50-те най-иновативни компании за 2013 година

http://feedproxy.google.com/~r/socialevo-rss/~3/nU2yseSGXRw/50-te-nay-inovativni-kompanii-v-celiya-svyat-426735

Nike
50-те най-иновативни компании в целия свят
 
За поредна година редакторският екип на Fast Company обяви своите награди за най-иновативни компании в света. В продължение на месеци те събираха и анализираха информация, за да определят тези компании, които са пример за най-добри постижения в бизнеса в различни сектори на икономиката от цял свят. Крайният резултат е една уникална класация, която показва кои са компаниите, които със своя новаторски усет успяват да променят света на бизнеса.

Fast Company пуснa своята престижна класация за най-иновативните компании в изданието си за месец март. Класацията може да бъде разгледана и онлайн на сайта Fast Company, или да бъде свалена като приложение от iTunes.

За вас сме подготвили и списъка с 50-те най-иновативни компании според Fast Company, като можете да прочетете детайлното описание за тях на страниците на Fast Company.

Тази година  50-те най-иновативни компании в целия свят са:

milena fuchedjieva: Любовта не е за самотници

http://milenafuchedjieva.blogspot.com/2013/03/milena-fuchedjieva.html

milena fuchedjieva: Любовта не е за самотници: Това не го пиша за пари. Вчера бях при една 78 годишна жена, сама, преживяла повече смърт отколкото който и да било бог би трябвало да разда...

# 1 Как най-лесно да пропилеем живота си?

https://bulpete.wordpress.com/2013/03/09/hardqestion1/

Бях предизвикан от статия в сп. Мениджър за 40 въпроса, които хората се страхуват да си зададат. Тези въпроси са плашещи,защото рискуваме да ни провокират и нарушат инерцията в живота ни. Ако се замислим честно, бихме открили нуждата от промяна…

Трудни житейски въпроси # 1

http://bulpete.wordpress.com/2013/03/09/hardqestion1/

Бях предизвикан от статия в сп. Мениджър за 40 въпроса, които хората се страхуват да си зададат. Тези въпроси са плашещи, защото рискуваме да ни провокират и нарушат инерцията в живота ни. Ако се замислим честно, бихме открили нуждата от промяна и отправяне в правилна насока. Предстоящите месеци се очертават стратегически за развитието на страната [...]

Играе ли ни Борисов “номера на Първанката”

http://ivo.bg/2013/03/09/%d0%b8%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b5-%d0%bb%d0%b8-%d0%bd%d0%b8-%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%81%d0%be%d0%b2-%d0%bd%d0%be%d0%bc%d0%b5%d1%80%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%8a%d1%80%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%ba%d0%b0/

„Кой се крие в гората, кой негодник танцува там”?

Това пеят в „Магьосника от Оз” Дороти, Тенекиения човек и други герои от мюзикъла на Франк Баум.

Питам и аз: къде е „Магьосника от Аз”? В коя гора се крие Бойко? Той ни проглуши ушите на сцената като магьосник с голямо Аз, който благоволява да раздава и винаги побеждава. Нима така лесно и без причина се крие в гората?

Няма го от дни и от седмици вече. Това негово отсъствие не ни се е случвало от дузина години- от момента, в който го извадиха от царския цилиндър за охранителните уши. Играта на криеница, крайно, дори абсурдно нетипична, ми напомня обаче номера на Георги Първанов.

По време на бурните протести през януари и февруари 1997 г. поставеният малко преди това начело на БСП партиен лидер Георги Първанов изчезва мистериозно. „Гошето” ( както са го наричали на подбив в битността му на селски хубавеляк както млад партиен работник в Института по история на БКП), е бил напълно неоткриваем.

Първанов става началник на БСП след ( поредния) вътрешнопартиен преврат и оставката на Жан Виденов.От края на декември 1996-та той на практика носи отговорност за управляващата тогава партия, срещу която хиляди граждани упорито протестират ден след ден точно месец: от 3-ти януари, до 4-ти февруари 1997-ма. Неоткриваем е дори за близки партийни другари в онзи период.

Само признак на страхливост ли е било?

В същия драматичен исторически период инфлацията в България поставя световен рекорд по бързо обезценяване на националната валута. Социалното сърце на Първанов обаче не трепва от факта, че доларът поскъпва до около 3000 лева за една американска единица и по този начин пенсиите и заплатите се сриват буквално до стойността на няколко долара.

И изведнъж, целият в червено, Първанов се появява на 4-ти февруари и най-накрая прави това, което можеше да стори още след кулминацията на протестите от 10-ти януари ( когато на целия свят беше ясно, че властта на БСП няма да я бъде): връща мандата за управление, който задържа необяснимо защо цяло месец, криейки се в някаква партизанска землянка дори от своята партия.

Всички си отдъхват от края на кризата. Посветените вече са направили огромни печалби от общонационалното ограбване. Защото инфлационният балон се спуква бързо и онзи, който е знаел предварително, е натрупал състояние.

Големият въпрос е, обръщам отново внимание, е в това, че междувременно българският лев се обезценява около 10 пъти. Спестяванията на хората не се изпаряват, а просто сменят състоянието си: някои посветени другари правят състояние от това преливане на изпразнените депозити в пустите му чер(ве)ни каси. Ето това е преливане от „празно в пусто”.

Понеже през годините Борисов и Първанов са си лика-прилика, а в тази комбина Борисов е ученика, питам: играе ли в момента ни Бойко „номера на Първанката”, ловейки егоистично и лично дивиденти от националното нещастие?

Идиот, по-голям идиот, български протестиращ лумпен

http://www.extremecentrepoint.com/archives/13129?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=%25d0%25b8%25d0%25b4%25d0%25b8%25d0%25be%25d1%2582-%25d0%25bf%25d0%25be-%25d0%25b3%25d0%25be%25d0%25bb%25d1%258f%25d0%25bc-%25d0%25b8%25d0%25b4%25d0%25b8%25d0%25be

По-точно, най-големите идиоти не са тези, които издигат  лозунги, а другите, които евентуално ще им повярват: “Затова ние, протестиращите обявяваме изборите за нелегитимни още, преди да са започнали.” „Казваме три не-та на предстоящите избори – първото „не” е нелегитимност на изборите, второто „не” е на неравнопоставеност на гражданско общество и политическите партии, и третото „не” [...]

Идиот, по-голям идиот, български протестиращ лумпен

http://www.extremecentrepoint.com/archives/13129

По-точно, най-големите идиоти не са тези, които издигат  лозунги, а другите, които евентуално ще им повярват: “Затова ние, протестиращите обявяваме изборите за нелегитимни още, преди да са започнали.” „Казваме три не-та на предстоящите избори – първото „не” е нелегитимност на изборите, второто „не” е на неравнопоставеност на гражданско общество и политическите партии, и третото „не” [...]

Светлана Цонева: Вдъхновяват ме приятелите, музиката, слънцето и изкуството

http://feedproxy.google.com/~r/socialevo-rss/~3/CXZ3Sf8ia5Y/svetlana-coneva-vdahnovyavat-me-priyatelite-muzikata-slanceto-i-izkustvoto-427265

svetlana

Светлана Цонева: Вдъхновяват ме приятелите, музиката, слънцето и изкуството

Продължете изречението “Аз мога – тук и сега, да…”.

в личен план: Да бъда щастлива :)

в професионален план: Да дам всичко от себе си, за да постигна целите си.

 

В коя категория сте жури и кои са 3-те най-важни критерия, на които Вие ще държите?

Редизайн на уеб сайт:
• Дизайн
• Функционалност
• Ползваемост

 

Ако с професионалния опит, който вече имате, сега сте участник в състезанието “Аз мога – тук и сега“, на какво бихте заложили най-много в подготовката си?

На почивка, сън и вдъхновение. Тези състезания са доста динамични. Когато имаш умения и ентусиазъм, единственото, което ти трябва, за да спечелиш, е да си съсредоточен и отпочинал.

 

Разкажете нещо интересно за работата си, което да вдъхнови участниците във Вашата категория.

Аз съм влюбена в работата си. Харесват ми проектите, с които ме сблъсква, и хората, с които ме среща. Прекрасно е да създадеш нещо и да видиш резултата от него, да го изградиш от нулата и да му вдъхнеш живот.

 

А Вас какво Ви вдъхновява тук и сега?

Приятелите, музиката, слънцето и изкуството.

 

Визитка: Светлана Цонева

SvetlanaTsoneva2013Светлана се занимава основно с графичен иуеб дизайн в Pixel House. Обича истината, усмивките и позитивните хора. Вярва, че красотата е навсякъде около нас и винаги се опитва да я запеча с фотоапарат или телефон. Почти винаги й се получава. Възприема се като човек на изкуството, дизайнер, влюбен в работата си и способен да открива вдъхновение в онези малки неща, които правят живота ни цветен. Цветове, музика, приятели, снимки, любов – съвършената формула на моето щастие, казва тя.

Как се нарежда HTC One на “алеята на звездите”

http://feedproxy.google.com/~r/socialevo-rss/~3/suJQ1EIoHfY/kak-se-narejda-htc-one-na-valeyata-na-zvezditev-426661

Как се нарежда HTC One на “алеята на звездите”

Новият флагман на HTC – HTC One е прекрасен изцяло алуминиев смартфон отговарящ на всички стандарти.

HTC определено са включили интересни екстри – двойни високоговорители, нова Beats Audio функция в BoomSound и напълно реновирана версия на интерфейса HTC Sense, който включва нов елемент наречен Blink и IR Blaster, който действа като дистанционно за телевизор.

HTC смартфонът би трябвало да се появи в САЩ през март в T-Mobile, AT & T и Sprint. Той ще струва $ 199,99 за 32GB версия и $ 299,99 за 64GB версия.

http://www.youtube.com/watch?v=N9A8NnBbW_A

Снимка: HTC

Samsung Galaxy S4 – дали ще го видим след по-малко от месец?

http://feedproxy.google.com/~r/socialevo-rss/~3/tyzWfKGCGHg/samsung-galaxy-s4-v-dali-shte-go-vidim-sled-po-malko-ot-mesec-426662

HTC може да планира да представи своя нов смартфон флагман тази седмица, но повечето любители на Android вече нямат търпение да видят Samsung Galaxy S4 как ще дефилира на подиума.

Или пък може просто да бъде показан по време на събитие на Times Square в Ню Йорк на 14 март.

Това е последната информация, която изтече тази сутрин от анализатора Елдар Муртазин чрез Sammobile.

Някои от слуховете за характеристиките на Galaxy S4 включват 8-ядрен Exynos 5 Octa CPU, Mali-T678 (8-Core) GPU, 4.99-инчов SuperAMOLED дисплей, 2GB оперативна памет, 13-мегапикселова основна камера с 1080p видео, 2-мегапикселова предна камера и Android 4.2.2 Jelly Bean.

Но това не е всичко. Има и отделен слух, че GS4 ще бъде последван от “Mini” версия през май. С този набор от звезди линията Galaxy скоро може надмине и Млечния път. A в канала на SamsungMobile вече има и видео което показва че ще видим новият Samsung Galaxy S 4 скоро, много скоро.

http://www.youtube.com/watch?v=dIEfNaNCkKM

Снимка: SamsungMobile

До края на 2013 г. се очакват прозрачни смартфони

http://feedproxy.google.com/~r/socialevo-rss/~3/2QLUbNYpEFg/do-kraya-na-2013-g-se-ochakvat-prozrachni-smartfoni-426663

До края на 2013 г. се очакват прозрачни смартфони

Видео на прозрачен смартфон прототип поражда надежди, че новата технология ще достигне до нас най-рано края на тази година.

Въпреки, че е популярна концепция във филми, прозрачния смартфон изглеждаше предназначен само за научната фантастика. Но тайванската технологична компания Polytron изглежда са направили истински скок в тези технологии, според доклад от Mobile Geeks.

Концепцията на телефона е мулти-тъч смартфон, който използва Polytron Glass технология – което е по същество молекули на течни кристали в OLED дисплей. Когато е изключен, кристалите имат облачно бял вид, но когато на дисплея е включен, те могат да показват текст и изображения в някои части на екрана, докато в остава прозрачен в другата му част.

Очевидно е, че основните компоненти като батерията, SIM и SD картите не са прозрачни, но както подсказва и видеото, идеята е да са скрити, докато технологиите напреднат до там, че те също да бъдат прозрачни.

основните компоненти като батерията, SIM и SD картите

Докато технологията изглежда е в началните си етапи, Polytron са оптимисти относно прозрачните смартфони. Мениджърът на Polytron Сам Ю заяви, че вече работи с редица големи (макар и анонимни) производителите на мобилни телефони. Ю допълни, че частично прозрачните телефоните са вече на път: “Това ще се случи до края на 2013 г. Повярвай ми.”

http://www.youtube.com/watch?v=tkhWXspmiYE

 

Снимки: Sina.com

Защо кукурижат петлите нощем

http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/JTvzU/~3/LX8eGO7pm9E/zashto-kukurijat-petlite-noshtem.html

Имам една източна версия в блога, поетична интерпретация на Асен Босев, но Дядо Славейков помете всякаква конкуренция, както обикновено. :)

В митологията или измислените сказания на старите гърци предлага ся следната причина: Венера, богинята на хубостта, била оженена за най-грознийт, още и хромийт Вулкана - богът ковач на мълнията и на гръмовете, когото тя и не имала много на сърце. И затуй додето Вулкан ся бавил около ковачницата си, кира Венера ся забавлявала с кир Марса - богът на войната. И за да ги не свари никой, и особено Слънцето, което било наклонено към Вулкана, то Марс поставил момчето си, което ся казвало Петле, да варди стража на вратата; но този Петлю заспал и Слънцето, като изгреяло и съгледало неверството Венерино, казало на Вулкана. Марс ся разсръжда за туй на стражаря Петля и от чиляк, както бил, преобразил го на същий Петел. Затуй петелът и днес, щом ся стресне и усети, че слънцето наближава да дойде на изток, припомня първото си немарение и затуй кукуриже да подсеща Марса да ся пази от неприятеля си Слънцето, ако че ся намерва на някоя нехвелита работа.

П.Р.Славейков

Шерше ла фам, дето е речено! :)


Платени персонализирани профили във Facebook?

http://feedproxy.google.com/~r/socialevo-rss/~3/R86446ck3rE/plateni-profili-vav-facebook-427234

facebook

От май 2012-а насам Facebook направи няколко опита за повишаване на приходите на компанията. Промотираните постове, възможността потребителите да пишат на непознати срещу такса и т.н. Най-новата идея са платените профили. Очаква се съвсем скоро от Facebook да въведат възможността желаещите потребители да заплащат такса, срещу която ще могат да персонализират своя профил. Едно от най-интригуващите неща е, че даден потребител ще може да премахне рекламите от профила си.

“Потребителите ще могат да поставят различни обекти на мястото на рекламите в своя профил“ – гласи документ, пуснат наскоро от Facebook. Засега се споменава, че възможните елементи, които потребител ще може да постави, са “Любими спомени” и “фото албум или слайдшоу“, както и избран статус. Сигурен съм, че ако платените профили станат факт, възможностите за персонализация ще станат много повече, но да видим.

На тази скица можете да видите концепцията:

Засега не се споменава кога ще бъде реализирано това нововъведение. Какво е вашето мнение? Ще въведе ли Facebook опцията за платени профили и бихте ли се възползвали от нея?

Снимка: Facebook

Страници: 1

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване