Защо всички се ФРУСТРИРАТ/разбирай ФОКУСИРАТ-б.р./ върху поведението на Волен?

/Поглед.инфо/ Лицето на протеста е много различно от това, което сме свикнали да гледаме от медиите - усмихнатите и спокойни хора, които изразяват своето възмущение.

Днес ще пият кафе пред парламента цели 12 часа

/Поглед.инфо/ Десетки протестиращи са вече пред парламента, предаде БНТ. Както е известно, днес митингът „на кафе“ пред Народното събрание бе насрочен за 08,00 ч., макар че депутатите започват работа час по-късно.

Кандидатите за шеф на ДАНС ще бъдат препитани в парламента

/Поглед.инфо/ Кандидатите за шеф на ДАНС да бъдат препитани в мегакомисията на Народното събрание за контрол на службите. Тази процедура предлагат депутати от Коалиция за България, пише в. Стандарт. Парламентаристите настояват кандидатите да бъдат обстойно проверени преди гласуването на председател на ДАНС.

Преглед на печата - 3 юли

/Поглед.инфо/ „Дарители печелят поръчки в армията"

(О)ставка

Управляващите скриха цели два-три дни своя провокатор Сидеров, разочаровани не толкова от успеха му да ядоса Брюксел и да предизвика дискусия за националсоциолистическия характер на управлението в София , колкото от упоритото нежелание на протестиращите да се хванат на въдицата и да заиграят по гайдата на екстмеризма, за да дадат повод за разправа или омаскаряване на мирните протести.

Природата на другарите и другарките със столетно самочувствие на БОЛШИНСТВО от българския народ обаче не търпи подобен вакуум. Ето защо, изнервени от прекаленото миролюбие на демонстранните, които ги лишават от „казус бели”, т.е. от повод за война, властите взимат мерки. И теглилки.

Подсказаната от Станишев линия е да се омаловажава броят на протестиращите с акцент върху факта, че те са по-малко от непротестиращите.Така прави в Турция Ердоган, защо да не го имитира тук и съюзникът на Доган?

За този „спасителен” пропаганден пояс като най-чест говорител на смълчаните си колеги по непукизъм в Народното събрание се хвана отново Мая Манолова- същата, която всички видяха да онемява само веднъж. Тя изпадна в това крайно нетипично за нея състояние, когато още в първите мигове на работата на това Народно събрание депутатът Делян Пеевски рипна с неподозиран за неговото туловище енергичен скок на трибуната и с жест на презрение към Манолова, от която се очакваше да го усмира в качеството на водещ заседанието, си взе сам думата, за да покрещи още малко в нарушение на правилника.

Манолова обаче беше днес във форма- все пак насреща имаше само някакви си репортери, а не началника Пеевски. Пред техните микрофони и камери тя копира жеста на пренебрежение на Пеевски, но го адресира до колективното присъствие на демонстранти от другата страна на сградата на парламента. Били само няколко стотин, докато тя работела за онзи, които са гласували за нея.

Ето с това бройкаджийство БСП си проси днес амбицията на митингуващите да стават все повече.

Това е спекулативно жонглиране с „мълчаливото мнозинство” като щит срещу обреченото да бъде в малцинство гражданско общество. Гражданите от митингите винаги, навсякъде по света са по-малко от онези пред телевизорите, но като правило изразяват настроенията на критично важна за демокрацията нагласа в същото общество.

Ако Манолова и компания, като истински наследници на болшевиките, търсят болшинство, зад което да се скрият, трябва да знаят, че завирайки си главата под тази маса подобно на Сидеров , не печелят масови симпатии, а само им щръква онази част от мисленето, която ги прави перманентни щрауси.

Щом ще сравняват, би трябвало да се опират на лактите на сравними величини- например на съпоставянето на „бройката” от двете страни на обществената барикада. В нейния червен сектор митингът на подкрепящите ги пред НДК ( „Людмила Живкова”, като беше наречен през 1981-ва) е не десет, а десетки пъти по-рехав от морето граждани, което всеки ден залива столицата с искане за оставка на кабинета.

Бройкаджиите обаче като правило не боравят с инструментите на логиката, а се отбраняват както могат, за да оправдаят пред началството присъствието си на постовете, на които са ги поставили. Ето защо ще чуват все по-силно призива за оставка, който тълкуват като покана да останат на инат толкова, колкото им позволят от ставката.

P.S: „Ставка” е една от руските думи, възприети дори в английския без превод ( подобно на думата „погром” ), защото е известна във военната терминология като кратко определение за щаба на Сталин като главнокомандващ по време на Втората световна война.

Ще позволим ли виковете да заглушат думите?

/Поглед.инфо/ Днес, след толкова дни на протести, когато вече забравяме справедливите искания от тяхното начало, след като постепенно угасва крехката надежда да чуем верния тон на разбирателството, след четиригодишното очакване за спокоен и искрен диалог без свирки, дюдюкане и обиди, ние искаме да се чуе и нашият глас.

Талиятели с с пилешко и сметана

Продукти за 4 порции:
1 пакет Талиятели
200г гъбки
300г пилешко
1ч.ч. течна сметана
1 глава лук
1ч.л. сол
2ч.л. мащерка
1к.ч. мазнина за готвене

Приготвяне:
Талиятелите се варят в подсолена вода, следвайки указанията на опаковката. Пилешкото се реже на жулиенчета. Гъбките се измиват и срязват наполовина. Лукът се почиства, измива и рендосва. В тиган се налива мазнина. Поръсва се сол и съдът се поставя на включен котлон. Добавя се пилешкото и зеленчуците. Продуктите се запържват за десетина минути. След това се налива сметаната. Поръсва се мащерка. Ястието се оставя да се готви на тих огън, двадесетина минути. Поръсва се с мащерка. Талиятелите се разпределят в четири чинии. Върху тях се сипва от сметановото ястие.


Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Сутрешен ТВ блок - 3 юли

/Поглед.инфо/ Как и колко бързо да се промени изборният кодекс? Да гласуваме ли задължително? Гост в студиото: Мая Манолова, на живо - Антоанета Цонева, след 8:30 часа - омбудсманът Константин Пенчев

Парламентът удължава мандата на анкетна комисия за "Авиоотряд 28"

/Поглед.инфо/ Първа точка в проектопрограмата на Народното събрание за днес е избиране на състава на парламентарните комисии по образованието и науката и по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите.

Борисов бил година и половина във въздуха

/Поглед.инфо/ По данни на РВД правителственият Авиоотряд 28 е извършил 422 полета от 2009 г. до 2013 г., което означава, че бившият министър-председател Бойко Борисов е бил повече от 1 г. и половина във въздуха.

Хора с бели престилки ще обсадят парламента - ще лекуват Волен

/Поглед.инфо/ Хора с бели престилки ще обсадят сградата на Народното събрание в 8 ч днес. Протестиращите призоваха вчера чрез социалните мрежи всички, които се събират на традиционното "протестно кафе", да носят бели престилки като символ на "гражданското лечение", за да излекуват политиката от "мафията" и Волен Сидеров.

Кандидатурата на Йорданов за зам. министър е представена от партийна централа

/Поглед.инфо/ "Уважавам решението на г-н Иван Йорданов да откаже назначението му за заместник-министър на правосъдието".

Цветан Цветанов ще се сдобие с второ обвинение в петък

/Поглед.инфо/ Бившият вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов ще се сдобие със второто си обвинение в петък, съобщи "Труд".

Богомил Бонев буквално се изгаври с Бойко Борисов

/Поглед.инфо/ Бившият вътрешен министър Богомил Бонев буквално се изгаври с Бойко Борисов. "Протестиращите са напечатали плакати на английски заради рендето "Бьорнер", който говори немски, но са забравили субтитри на банкянски за Баце", написа на личната си страница във "Фейсбук" Бонев.

Пуснаха под гаранция Гергана Червенкова

/Поглед.инфо/ Пуснатата днес под гаранция Гергана Червенкова не можела да асимилира какво се случва с нея, когато дошли да я арестуват за незаконна търговия с наркотици и неразрешени лекарства. Това разказа самата тя в „Шоуто на Слави“ тази вечер.

Говорещи прозорци

Обичам, когато технологиите и науката се използват по предназначение в рекламния свят. Идеална илюстрация на този принцип видях в кампанията “The Talking Window” на BBDO Германия за Sky Go. Кампанията привлече вниманието на скорошните Cannes Lions, но се оказа, че е позната и от шортлиста на Clio Awards.

Кампанията таргетира хората, които могат да се възползват от забавление в движение – а какво по-добро място да привлечеш тяхното внимание от транспорта? Идеята разчита на ефекта на костната проводимост, при която звукът се пренася през костите на черепа, а не постъпва в ухото през въздуха. С други думи, звукът има точно определена честота, която може да мине през костите и да се чуе от човека, като остава неуловим за околните. Sky Go използва технологията, за да привлече вниманието на уморените пътници, които често облягат глава на прозорците на превозното средство – на същите прозорци е поставено устройство, което вибрира с определена честота и “говори” на пътника:

Разбира се, повдига се въпросът докъде ще стигне рекламата – дори когато искаш да затвориш очи и да се “изключиш” в градския транспорт, не можеш да го направиш спокойно. Възможността за изненада на потребителите обаче е жестока и няма как да бъде отмината – а в случая е използвана много на място предвид типа на промотирания продукт.

Защо работи?

  • Използва иновативен похват, за да продава иновативен продукт – има съвпадение на апелите;
  • Изненадата помага за запомняне на посланието, а то пасва добре на продукта;
  • Кампанията разширява влиянието си извън собствения си канал – идеята трупа медийно внимание и от големи технологични имена като Gizmodo, така че допълнителният PR отзвук за Sky Go помага на марката.

Честно казано, в такива случаи обикновено се надявам агенцията да приеме умерено коментарите на опонентите и да се съгласи, че някои потребители няма да харесат идеята – това обаче не трябва да плаши или да води до прекратяването й. Как приемате концепцията вие?

Постът Говорещи прозорци е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Говорещи прозорци

Обичам, когато технологиите и науката се използват по предназначение в рекламния свят. Идеална илюстрация на този принцип видях в кампанията “The Talking Window” на BBDO Германия за Sky Go. Кампанията привлече вниманието на скорошните Cannes Lions, но се оказа, че е позната и от шортлиста на Clio Awards.

Кампанията таргетира хората, които могат да се възползват от забавление в движение – а какво по-добро място да привлечеш тяхното внимание от транспорта? Идеята разчита на ефекта на костната проводимост, при която звукът се пренася през костите на черепа, а не постъпва в ухото през въздуха. С други думи, звукът има точно определена честота, която може да мине през костите и да се чуе от човека, като остава неуловим за околните. Sky Go използва технологията, за да привлече вниманието на уморените пътници, които често облягат глава на прозорците на превозното средство – на същите прозорци е поставено устройство, което вибрира с определена честота и “говори” на пътника:

Разбира се, повдига се въпросът докъде ще стигне рекламата – дори когато искаш да затвориш очи и да се “изключиш” в градския транспорт, не можеш да го направиш спокойно. Възможността за изненада на потребителите обаче е жестока и няма как да бъде отмината – а в случая е използвана много на място предвид типа на промотирания продукт.

Защо работи?

  • Използва иновативен похват, за да продава иновативен продукт – има съвпадение на апелите;
  • Изненадата помага за запомняне на посланието, а то пасва добре на продукта;
  • Кампанията разширява влиянието си извън собствения си канал – идеята трупа медийно внимание и от големи технологични имена като Gizmodo, така че допълнителният PR отзвук за Sky Go помага на марката.

Честно казано, в такива случаи обикновено се надявам агенцията да приеме умерено коментарите на опонентите и да се съгласи, че някои потребители няма да харесат идеята – това обаче не трябва да плаши или да води до прекратяването й. Как приемате концепцията вие?

Постът Говорещи прозорци е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Защитена комуникация с Cryptophone

Много преди скандалите с незаконното подслушване в България Биволъ обучаваше своите читатели как да защитават своите комуникации (виж списъка с тематичните статии). Днес, след разкритията на Едуард Сноуден за глобалното и тотално следене на телефонната и интернет комуникация от американските служби, темата отново е на дневен ред.

Програмите за защитен чат с протокола OTR са безплатни и широко разпространени, а ако се използват грамотно в съчетание с VPN или TOR дават достатъчно добро ниво на защита от локализиране. Много хора обаче предпочитат гласовата комуникация и искат да бъдат винаги достъпни със SMS, като едновременно държат на конфиденциалността поради професионални или лични причини. Cryptophone съчетава всички тези изисквания и предлага най-доброто от технологията за защита от незаконно подслушване.

Брониран телефон

След последните скандали с подслушванията у нас стана ясно, че милионите дадени от Европа за пазене на шенгенската граница са инвестирани в подслушвателна техника, използвана не по предназначение. Мобилната техниката за прихващане на телефонни разговори става все по-компактна и по-достъпна като цена. Тя е достъпна и за частни структури, които съвсем нямат за цел да предотвратяват престъпления, а използват подслушването за икономически и политически шпионаж и шантаж.

Cryptophone успешно противодейства както на държавно санкционираното подслушване, така и на частните шпиони. Всички разговори и есемес съобщения, разменени между два криптофона, са защитени с непробиваем алгоритъм. Нито службите, нито частните структури, които се занимават с подслушване имат шанс да го разбият. Те ще разберат, че се води кодиран разговор, но нямат нито правен, нито технически механизъм, за да го разкодират. При криптофоните шифрованият канал протича между самите телефони и не зависи от посредник, който може да бъде принуден по съдебен или друг ред да разкрие ключа на комуникацията. Разбира се, възможни са и некриптирани разговори и есемеси до всеки мобилен или стационарен телефон.

Последният модел C500, който външно по нищо не се отличава от популярен модел на Samsung, предлага допълнителни специални защити срещу атаки през радиомодула и интернет свързаността. Той може да засича така наречените "кечъри", известни в България и като "цецомобили". Телефонът съобщава на собственика си за опита да го подслушват и предприема контрамерки.

Доверието в криптографията използвана от Cryptophone стъпва на експертизата на производителя - немската фирма GSMK, която предлага пълна гама от стационарни, GSM и сателитни решения за защитена комуникация. Освен това програмният код на CryptoPhone е отворен и достъпен за всеки, който разбира от програмиране и иска да се увери, че в софтуера няма бъгове, или нещо по-лошо - вратички към разбиване на алгоритъма от цивилни или униформени хора.

Бивол ООД установи партньорство с GSMK и е оторизиран дистрибутор на техните продукти в България за неправителствения сектор. От днес е възможно да се поръча и последния модел C500, а през лятото два утвърдени модела: C400 и G10i+ са на промоционални цени. Предлагаме и специални отстъпки за журналисти.

Можете да разгледате наличните модели на CryptoPhone от каталога в нашия виртуален магазин и да изпратете запитване за по-подробна информация и цени.

Chicago Shakespeare Theater: “Шрек”, “Отелло” и будущий сезон

Болотное чудовище Шрек снова возвращается в Чикаго! В 2010 году мы видели бродвейский мюзикл, созданный по книге Уильяма Стайга и “оскароносному” одноименному “мультику” студии DreamWorks. Режиссером оригинальной версии был Джейсон Мур. С 13 июля до 1 сентября свою версию инсценировки “Shrek The Musical” (75 минут без антракта) покажет труппа Шекспировского театра. Автор стихов и диалогов – Дэвид Линдсей-Абейр. Композитор – Дженин Тесори. Режиссер-постановщик – Рейчел Роквелл. На малой сцене Чикагского шекспировского театра с неизменным аншлагом продолжается показ спектакля “Отелло” (“Othello: The Remix”). Ультрасовременная – в стиле хип-хоп – постановка, созданная братьями ...

Страници: 1 | 2

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване