06/18/13 02:32
(http://socialevo.net/)

Още няколко дни за Google Reader и още повече “браво” на Feedly!

feedly

Още няколко дни за Google Reader и още повече "браво" на Feedly!

Покрай предстоящия край на Google Reader за пореден път се убедих, че малките компании имат наистина златната възможност да се превърнат в любими за своите клиенти. Когато стана ясно, че RSS агрегаторът на Google ще затвори login екрана си за нас, бях много недоволен. Сега само Feedly ми напомня за него, като днес ми каза, че скоро (почти) цялата ми читателска информация ще се помещава в техния облак.

RSS няма да умре скоро. Колкото и да разчитаме на социалните мрежи като източник на информация, винаги ще развиваме особена любов към някой сайт и ще искаме да четем всеки един нов ред на някой блогър. Да, Flipboard е там, но Feedly e някак много по-личен. Той си е нашата собствена голяма стая с големи рафтове, отрупани с книги. Нашите си книги.

Точно такива са и постовете в блога им. Горното например е снимка от 16 май. Показват кашоните с нови сървъри, върху които стъпват нашите удобство, любопитство и жажда за информация. Feedly се променя с всеки изминал ден – изчистват малки детайли, добавят нови възможности. По всяка вероятност съвсем скоро ще предложат и платен абонамент за онези от нас, които искат да участват в групи по интереси например или искат да пазят по-дълга история на прочетеното например, както и да си правят архиви по различни теми.

Между другото, на 1 юли Google Reader спира. Повод за абонатите на старата услуга на Google да се притесняват няма – ако скоро са отваряли своя Feedly профил, всичко вече е прехвърлено. Предстои да започнем да използваме изцяло тяхната инфраструктура, което ще се случи през следващите няколко дни. За целта е добре да обновите приложенията си за iPhone и Android. Ако ползвате разширението за Chrome, влезте в chrome://extensions/, включете “Developer mode” и натиснете върху “Update extensions now”. Под Safari и Firefox премахнете добавката и я инсталирайте наново от магазина. Това обясняват в последния си блог пост, с който ни подготвят за предстоящата миграция.

Единственото неудобство, изглежда, е, че ще загубим потискащата, поне в моя случай, история – брой прочетени и непрочетени статии например. Твърде голяма като обем информация, а явно не е толкова полезна, че да си струва усилията. Разбирам ги. И хвърлете един поглед на блога им. Харесва ми колко искрен и приятелски е. Няма го рационалното мълчание. Има го допитването, споделянето и работата – точно нещата, които биха те накарали да си платиш, за да им бъдеш клиент.

Снимка: Feedly

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване