03/11/13 04:00
(http://socialevo.net/)

Mailbox за iOS – едно наистина чудесно отношение към имейлите

_DSC2827

Mailbox за iOS - едно наистина чудесно отношение към имейлите

Когато си инсталирах Mailbox за iOS, пред мен имаше над 450 000, чакащи да получат достъп до обещания лек срещу препълнената с имейли пощенска кутия. Няколко седмици приложението тихо и необезпокоявано изваждаше единица по единица от това голямо число. Накрая дойде и моят ред, а след няколко дни с удоволствие започнах да отварям именно Mailbox вместо Mail на iPhone-a. Ето какво ми харесва най-много.

Приятният подход към имейлите. Свикнал съм с трицифреното число, показващо колко непрочетени имейла имам в пощата. Причината е, че ги оставям така до момента, в който мога да им обърна внимание, а този момент често така и не идва. Mailbox създава нови навици. С удобния си интерфейс и прости команди това приложение може да спести много време. Идеята му е още в момента, в който получиш имейл, да прецениш дали да го отложиш за после, дали да го архивираш, защото с приятелите вече сте се разбрали как ще организирате почивката, или да го изтриеш, защото е поредният спам. А можеш и да го сложиш в специален списък и да се върнеш на него впоследствие. И всичко това става с едно до две движения. А досега просто оставях имейлите да се трупат. Най-много ми харесва функцията да отложа даден имейл. Аз решавам кога да ми напомни за себе си – в края на деня или през уикенда например.

Жестовете. Покрай сензорните екрани свикнахме толкова силно с жестовете с пръсти, че даже вече можем да ги изпълняваме и върху trackpad-а на лаптопа си. Mailbox ги използва прекрасно. Основните функции стават именно с приплъзване на пръстите по екрана – нещо, за което в другите приложения са нужни няколко клика. Леко приплъзване надясно архивира съобщението. По-дългото приплъзване надясно пък изтрива съобщението. Леко наляво и отлагаме прочитането или отговора на съобщението с известно време, а ако плъзнем пръста наляво до края на екрана, можем да сложим писмото в конкретен списък. С Mail тази задача е доста по-сложна, единствено изтриването е лесно. За другите възможности първо трябва да отворя мейла или да го маркирам.

Леко наляво и отлагаме прочитането или отговора на съобщението с известно време, а ако плъзнем пръста наляво до края на екрана, можем да сложим писмото в конкретен списък.

Интеграцията с Gmail. На практика Mailbox използва възможностите на Gmail, като ги облича в по-красиви и удобни дрехи. Там са списъците, там са архивирането. Ако после влезете през gmail.com в пощенската си кутия, тя ще изглежда точно така, както сте я подредили през приложението.

Бързината. Получавам имейлите мигновено. Приложението работи на принципа на Push, без да уморява батерията по-бързо. Имейлите първо пристигат на сървърите на Orchestra, там те ги смачкват, като премахват ненужната информация, и ги пускат (push) към нас. Именно заради тази особеност се редим на опашка за приложението. Разработчиците от Orchestra обещават, че не правят компромис със сигурността.

Удобството. Приложението е семпло, първаго и интуитивно. Наистина е удоволствие да се работи с него. Лесно може да се добави и снимка. Единственият недостатък е породен от особеностите на iOS – не мога да го направя основното си имейл приложение, така че не мога например да изпратя снимка през него директно от Photos или URL от Safari.

 

Засега има две неща, които ми липсват. Едното е Mailbox за OS X. Когато свикнеш с Mailbox, всички други приложения изглеждат тромави и неудобни. А нека не забравяме за iCloud и синхронизацията между различните устройства на Apple. Orchestra работели по въпроса. Бих искал Mailbox да работи и с други мейлинг услуги, не само с Gmail и Google Apps.

Вижте и краткото видео, което представя възможностите на Mailbox. А ако още не сте го пробвали, сваляйте от iTunes.

Meet Mailbox from Mailbox on Vimeo.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване