това какво искат феновете и с какво фирмените Facebook страници могат да им помогнат. За щастие Timeline-ът позволява точно това!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване