03/27/13 04:10
(http://socialevo.net/)

Знаете ли тези факти за #Facebook? “Социална сряда”

Facebook факти

Рубриката „Социална сряда“ е гордо спонсорирана от фирма Social Me, предлагаща практични и работещи решения за фирмите, които искат да популяризират дейността си онлайн, да привлекат бързо голям брой потребители към страниците си и да спечелят вниманието на по-голяма част от аудиторията чрез една от най-големите социални мрежи в света – Facebook.

Знаете ли тези факти за #Facebook? "Социална сряда"

Днес в рубриката “Социална сряда” ще ви разкрием няколко интересни факта около най-популярната социална мрежа в света, а именно Facebook. Надяваме се информацията, която прочетете, да ви бъде интересна и най-вече приятна. Също така можете да я използвате като повод да покажете знанията си относно социалните мрежи. Информацията се базира на проучване от 2012 г. на BusinessVibes, водеща компания в сферата на синхронизацията между B2B и социалните мрежи.

  1. До 2015 20% от разходите за американската дисплей реклама ще отиват директно в хазната на Facebook.
     
  2. Пазарът на игри във Facebook ще достигне $2.79 милиарда през 2013, което е с около 50% повече в сравнение с 2010.
     
  3. Facebook ще има 150 милиона потребители в САЩ до 2014.
     
  4. 51% от приходите на Facebook от реклама са дошли от американския пазар през 2012.
     
  5. 95% от онлайн потребителите в САЩ имат профили във Facebook, докато този процент в Twitter е едва 62%.
     
  6. През 2013 60% от компаниите в класацията Fortune 500 ще ангажират своите потребители чрез фирмени профили във Facebook.
     
  7. 79% от американците харесват фен страниците на брандове, за да получават отстъпки в бъдеще.
     
  8. Потребителите на Facebook качват над 250 милиона снимки на платформата всеки ден. Виновникът за това е Шон Паркър, който е инициирал идеята за споделяне на снимки пред създателя на социалната мрежа Марк Зукърбърг.

socialme

Надяваме се да сме ви позабавлявали с тези факти, а също така да сме допринесли за вашето компетентно мнение пред клиентите ви следващия път, когато ги убеждавате да включат Facebook в своите кампании. За повече информация относно случващото се с Facebook потребителите в България можете да научите на сайта на Socialbakers.

Снимка: Facebook

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване