03/19/13 07:37
(http://vasvalch.com/)

Как да използваме Vine? 17 възможности

vine camera

Ако все пак планирате да използвате микро-видео платформата Vine, можете да почерпите вдъхновение от поведението на марките в мрежата до момента. Има множество добри примери за използване на Vine, а видовете употреба са много и разнообразни.

Ако си търсите вдъхновение, Brands on Vine ще ви насочи към марките, които вече използват Vine, разпределени по индустрия. Креативната употреба на Vine от различни създатели на съдържание можете да видите в този пост – тук се натъкнах на това жестоко видео от General Electric (тъй като Vine има чести проблеми с embed-ите, може да кликнете на линка в туита, за да видите видеото):

 

След четене на редица постове по темата, реших да скалъпя един непълен списък на възможните употреби на Vine, комбинирайки идеи от Chris Brogan, Social Media Examiner, HubSpot и няколко други източника. Тук съм мислила основно за използването на платформата за маркетинг. Ако можете да споделите други начини на употреба, допълнете ме в коментарите:

  1. Покажете продукта – във Vine можете да демонстрирате както вида и размера на продукта, така и да го покажете в действие. Какво ли би се случило, ако Will It Blend се случва за 6 секунди? Със сигурност ще събере доста ретуити. Демонстрацията на една дамска чанта може да покаже колко вместимост има дамското бижу – нещо, което се визуализира по-трудно само със снимка.
  2. Пуснете тийзър на нов продукт – повдигнете завесата на нов модел и запазете мистерията за официалното представяне или разкрийте всичко около продукта, както направиха Nintendo с пакета си за WiiU ZombiU. В бранша с недвижими имоти пък можете да направите най-бързите огледи на апартаменти и с това да спестите на клиентите си ценно време.
  3. How-to видеата са идеален вариант да привлечете вниманието на потребителите, а и да им помогнете. Разбира се, можем да говорим както за практични версии като тази рецепта за 6-секундно Cuba Libre, така и за забавни туториали, като примера от GE по-горе.
  4. По сходна тема, използвайте Vine за създаване на визуални checklist-и или списъци – запомнянето на точките може да се подобри с новата визуална форма и със сигурност ще създаде разнообразие. Особено любопитно е ползването на визуални списъци с препоръки – както прави издателят Simon & Schuster
  5. Клипчета с Преди/След представяне – особено ефективни за стилисти, коафьори и други магьосници на външния вид.
  6. Специално за дизайнери – представяне на нови попълнения в портфолиото, особено когато става дума за серии визии или за триизмерни творби (дизайн на опаковки?)
  7. Vine може да се ползва лесно за лично представяне – използвайте го, за да представите екипа си или лекторите на следващия ви семинар, или пък да представите най-доволните си клиенти. Хората обичат да гледат други хора.
  8. Изведете на преден план най-големите фенове на бранда – можете както да представите тях самите, така и просто да разпростаните тяхното съдържание свързано с марката. Това правят GoPro, ретуитвайки видео на фенове.
  9. Можете да използвате приложението за различен тип събития – от това да покажете как върви подготовката и sound check-ът, до това да предавате в реално време отделни моменти от събитието.
  10. Ако разполагате с богата история, можете да напомните за нея във Vine с кратки информативни клипове, които да насочат вниманието към важни моменти от историята ви – GAP показа историята на своите дънки в 6 секунди. Можете дори да задавате въпроси към феновете и да им дадете отговора във видео форма.
  11. Разбира се, и тук можете спокойно да създавате съдържание тематично според даден празник. Vine доказа, че това го може, с Valenvine, а една агенция вдигна залога с персонализирани “винетки” по желание на публиката.
  12. Видеото е идеален начин да покажете на потребителите моменти от кухнята – дали ще покажете процеса за качествен контрол или как изглежда столовата ви решавате сами. И двете заздравяват връзката ви с потребителите и изграждат доверие. Ето един пример от вестника Rhein Zeitung, който показва как се случва създаването на печатната медия всеки ден.
  13. Покажете нещо любопитно и интересно – дори то да не е свързано директно с продукта ви, ще привлече внимание към вашето съдържание (и не, нямам предвид котенца и бебета, бъдете по-креативни). Ако пък можете да го обвържете с марката, още по-добре – ето как MailChimp използват своя маскот и добавят балансиращо куче за по-голям успех :)
  14. Крос-промоцията е основополагаща в маркетинга – затова не се притеснявайте да покажете във Vine наградата от новата си игра и така да насочите потребителите към нея.
  15. Покажете новия си мърчъндайз, дори да не раздавате част от него веднага – това ще създаде по-голямо очакване.
  16. Снимайте нови награди, дипломи, които компанията печели – така затвърждавате имиджа на компанията и изграждате по-голямо доверие.
  17. Организирайте Vine Twitter Chat – потребителите задават въпроси в Twitter, вие отговаряте във Vine. Идеята бе реализирана от HubSpot, с което те показаха, че отново са на гребена на новите медии.

Vine може да се превърне както в източник на скучно съдържание, така и в място, изпълнено с много креативност – всичко зависи от способността на авторите да използват потенциала на кратката форма. И също като Ърнест Хемингуей, който печели бас за разказ от 6 думи с “Продавам: бебешки обувки, не са носени”, трябва да се възползваме от мястото, което имаме, за да провокираме силна емоция.

Постът Как да използваме Vine? 17 възможности е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Публикувана на 03/19/13 07:37 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/WcB5TIMp1gI/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване