04/03/13 08:18
(http://nellyo.wordpress.com/)

Aereo, правата, традиционните тв модели

И апелативен съд се произнесе  по спора на  американските телевизии с Aereo.   Компанията  предоставя  на потребителя  индивидуална антена, с помощта на която телевизионните  програми, разпространявани наземно  в областта на Ню Йорк, могат да се гледат онлайн. Телевизиите смятат, че се нарушават права на интелектуална собственост,  и искат от съда мярка срещу Aereo.

 

Решението се окачествява като  забележително технически грамотно.  Аereo предлага  нова алтернатива (a cloud-based DVR service)  за достъп на потребителите до телевизионното съдържание.

Изходът на този спор е важен поне за

  • облачните технологии, доколкото решението  Cablevision вече се прилага последователно в такива случаи;
  • традиционния модел, при който кабелните оператори доставят тв програми до аудиторията, като плащат на телевизиите (макар телевизиите да твърдят, че тези такси са малък дял от техните приходи).

За разлика от Comcast  u останалите кабелни компании, които плащат, Aereo не плаща на телевизиите. Поради което те смятат, че  Апелативният съд дава ОК да се краде и разпространява защитено съдържание.

The Huffington Post  нарича Aereo  cable killer. 

 


Публикувана на 04/03/13 08:18 https://nellyo.wordpress.com/2013/04/03/aereo-2/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване