5 урока за маркетинга от викачите по морето

vikachНадали има жив човек в маркетинг-бранша, който да не е виждал тази прословута табела. Преди години тя се превърна в повод за сериозно преосмисляне на въпроса какво е PR, както и за доста лични равносметки на хора от PR-средите. Е, тъй като е лято и викачите по морето са на мода, реших, че е време да се поучим от тяхната стратегия.

Без претенция за изчерпателност, тук съм събрала 5 урока, които маркетолозите трябва да усвоят от викачите.

  1. И скучният продукт може да бъде продаван интересно – в крайна сметка какво интересно има около семките и царевицата или поредния “традиционно български” ресторант на крайбрежната? Когато не може да говорим за сериозно USP, на база на което да се диференцираме, трябва да заложим на оригиналната комуникация. Викачите са разбрали това правилно и всеки има уникален собствен стил и подход. Тук няма грешни решения – има само грешни решения в рамките на целевата група! Затова привлечете вниманието със собствен стил.
  2. Фокусирайте се върху слогана – той може да направи кампанията уникална, а продукта – запомнящ се. Разбира се, добрите слогани се наваксват (или по-скоро плагиатстват) бързо от конкурентите – пребройте само колко “гимнастики за езика и аеробики за зъбите” срещате в един ден на плажа. Но оригиналният слоган и подчинената на него рекламна кампания ви дава временно предимство – а докато конкурентите наваксват, вие можете да мислите за следващата стъпка.
  3. Обхватът е всичко – това правило е особено важно както на плажа, така и в социалните медии. Reach е може би най-важната метрика – защото колкото и туристи да ви се усмихнат (или Like-нат), по-важно е до колко човека сте стигнали, за да си осигурите онази необходима маса от конверсии (или вечерящи при вас), която да държи бизнеса успешен.
  4. Имате само секунди, за да привлечете вниманието – по данни от Associated Press през 2012 времето, за което фокусираме вниманието си, е паднало под това на златните рибки до само 8 секунди. Викачите имат тази информация и затова се стараят още при първата интеракция с потребителя да заковат вниманието му. Все пак те разчитат основно на евтини комуникационни трикове, какъвто е повишаването на звука (известна тактика на телевизионните реклами), но вие можете да сте значително по-ефективни и креативни.
  5. Когато стигнете до потребителя, не го оставяйте – след като веднъж спечелите вниманието на потребителя, преведете го колкото можете по-отблизо през процеса на покупка, та чак до стигането на масата в заведението. Ако го изпуснете от поглед, кой знае какво ще се случи. В това викачите са особено ефективни – те не изпускат клиента от първото колебание дали това е подходящия ресторант до настаняването на избраната маса.

Е, надявам се този пост да ви е бил полезен или най-малкото забавен :) Ако можете да ме допълните, коментарите са на ваше разположение!

Постът 5 урока за маркетинга от викачите по морето е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Прокуратурата не повдигна нови обвинения на Цветанов

Очакваше се Цветанов да бъде обвинен, че е отказал да разпореди прилагането на специални разузнавателни средства спрямо бившия Орлин Тодоров. Това е второ дело срещу Цветанов. Бившият вътрешен министър вече беше обвинен, че е допуснал безконтролно подслушване. Според прокуратурата Цветанов е попречил на разследването срещу Тодоров и още няколко души, които били част от група за рекет и изнудване. През 2009 г. прокурор иска, а окръжен съдия разрешава, но вътрешният министър Цветанов пише - ”Не!!!” на искането за прилагане на специални разузнавателни средства.

Ще има съкращения в МВР

/Поглед.инфо/ "Ще има съкращения в МВР. Числеността на администрацията трябва да падне до не повече от 15%. Някои от тях ще бъдат пренасочени към други оперативни длъжности. Количеството на оперативните работници в момента е много ниско за нивото на престъпност в страната. Те са 4000", това каза преди минтути в ефира на БНТ вътрешният министър Цветлин Йорвчев навръх празника на МВР.

Адът на бежанците

Майката - в Германия, бащата - в Гърция, а двете им малки деца - във Франция: в продължение на година семейство Хюсеини от Афганистан е било принудено да живее разделено. Стените и мебелите в тристайното жилище на семейство Хюсеини са покрити с жълти листчета. По тях са изписани думи на немски - "врата", "маса", "шкаф", "чиния". Така Мохамад Хюсеини учи най-лесно, единствено той все още не говори езика на страната, дала убежище на семейството му. Мохамад се бори със странните звуци, които му се струват толкова сложни, колкото и формулярите за бежанци. "Вилица", "нож" повтаря той. "Ах, тези думи не ми трябват. Така или иначе ползвам само лъжицата. Дори и маслото го мажа с лъжица." Децата му Ела и Елиас избухват в смях. "Моите бежански деца" - така Мохамад нарича сина и дъщеря си. И наистина, детството на Елиас и Ела е едно дълго и опасно бягство - от страха, от смъртта, от мизерията. Когато напускали Афганистан, той бил само на 2, а тя на 7. Днес двамата опаковат кошмарите си...

Тошо Пейков, из “Записки по българските реформи”

Политическата, законодателната и съдебната стратегия, която предприех за спиране на скритата приватизация в българската банкова система. „Който изпрал, изпрал! Първоначалното натрупване на капитала е най-тъмната страница от историята на всяка нация.“ Асен Мичковски В горните думи няма нито истина, нито морал. Всички водещи икономически експерти на СДС и на БСП изповядваха същата идеология: „Не е важно кои са капиталистите, важното е да няма комунизъм.“ Под горния девиз преминаха действията, както на Асен Мичковски, така и на Андрей Луканов, както на Венцислав Димитров, така и на Георги Пирински. Практически изпълнител на тяхната идеология стана Иван Костов. Именно тук се разделиха пътищата нашите пътища със СДС и с неговите икономически експерти.

Още един неграмотен простак в правителството Орешарски. Заместник министърът на земеделието Явор Гечев отрече съществуването на българско кисело мляко

Асоциацията на млекопроизводителите прати протестна декларация по премиера и министъра на земеделието. Ето какво се казва в нея: Уважаеми дами и господа, Във вчерашното /б.р. в сряда/ предаване на телевизия БТВ "Лице в лице", видяхме участието на новоназначения Заместник министър на земеделието г-н Явор Гечев. Това участие на г-н Гечев, ние – млекопреработвателите, приемаме като [...]

The post Още един неграмотен простак в правителството Орешарски. Заместник министърът на земеделието Явор Гечев отрече съществуването на българско кисело мляко appeared first on ExtremeCentrePoint.

"На кафе"

/Поглед.инфо/ С палене на свещи в катедралния храм %Свети Алексендър Невски" ще започне днес традиционния протест "на кафе" пред парламента. В момента няма демонстранти все още.

Орешарски ще променя данъците за хазарта. Най-добре да им даде и държавна субсидия. Помните ли срещите му с Васил Божков Черепа? Правителството на БСП, Атака и ДПС открито обслужват мафията

Задават се нови промени в закона за хазарта. Целта е как правителството да помогне на Черепа да печели повече. Не случайно първата мярка на този кабинет беше да забрани онлайн залаганията в чужди сайтове. Тези залагания удряха директно в джоба един от създателите на правителството – Черепа. Сега следват още промени в тази насока. Няма [...]

The post Орешарски ще променя данъците за хазарта. Най-добре да им даде и държавна субсидия. Помните ли срещите му с Васил Божков Черепа? Правителството на БСП, Атака и ДПС открито обслужват мафията appeared first on ExtremeCentrePoint.

Цветелина Бориславова и Прокопиев правят партия "Република", Кристалина-премиер

/Поглед.инфо/ Цветелина Бориславова и Иво Прокопиев стягат дясноцентристка партия "Република". Формацията ще бъде основана в края на септември и ще е под мълчаливата протекция на президента Плевнелиев.

Сутрешното кафе на КРОКОТАК – с чашки от празни ролки

Един от малкото ми останали сутришни ритуали. Даже няма значение какво е кафето, ръката ми иска да държи...

Президентът ще направи изявление във връзка с протестите в страната

/Поглед.инфо/ Президентът Росен Плевнелиев ще направи официално изявление във връзка с продължаващите вече повече от 20 дни протести.

Преглед на печата - 5 юли

/Поглед.инфо/ Бургас може да стане първият български град, където да бъде открито руско училище.

Сутрешен ТВ блок - 5 юли

/Поглед.инфо/ Възможен ли е реформаторски блок срещу олигархията и какъв изход от политическата криза предлагат създателите му?

Днес ще бъде връчено второто обвинение на Цветанов

/Поглед.инфо/ Днес се очаква да бъде връчено второто обвинение на зам.-председателят на ПП ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Днес - 22-ри ден на протести

/Поглед.инфо/ Пореден, 22-ри ден на протести ще има от 18.30 часа в центъра на София с искане на оставката на правителството.

Прокуратурата е подложена на сериозен политически и медиен натиск

/Поглед.инфо/ Прокуратурата има сериозен проблем с политическия и медийния натиск при разследването на корупцията по високите етажи на властта.

Спешна среща между БСП и ГЕРБ ще връща опозицията в парламента

/Поглед.инфо/ Среща на членове на ръководствата на БСП и ГЕРБ с цел връщането на опозицията на парламента ще се проведе през уикенда, съобщава вестник "Репортер".

Ирван Хира и Михай Гуран от HP за BYOD и FlexNetwork /видео/

IMG_2199

Ирван Хира и Михай Гуран за BYOD и FlexNetwork

На специалнo събитие организирано от Хюлет-Пакард,  Ирван Хира, Генерален Директор на HP България и Михай Гуран, HP SEE Sales and Business Unit Manager представиха пред техно-журналисти в Hilton София новости от HP свързани с предлаганите решения от HP за BYOD мрежово свързване, както и мрежова структура за центровете за данни базирана на HP FlexNetwork.

Те представиха единственото  в индустрията пълно решение, което поддържа нарастващите  BYOD практики. Това решение  предоставя единно жично и безжично управление, както и комутиращи  платформи, които да създадат единна, обща мрежа за жична и безжична свързаност.

През 2012 служителите със лични преносими устройства представляват повече от две трети от устройствата, използващи корпоративните мобилни приложения. В резултат на това, IDC прогнозира, че ИТ ще трябва да приложат цялостен подход за справяне с нуждите на BYOD.

Предложенията също така помагат на партньорите да използват HP FlexNetwork архитектурата, за да осигурят за клиентите си по-лесна интеграция на нови устройства в мрежата (device on-boarding) чрез BYOD за включване на функции за провизиране чрез единно приложение за управление и автоматизирана сигурност с технологията на софтуерно – дефинираните мрежи (SDN), поддържани с мобилни услуги за свързване. 

През 2012 служителите със лични преносими устройства представляват повече от две трети от устройствата, използващи корпоративните мобилни приложения. В резултат на това, IDC прогнозира, че ИТ ще трябва да приложат цялостен подход за справяне с нуждите на BYOD.

Ето какво споделиха от “кухнята” на HP Ирван Хира и Михай Гура: 

Снимки и видео: @RainmakerTom

Кекс с ябълки, стафиди и орехи

Продукти:
4 яйца
1ч.ч. прясно мляко
1ч.ч. захар
3 ябълки петровки
1с.л. стафиди
1с.л. орехови ядки
1/2ч.ч. олио
2 ванилии
1 бакпулвер.
кората на половин лимон
1 1/2ч.ч. брашно
1с.л. краве масло
щипка сол

Приготвяне:
Брашното се пресява. Ябълките се почистват и измиват. Режат се на малки кубченца. Орехите се счукват. Стафидите се смесват с ореховите ядки. Кората лимон се реже с остър нож, много на ситно. В купа се чукват яйцата. Добавя се захарта. Съставките се разбиват с миксер. Постепенно се увеличава скоростта на разбиване. Яйчения крем трябва да сгъсти и да побелее, а обемът му нараства двойно. Бакпулверът се смесва заедно с брашното, ванилиите и солта. Млякото се добавя към разбитите яйца. Брашното се поръсва лъжица по лъжица, като се редува с олиото. Бърка се с дървена шпатула. Кексовото тесто трябва да е гладко и пухкаво. Накрая се поръсват лимоновите стърготини. Взема се тавичка за печене на сладкиши. Маже се отвътре с краве масло. Разнася се половината кексова смес. Отгоре се разпределят ябълковите кубченца и ореховите стафиди. Полива се опстаналата част кексово тесто. Пече се на умерена фурна, първоначално на долно печене. След като надигне достатъчно /около 20- 30 минути/, се превключва на горно печене. Готовият кекс се оставя да изстине. Поръсва се с пудра захар. Реже се на парчета. Кексът е ароматен и чудесно си партнира с топка сладолед и студен следобеден коктейл.


Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

HP предоставя единственото в индустрията пълно решение за BYOD мрежово свързване

HP предоставя единственото в индустрията пълно решение за BYOD мрежово свързване

HP предоставя единственото в индустрията пълно решение за BYOD мрежово свързване

HP представи новите цялостни решения за жично и безжично управление, които предоставят опростена, скалируема и сигурна мрежа, подкрепяща инициативите за BYOD мрежово свързване (BYOD – bring-your-own-device / „Донеси си устройството на работа“), като в същото време създава възможности за допълнителни приходи за партньорите.

Новите решения и услуги, представени на Глобалната партньорска среща на HP, включват и единственото в индустрията пълно решение, което поддържа нарастващите  BYOD практики. Това решение  предоставя единно жично и безжично управление, както и комутиращи  платформи, които да създадат единна, обща мрежа за жична и безжична свързаност.

Предложенията също така помагат на партньорите да използват HP FlexNetwork архитектурата, за да осигурят за клиентите си по-лесна интеграция на нови устройства в мрежата (device on-boarding) чрез BYOD за включване на функции за провизиране чрез единно приложение за управление и автоматизирана сигурност с технологията на софтуерно – дефинираните мрежи (SDN), поддържани с мобилни услуги за свързване.

До 2016 две трети от служителите ще притежават смартфони и 40% от работната сила ще бъде мобилна. Досега обаче традиционната инфраструктура изисква две отделни мрежи, които да обслужват жичната и безжичната свързаност, което в резултат означава повишена сложност и рискове за сигурността. Освен това, на тези традиционни инфраструктури им липсва скалируемост за поддръжка на множество устройства на един потребител, както и необходимата сигурност за защита на критични за бизнеса данни. 

Според Gartner, всеки бизнес има нужда от ясна позиция спрямо BYOD, а официалните BYOD програми са бързо развиващо се явление, дължащо се на бума на иновативния пазар на мобилни устройства.

“Организациите се борят с внедряването на BYOD решения в сложната традиционна инфраструктура, която обхваща две отделни мрежи и приложения за управление“,

каза Бетани Майер, старши вицепрезидент и генерален мениджър, Networking, HP.

“Пълното решение на HP за BYOD е първото, което решава този проблем и в комбинация с цялостно обучение, програми и услуги на HP ще създаде нови печеливши възможности за партньорите“, допълни още тя.

 Опростяване на управлението на BYOD

През 2012 служителите със лични преносими устройства представляват повече от две трети от устройствата, използващи корпоративните мобилни приложения. В резултат на това, IDC прогнозира, че ИТ ще трябва да приложат цялостен подход за справяне с нуждите на BYOD.

 Новите BYOD решения на HP оптимизират дейността на крайните потребители и за жични, и за безжични устройства, чрез които се свързват с мрежата, позволявайки на клиентите да:

  • Опростят операциите и да съкратят разходите с до 38 %, като премахват необходимостта от закупуване на до 50% от традиционните мрежови устройства, в т.ч. отделни суичове и контролери, като в същото време включва поддръжка на до 1 000 безжични устройства с помощта на комутатора HP Unified/WLAN 830.
  • Осигуряват always-on изживяване за потребителя, като автоматично елиминира мрежовия даунтайм със софтуера HP Wi-Fi Clear Connect, предлаган с WLAN продуктите на HP.
  • Внедрят лесно цялостно управление чрез BYOD функцията  plug-and-play, интегрирана в HP Intelligent Management Center (IMC) Smart Connect.

 Скалиране на мрежата за поддръжка на BYOD свързване за облачни среди

Според Gartner, облачната скалируемост за мобилни приложения ще бъде от съществено значение , тъй като тези приложения имат най-голям брой конкурентни потребители. Традиционните инфраструктури не могат да осигурят скалируемостта, необходима за осигуряване на единен достъп от дейта центъра към клоновата мрежа.  

 Новите BYOD решения на HP дават възможност на клиентите да удвоят скалируемостта на мрежите си спрямо традиционните инфраструктури, за да:

  • Увеличат мрежовата ефективност с до 100%, като в същото време ускорят трансфера на данни с до 45% с новата серия OpenFlow-enabled комутатори HP 2920 Switch Series.
  • Подобрят достъпността до мрежата и да намалят разходите с до 54% в модула HP 10500/7500 Unified Wired-WLAN Module.

 Подсигуряване на мрежата за BYOD свързване в централните офиси и клоновете

Тъй като потребителите продължават да носят собствените си устройства на работа, се създава по-голяма опасност за данни и приложения от уязвимости, идващи извън корпоративната мрежа, , което изисква автоматизирана мрежова сигурност за свързващите се към мрежата устройства.  

Новите BYOD решения на HP намаляват рисковете за данни и приложения с:

  • Автоматизирана система за откриване на заплахи в реално време, осигурена чрез приложението HP Sentinel Security SDN.
  • Сигурност при свързване на устройствата чрез HP IMC User Access Manager – единна платформа, идентифицираща потребителите, прилагаща зададени политики и осигуряваща сигурен достъп за личните преносими устройства на служителите, докато в същото време следи за целостта на мрежата.

Партньорските услуги, промоции и програми на HP разширяват възможностите за печалби

HP е разработила набор от услуги и програми, за да улесни възможностите за печалба, генерирани от BYOD инициативите на партньорите. В резултат, партньорите на HP ще имат достъп до ресурси, позволяващи им да:

  • Стимулират нови възможности за печалби чрез опростяване на мрежовия дизайн на потребителя и на валидизиращия процес, за да отговарят на нуждите за скалируемост на BYOD решението, за сигурност и за производителност с услугите HP FlexNetwork Design and Validation Services.
  • Създадат дълготрайна, стратегическа връзка с клиентите чрез HP услугите Wireless LAN Lifecycle Services, като използват най-добри практики за локални мрежи (LAN – local area networks) и които постигат високо скалируема мрежова свързаност.
  • Увеличат набора си от предлагани ИТ умения и услуги с цялостно портфолио от мрежово обучение и сертифициране, което се изгражда на базата на BYOD и SDN чрез програмата HP ExpertOne, предлагаща специализирани курсове, достъп до отдалечени лаборатории, уеб базирано обучение, както и използването на общност от експерти за постоянна поддръжка.
  • Подобрят икономическото състояние с промоцията HP Networking “Bring It On! Готови сме за BYOD”, предоставяща на дистрибуторите демо комплект HP 2920, включващ суичове, допълнителни решения, обучения и стимули за генериране на разпознаваемост сред риселърите.  

Повече информация за решенията на HP Networking BYOD може да бъде открита на:  http://hp.com/networking/byod.

HP стартира най-пълната софтуерна мрежова структура за Облака

HP стартира най-пълната софтуерна мрежова структура за Облака

HP стартира най-пълната софтуерна мрежова структура за Облака

HP представи водещата в бранша мрежова структура за центровете за данни, базирана на HP FlexNetwork архитектура, предоставяйки бизнес гъвкавост за клиентите чрез два пъти по-висока скалируемости намалявайки с 75 процента сложността спрямо съществуващите дизайни, като в същото време провизирането на мрежата става не за месеци, а за минути.  

При преминаването на фирмите към облака, стандартните мрежови архитектури се задъхват под натиска за  непрекъсващ достъп до приложения и услуги с  висококачествена потребителска използваемост. Организациите също се борят със сложността на съществуващия дизайн на мрежите на центровете за данни, който изисква ръчно поединично конфигуриране и ограничава производителността на приложения с високи изисквания откъм трафик.

 HP се справя с тези предизвикателства чрез серия от SDN (software-defined network) комутатори  за центрове за данни, които предоставят възможности за автоматизация и скалируемост при интензивни откъм трафик приложения като Hadoop. Новите предложения включват новия HP FlexFabric 12900, който е първият в бранша OpenFlow-базиран комутатор, способен да се адаптира в зависимост от повишаването на виртуализираното натоварване.

 “За последните 20 години дейтацентър мрежите изостават в поддръжката на новите корпоративни изисквания за облака, виртуализацията и Big data,”

посочва Бетани Майер, старши вицепрезидент и главен мениджър на Networking, HP.

“Само HP се насочи към предоставянето на най-пълните в бранша софтуерно базирани мрежови структури за центрове за данни чрез иновации, които дават възможност на клиентите да създадат мрежова основа за посрещане на нуждите им както днес, както и за в бъдеще.”,

сподели още тя.

 Опростяване на мрежовия дизайн и операции

Чрез опростяване на мрежовия дизайн и операции, новите HP Networking решения дават възможност на клиентите да:

  • Подобрят продуктивността на ИТ чрез обединяване на виртуалната и физическата структура в новия виртуален комутатор  HP FlexFabric Virtual Switch 5900v, който, заедно с физическия комутатор HP FlexFabric 5900, предоставя разширени мрежови възможности като политики и QoS във VMware среда. Вградената VEPA (Virtual Ethernet Port Aggregator) технология предоставя ясно разделение между сървърно и мрежово администриране, за да се постигне оперативно опростяване.
  • Намалят обема на необходимото оборудване в центъра за данни чрез HP Virtualized Services Router (VSR), който позволява услугите да се предоставят на виртуална машина (VM), премахвайки ненужния хардуер, чрез използване на първата в бранша телеком-клас софтуерно базиранa виртуализация от типа Network Function Virtualization (NFV).

 “Днешните мрежи за центрове за бази данни са донякъде статични и ограничени откъм скалируемост – те са и сложни и изискват ръчно провизиране при облачните и виртуализирани приложения,”

каза Рохит Мехра, вицепрезидент към Network Infrastructure, IDC.

“Портфолиото на HP от физически и виртуални комутатори, както и SDN мрежовата структура, определя готовността им да се справят с много от тези предизвикателства, предоставяйки на клиентите опростеност, скалируемост и автоматизация при стартиране на нови услуги и приложения в центровете за данни.”, добави още той.

 Скалируемост на решенията на центровете за данни за подобряване на производителността на приложенията

Решенията HP FlexFabric подобряват използваемостта на приложенията и дават възможност на клиентите да:

  • Подобрят поддръжката на сложни, интензивни откъм данни приложения чрез комутаторите  HP FlexFabric 12900, които управляват пиковете на трафика чрез вградения мрежови стандарт TRILL (Transparent Interconnection of Lots of Links). Комутаторите HP FlexFabric 12900 могат да пренесат до три пъти повече данни по мрежата на всеки 40-gigabit Ethernet (GbE) порт в сравнение с водещите конкуренти.
  • Подобрят производителността на виртуализираните приложения до 50 процента с HP FlexFabric 11908 – първият в индустрията OpenFlow базиран агрегиращ комутатор.(4) HP FlexFabric 11908 предоставя 10/40 GbE свързаност за блейд сървъри, подобно на HP c-Class сървърите с Virtual Connect FlexFabric модули, давайки възможност за гъвкаво и ценово-ефективно внедряване в центровете за данни.
  • Увеличат гъвкавостта чрез опростяване предоставянето на мрежови услуги със рутерите HP HSR 6800, които обединяват рутиране, firewall, комутация и системи за сигурност от други решения в едно устройство, поддържащо хиляди потребители.

 В InterOperability лабораторията в университета на Ню Хемпшир, ние осигуряваме оперативна съвместимост и съответствие с индустриалните стандарти за мрежови продукти в независима и неутрална среда,”

каза Кристина Дубе, главен мениджър на Bridge Functions, InterOperability Lab, Университет на Ню Хемпшир.

В нашата съставена от много доставчици лаборатория, наскоро тествахме оперативната съвместимост на първата стандартизирана в индустрията TRILL функционалност с комутатор, базиран на операционна система Comware 7,  от порфтолиото HP FlexFabric.”, допълни още тя.

 Предоставяйки решения за нарастващите нужди от скалируемост на клиентските приложения и услуги в нашия център за данни е ключов фактор за успеха на бизнеса ни,”

посочва Масаки Хаяши, директор на Technology Division, IDC Frontier, дъщерно дружество на Yahoo! Япония.

Ние разгледахме множество технологии и избрахме HP да ни помогне да разработим мрежова структура за център за данни, базирана на иновативния TRILL стандарт с цел предоставяне на широкомащабни, високопроизводителни и диференцирани публични облачни услуги в центровете ни в цяла Япония.”

Автоматизиране на мрежата с управление и SDN

Уникалното решение за управление на мрежовите ресурси от  една конзола на HP автоматизира предоставянето на приложения и услуги в SDN или стандартни мрежови устройства от центровете за данни до централата или клона. Това дава възможност на клиентите да:

  • Подобрят производителността на приложенията с шаблони за мрежови услуги, които опростяват и автоматизират мрежовите конфигурации за приложения от крайните устройства до ядрото чрез софтуера HP Intelligent Management Center (IMC) Virtual Application Network Resource Automation Manager.
  • Опростят управлението на операции със SDN и стандартна мрежова инфраструктура чрез HP IMC SDN Manager, първият в бранша софтуер за цялостно управление, конфигурация и мониторинг в рамките на мрежите на централата, клоновете и центровете за данни. 

Фокусиране върху иновациите и бизнеса

HP Technology Services помага в работа на клиентите със сложни мрежи в центрове за данни да пренасочват ресурсите си към иновации и разрастване на бизнеса. Новите услуги включват:

  • HP Connectivity Transformation Experience Workshop—помага на клиентите да постигнат мрежова скалируемост и гъвкавост чрез ясно определена стратегия за мрежова трансформация, която съчетава целите на IT и бизнеса.
  • HP IPv6 Roadmap Service—дава достъп до опитни консултанти за развиване на пътна карта към IPv6, взимайки под внимание всичките шест области, засегнати от това преминаване – мрежата, сигурността, инфраструктурата, приложенията, управлението и финансирането.
  • HP Datacenter Care for Networking— предлага единна точка за контакт за гъвкава поддръжка и проактивни услуги, които да помогнат на клиентите да се справят бързо с мрежови проблеми, да развият мрежата за посрещане на бизнес нуждите и да намалят дейностите по IT администриране, за да се фокусират върху технологичните иновации.

 Цена и дати

  • HP FlexFabric Virtual Switch 5900v се очаква в цял свят през октомври 2013; тогава ще бъдат определени и цените.
  • HP FlexFabric 5900 суич сериите са достъпни от днес на стартови цени от $14,990.
  • HP Virtualized Services рутер сериите ще са достъпни в цял свят от второто шестмесечие на 2013; цените ще бъдат определени тогава.
  • HP FlexFabric 12900 суичовете се очакват през Октомври 2013; цените ще бъдат определени тогава.
  • HP FlexFabric 11908 суичът е вече достъпен от Юни 2013 на стартова цена от $83,000.
  • HP HSR 6800 рутер сериите са вече достъпни навсякъде на стартови цени от $46,000.
  • HP IMC Virtual Application Network Resource Automation Manager се очаква в цял свят от Декември 2013; цените ще бъдат определени тогава.
  • HP IMC SDN Manager се очаква в цял свят от Декември 2013; цените ще бъдат определени тогава.

Повече информация за решенията на HP Networking може да бъде открита на: www.hp.com/go/networking.

На четири колела до Края на Европа (3): Сантяго де Компостела, Билбао и Сан Себастиян

Днес ще завършим обиколката на Пиренейския полуостров заедно с Любо. Тръгнахме през  Андора, Барселона и Мадрид до Монсанто, после през Лисабон стигхаме до Кабо да Рока и Порто в Португалия. Днес през Сантяго де Компостело, Билбао и Сан Себастиян ще поемам по пътя назад. Приятно четене:

На четири колела до Края на Европа

Кабо да Рока, Португалия и всичко, което се случи и видяхме до там (Андора, Испания и Португалия)

част трета

Сантяго де Компостела и Билбао

  Границата не беше далеч, а целта беше

град Сантяго де Компостела

– така емблематичния за поклонници град. Естествено по пътя валя. Пристигнахме в късния следобед до хотела в старата част само на 3 минути пеша от Катедралата, която е символ на града. В старата част можеха да влизат и паркират само жители. И тук с паркирането ще е сложно… Упътиха ни към платен паркинг наблизо, но на мен не ми се предаваше толкова лесно. След кратко търсене намерихме място на 5 минути пеша от хотела в една задънена стръмна улица и не щещ ли изненада – безплатно е! Няколко пъти попитах,за да съм сигурен. Обикновено

в Испания нещата с паркирането седят по следния начин:

синя зона – платено паркиране; зелена зона – платено и често по-скъпо от синя, но разликата е че местните имат абонамент и спират на тези места; бяла зона – безплатно; жълта маркировка – абсолютно забранено. За зоните човек може да се ориентира по маркировката на пътя. Не бива човек да си прави експерименти и да разчита, че ще мине на късмет, защото вероятността да не мине е 99%, а глобите са солидни. Вечерта излязох сам на кратка нощна разходка. Отидох при катедралата, където имаше поклонници, който играеха странни танци и пееха. Малко по-настрани уличен музикант пееше испански песни и свиреше на китара. Поспрях да го послушам. Беше добър и свиреше с много чувство. На фона на музиката се замислих къде се намирам и приятно чувство премина по всички нервни окончания на тялото ми. Приятно чувство. Пуснах монета на музиканта, от негова страна се чу звучното „Gracias amigo“ и си продължих по пътя. Направих нощна снимка на Катедралата и се прибрах в хотела.

Сантяго де Компостела, Испания

Ден 12

Разходка из Сантяго де Компостела!

Първа спирка разбира се беше емблематичната

Катедрала,

която е огромна и е разположена на 4 площада. Пред главния вход имаше поклонници, които тъкмо бяха завършили „Пътя на Камино“ и попитаха дали може да ги снимам. Разбира се, приятели… никога не отказвам снимка на пътешественици. Личеше си че бая са походили. Бяха с изгорели от слънцето лица, разранени устни, изморени лица и овехтели дрехи, но бяха щастливи, което е най-важното. Аз също бях щастлив, че съм тук и имам възможност да се потопя и да усетя атмосферата на този хубав град.

Сантяго де Компостела, Испания

Сантяго де Компостела, Испания

Сантяго де Компостела, Испания

Сантяго де Компостела, Испания

Сантяго де Компостела, Испания

Сантяго де Компостела, Испания

Заради влажния климат и честите валежи, сградите бяха покрити със зеленикав мъх, който им придаваше още по-древен вид и ги украсяваше по свой си начин. И така… разходихме се, опитахме мазен, но вкусен местен вид сандвич, накупихме традиционни сладкиши за подаръци и се насочихме в посока близките планини, където щяхме да нощуваме следващата вечер.  

Пътят на Камино – Сантяго де Компостела, Испания

Местността е известна със селски туризъм. Нарича се

Los Oscos

Мястото беше толкова малко и високопланинско селце, че дори в Google трудно го бях намерил., но пък беше истински рай. Каменни стари къщи, миризма на селски обор, нулев трафик, обраборваеми земи, кротко пасящ добитък и много любезни домакини. На фона на натоварените големи градове, през които минахме през последните десетина дни, това място беше като друг свят, но точно от това всички имахме нужда. [geo_mashup_map] [geo_mashup_location_info] Това си беше типично високопланинско испанско село.

Тейхейра. Испания

Тейхейра. Испания

Тейхейра. Испания

Тейхейра. Испания

Тейхейра. Испания

Тейхейра, Испания

Тейхейра, Испания

Тейхейра, Испания

Много е интересно да видиш някоя държава отвъд облика на известните туристически обекти. Като да влезеш някъде през задния, а не през парадния вход и да видиш нещата с истинската им същност. Нашата бърлога беше къща от реден камък с калдъръмен двор, пейки самоделки, направени с няколко големи талпи и колела от каруци. Истински рай. Отвътре къщата беше идеално чиста, въпреки грубия си и автентичен вид.  

Тейхейра, Испания

Тейхейра, Испания

Тейхейра, Испания

Тейхейра, Испания

Тейхейра, Испания

Тейхейра, Испания

Тейхейра, Испания

Тейхейра, Испания

  Времето беше хубаво за момента и се възползвахме за да направим разходка из местността. Е, вечерта пак заваля, но поне ни изчака да се приберем. Вечерята в калдъръмения двор на къщата за жалост отпадна и вечерта завърши с вечеря от подръчни останали храни и бутилка вино. Ден 13 Ранно тръгване в студената дъждовна утрин. На около 80 км се намираше

град Рибадео

и скалните феномени на плажа, разположен в близост до града, а именно –

‘Playa de las catedrales’

Playa de las catedrales, Испания

Playa de las catedrales, Испания

Playa de las catedrales, Испания

Playa de las catedrales, Испания

  Мястото беше сборен пункт на пътешественици, както Cabo da Roca в Португалия. Времето беше мрачно и пръскаше, но няма как ще се разглежда в такива условия. Приливът тук беше налице и се наложи да хвърляме обувките и със запретнати крачоли да газим в океана, за да стигнем до най-хубавата гледка. Е, само аз и Краси де.    

Playa de las catedrales, Испания

Женската част не хареса особено идеята и реши да остане на известна дистанция от вълните. Всъщност то други желаещи да газят нямаше, макар че хора не липсваха. Уникално хубаво място възнагради газенето и мокренето в студената вода! Скалите от брега се спускаха надолу към плажа и водата, образувайки големи арки, подредени една след друга. По скалите на човешки ръст височина се виждаха множество миди в скалните ниши, останали от предишния прилив и седейки в очакване на следващия. Нямаше да чакат още дълго. Водата прииждаше и ни напомни, че е време да се омитаме, за да не се наложи да плуваме, ако се помотаем още. Няколко снимки и хайде на обратно. Посоката и целта за днес беше

Билбао – баската столица,

до която имаше може би към 400 км, а през 380 от тях разбира се валеше. Направо изтърках чистачките на това пътуване. Сигурно направиха почти толкова обороти, колкото и колелата:-) В Билбао стигнахме късния следобед. Градът ни посрещна с мрачно време, дъжд и оживен трафик. Хотелът, който бяхме резервирали предлагаше хубава гледка към реката, която минаваше през града, а разстоянието до центъра и прочутия

музей Гугенхайм

Музей Гугенхайм – Билбао, Испания

Музей Гугенхайм – Билбао, Испания

Музей Гугенхайм – Билбао, Испания

Билбао, Испания

беше около 20 минути. Беше ясно, че дъжда няма да спре и ще се разглежда с чадъри. Гугенхайм е действително доста арт изпълнение. Много модерен и раздвижен отвън, а отвътре така и не го видяхме. Не можахме много да се разходим и да усетим града. Времето ставаше по-гадно и след бърза разходка из центъра се прибрахме в хотела. Ден 14 След закуска посоката беше

Сан Себастиян

с идеята да минем 150-те километра по второстепенни пътища, което беше свързано с натоварени пътища и изключително бавно придвижване. Явно повечето испанци, а съдейки по регистрациите и чужденци избягваха магистралите, а второстепенните пътища, минаващи през безброй населени места, не бяха пригодени да поемат обема трафик. Но тъй като се хванахме на хорото, изиграхме го до края и към обяд след около 2 часа и 40 минути тътрене влязохме в Сан Себастиян. Още от предградията оживеният град ни погълна. Оказа се, че това е един от най-известните испански курорти. Беше от рода на френския Сен Тропе. Скъпотия и фешания. Нещо не се чувствах на мястото си тук. Оказа се, че е по-вероятно да спечелиш от тотото, отколкото да намериш място за паркиране. Тесните централни улички бяха претъпкани и единствената опция беше платен подземен паркинг, където ни суровакаха със сумата от 25 евро на нощ, ама няма как. Мисля че французите в града бяха наравно с испанците, което е разбираемо. Френската граница беше на има-няма 35 км.

Сан Себастиян, Испания

Сан Себастиян, Испания

Сан Себастиян, Испания

Сан Себастиян, Испания

Времето беше хубаво и приятно за разходка. Градът изглеждаше екзотичен. Реших даже да отбележа с едно изкъпване в океана, въпреки че болшинството хора във водата бяха с неопренови костюми. Още с влизането ми се изясни защо е така. Имах чувството, че влизам в някое от родните Рилски езера, а не тук. Гледайки палмите наоколо и усещайки ледената вода някак не ми се връзваха нещата. Изкарах около 2 минути във водата и излязох. Не беше особено приятно. После се качихме на един от хълмовете в града, откъдето се разкрива хубава гледка към залива и града. Има и статуя на Христос на върха. Много приятно местенце за релакс и наблюдаване на околността. В подножието на хълма се намира аквариум, който си спестихме, тъй като вече бяхме посетили този в Барселона.

Сан Себастиян, Испания

Сан Себастиян, Испания

Сан Себастиян, Испания

Мястото беше идеално за наблюдаване на залязващото слънце, скриващо се зад хоризонта и обагрящо водите на океана в онзи уникален цвят. След като се стъмни решихме да опитаме известните испански „Tapas“, който представляват нещо като хапки с хляб и отгоре всевъзможни комбинации. Имаше поне 50 различни вида, а всички заведения, които ги предлагаха бяха претъпкани. Оказаха се много сполучливи особено с чаша свежа сангрия.

Сан Себастиян е известен с гастро туризма си

и заведенията за хранене държаха на добрия вкус. Добър завършек на вечерта се получи, а и на пътуването като цяло. Беше време да се връщаме към България. От тук нататък предстоеше ранно ставане около 5:00 ч и към 1360 км до Верона за следващия ден. Ден 15 и 16

Цял ден път.

Във Франция на няколко километра от италианската граница мисля, че ме заснеха за леко превишена скорост в един тунел. Такава светкавица блесна, че освети тунела за секунда. Интересна беше спирката за хапване на една бензиностанция, която предлагаше страхотна гледка към Сан Ремо и морето. Тук май имаше и сбирка на ферарита и други подобни коли от същата порода. Бяха от близо и далеч и огласяха местността с рева си. Голяма показност, ама те, ако не ги показват да привличат внимание – за какво са им иначе. Вечерта по залез стигнахме до Верона и хотела в покрайнините на града. За разглеждане на града и дума не можеше да става. Добре че през 2010 го разгледахме. Верона е хубав град и принципно не е за пропускане. Хотелът, който споменах заслужава специално внимание. Беше арт изпълнение, което се държеше от двама мъже (99% вероятност гейове), но това е без значение. По тавана имаше залепени отворени книги, грамофонни плочи красяха стените, а намачкани страници се подаваха от рамки вместо картини. Това беше само малка част от чудатостите. Но мястото беше много на ниво. На следващата сутрин специално единия мъж стана в 5:00 ч, за да ни приготви закуска. Беше облечен в сив фрак и препичаше филийки, докато ние ядяхме плодовата салата от 10 вида плодове. За останалите неща на масата няма да споменавам, но бяха бая. Собствениците искаха да накарат гостите да се чувстват като в 5 звезден хотел за сумата от 23 евро на нощ, а хотела се помещаваше в обширен апартамент в жилищна кооперация. Постараха се много. Името на това място е “Alle Torri B&B”, ако някой се интересува. След царската закуска се отправихме отново на път. Още 1000 и нещо километра и родните граничари ни поздравиха за добре дошли. Не им се занимаваше с нас и минахме за минути.

Прибрах се със смесени чувства от това пътуване

Бях малко нещастен, че свърши, но също така и щастлив, че го имаше. И накрая

малко информация за статистиката

  • Изминати километри 7860 км за 16 дена.
  • Бензин – 1050 евро.
  • Пътни такси без паркингите 397 евро, като успявахме на малко места да спестим магистрали.
  • Останалото са разходи за нощувки, входни такси на няколко места, за храна и джобни за харчене.
За друго не се сещам освен да пожелая на всички да отидат и да видят местата на живо, да не спират да пътуват и да се обогатяват с впечатления от широкия свят.   Край  

Автор: Любомир Петров

Снимки: авторът

  Други разкази свързани с Другата Испания– на картата: За подробности кликайте на ЗАГЛАВИЕТО [geo_mashup_category_name map_cat="412"]

АТАКА – НЕ НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКА И ДЯСНА, А УЛТРАЛЯВА, ПРОРУСКА И АНТИЕВРОПЕЙСКА ПАРТИЯ

Радио SBS, Мелбърн, Австралия – разговор на Фили Лангдмън с Пламен Асенов, политически коментатор на SBS за България

/Фили/ След 20 дни протести в България, управляващите все повече разчитат на крайно лявата, ксенофобска и анти-европейска партия Атака. Ситуацията бе обсъдена от Европарламента и оценена като „недопустима” дори от ПЕС. За европейските реакции на българските събития и българските реакции на европейските реакции разговаряме с Пламен Асенов.

- Пламен, доколко лявото управление в България наистина е заложник на ултралявата партия Атака?

- Сто процента, Фили. Кабинетът Орешарски вече щеше да е в небитието, крепи го само кворумът, осигурен от Атака. Така управляващите могат да взимат валидни решения, въпреки че са малцинство. Ако Атака не е в Парламента, коалицията БСП-ДПС ще се срути – призна още преди десетина дни лидерът на БСП Сергей Станишев, а премиерът Орешарски каза, че ще подаде оставка, ако няма парламентарна подкрепа.

- Добре, но какъв точно е проблемът, все пак Атака е законна партия, за нейните депутати са гласували над 250 хиляди българи…..

- За съжаление проблемът не е един, Фили. В основата обаче е всеизвестната слабост на демокрацията, която трудно се защитава от собствените си чудовища. Те знаят как да използват демократичните принципи в своя полза и винаги поставят демокрацията пред дилемата – да умре беззащитна в лапите им или съзнателно да наруши принципите си, за да се защити. Което е друг вид смърт. Най-ярките примери са фашизмът в Италия и нацизмът в Германия, които идват на власт след избори. Не казвам, че Атака заплашва да стигне чак до там, тя няма толкова широка подкрепа, но механизмът на поведението и следва техните рецепти. И това е ясно още от създаването на партията през 2005 г. Какво се случи оттогава? На практика – нищо. Въпреки многото доказателства, че тя е партия пронацистка, партия расистка и ксенофобска, партия, която съзнателно провокира омраза и поддържа високо ниво на напрежение в обществото, реакциите спрямо нея винаги са били вяли, свързани с конкретен повод, но не и с прилагане на законовите възможности за защита от тази разрушителна стихия. Докато бе на власт предишния път, левицата търпеше Атака, най-малкото защото тя беше скачен съд с ДПС, тоест, чрез поведението на едната, можеше да се манипулира поведението на електората на другата партия, а оттам – и на цялото българско общество. После ГЕРБ също търпеше Атака. През първите три години – защото така по-лесно лавираше в търсене на парламентарна подкрепа, а накрая – защото откъсна оттам депутатски гласове и нямаше смисъл да губи време и усилия в битки с отслабената Атака. Но не говорим само за игрите на политиците, Фили, а и за слабостта на гражданското общество. Мнозина българи сякаш прогледнаха и видяха истинската същност на тази партия чак сега, когато тя се оказа единствена опора на лявото управление, срещу което хората протестират вече двадесет дни.

- Пламен, какви са другите важни характеристики на Атака, за да разберем правилно развитията в България, а и дебата, проведен в Европейския Парламент по този повод?

- От дебата стана ясно, Фили, че европейските ни партньори правят две забележителни грешки и упорито ги повтарят вече 8 години. Във всички изказвания на евродепутатите онзи ден партия Атака се оценяваше като националистическа и дясна. Първо, тя не е националистическа партия. Да се крещи срещу този или онзи не е достатъчно, за да си български националист, особено ако през цялото време не казваш и дума срещу руското влияние тук, което е истинската заплаха. Но оттук и втората грешка. Тя се дължи на един сякаш вкоренен в мисленето на нормалните общества предразсъдък, според който национализмът винаги е десен. За толкова години европейските политици нито се потрудиха да видят очевидното, нито чуха малцината български коментатори, които се опитваме да им обясним заблудата. В България национализмът, още от времето на комунистическия режим, е ляв. Конкретно при Атака говорим за ултралява партия – доколкото иска национализация, прогонване на чужденците и други подобни, както и за проруска партия с показен ксенофобски уклон спрямо турци, роми и евреи.  Забележително е, обаче, Фили, как евродепутатите, независимо от тези грешки, съвсем точно си дават сметка за реалната опасност и неслучайно представители и на десните, и на левите в Европарламента, категорично казаха на управляващите в България, че по-нататъшното им сътрудничество с Атака е недопустимо, че то е заплаха както за българското общество, така и за целия Европейски съюз.

- Пламен, толкова остри оценки, при това по типично вътрешни проблеми, май за първи път се чуват от страна на европейските партньори. Имаше ли ответна реакция от управляващите в България и каква беше тя?

- Реакция имаше, Фили, при това незабавна. Разбира се, цялата опозиция, включително хората, които протестират за оставка на правителството, приветстваха тази твърда европейска линия. В нея те не толкова усетиха пряка подкрепа за действията си, колкото видяха потвърждение, че насоката на мисленето им е правилна, получиха сякаш санкция от една всепризнато демократична общност. Управляващите също реагираха. Например лидерът на левицата Сергей Станишев го направи почти веднага.

- Искаш да кажеш, че Станишев излезе, призна си греха и се разграничи от всякакви действия на Атака, както го призова Ханес Свобода, председател на групата на социалистите и демократите в Европарламента?

- Не, Фили. Ако беше така, трябваше да подаде веднага и две оставки – партийната и на правителството. Станишев обаче, в характерен за българските социалисти маниер, се разграничи с половин уста от някои действия на Атака – арогантното поведение на Волен Сидеров по време на КСНС при президента, публичния призив за извършване на беззакония и граждански арести, грубите атаки срещу медиите. Но той по никакъв начин не отказа и занапред да получава подкрепа от Атака в Парламента, като заяви, че партията не е част от управляващата коалиция, а фактът, че осигурява кворума, се дължи на „ангажиментите, които Атака има към своите избиратели”. Един вид – видяхме Станишев в ролята на ни лук ял, ни лук мирисал. А после управляващите сътвориха и поредния си нагъл цирк. Те обявиха, че отменят назначението на Волен Сидеров за председател на комисията за парламентарна етика, срещу което обществото силно реагира. Но всъщност го оставиха начело на същата комисия, чиито основни функции са борба с корупцията и конфликт на интереси – само извадиха от комисията функциите, свързани с етиката. Ако бях на мястото на европейските депутати, Фили, щях да възприема това като последен пирон в ковчега на доверието ми към сегашното българско управление. Очаквам обаче съвсем скоро да разберем колко точно е висок европейският праг на търпимост спрямо плитките политически трикове на българската левица.

Забележка:

Всички читатели, които, освен от политика, се интересуват и от литература, всеки ден могат да намерят нови и интересни текстове на другия ми блог – Оксиморонният свят /написано в Гугъл/ или на адрес http://www.passenov.wordpress.com


Цветелина и Бойко превземат БСП - търсят път към Станишев, хвалят Моника

/Поглед.инфо/ Два основни кръга се бият за властта, научи „Галерия“ от отлично информирани източници. Единият бизнес олигархичен клуб е сформиран около банкера Цветан Василев, подставеното му лице Делян Пеевски, части от ДПС и БСП и медии, а другият е около президента Росен Плевнелиев, Цветелина Бориславова и нейния бивш приятел Бойко Борисов. Експремиерът не иска да се връща на бял кон като министър-председател, а само да запази позициите си, както и да даде шанс на подставени лица, които да го представляват в политиката.

Jackalope Theatre Company: “Случаи” (”The Casuals”)

Jackalope Theatre Company в содружестве с Отделом культуры мэрии Чикаго представляют мировую премьеру спектакля “Случаи” (“The Casuals”) по пьесе выпускника театрального факультета DePaul University, драматурга, композитора, художника Чанса Бона и выпускника Театральной школы при Steppenwolf Theatre, актера и драматурга Эндрю Свенсона. В центре спектакля – личность популярного в прошлом ведущего военной радиостанции Ричарда Хьюза. Пятнадцать лет назад в его жизни произошел один случай, о котором пока не знает никто. При встрече с родными Хьюз решил прервать завесу молчания. Действительно ли знание делает нас свободными? Становимся ли мы ответственными за тех, ...

Грант-парк-2013 (павильон Джей Притцкер, парк “Миллениум”, Чикаго, концерты 10 – 17 июля)

10 июля, 8.00 pm. “Давайте потанцуем!” – так называется концерт, составленный из танцевальных мелодий разных лет. В их числе: Мамбо Л.Бернстайна из “Вестсайдской истории”, вальс И.Штрауса “Голубой Дунай”, Вакханалия из оперы К.Сен-Санса “Самсон и Далила”, Канкан из оперетты Ж.Офенбаха “Орфей в аду”, танго К.Гарделя “Por una Cabeza”, Танец русских моряков из балета Р.Глиэра “Красный мак”, Танец Boheme из оперы Ж.Бизе “Кармен”. Исполнители: Оркестр Грант-парка, солисты Хелен Уэлч, Род Ист, ударник Дэйв Манчини и группа танцоров. За дирижерским пультом – лауреат премии “Грэмми”, главный дирижер Рочестерского филармонического оркестра, американский маэстро Джефф Тыжик. ...

Twitter подсказва с hashtag-овете

Twitter подсказва с hashtag-овете

Twitter подсказва с hashtag-овете

Напоследък хештаговете се превърнаха в гореща тема с пускането им от Facebook и по-големия им фокус в Google+. В Twitter си ги ползваме отдавна. Повечето мобилни приложения (включително и Instagram например) се ориентират по символа “#” и първите букви, които въвеждаме, и се опитват да предположат кой е точно хештагът, който искаме да използваме. Е, и twitter.com притежава вече тази гадателска способност.

Ще влезе в употреба.

Страници: 1 | 2

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване