11/07/13 08:26
(http://ivo.bg/)

На 7-ми ноември петата колона рапортува- арестува за посегателство срещу комунизма

Арестуваха Асен, Марта, Цветелина, Живко, Давид и Никола, младежи , които ( с изключение на Асен Генов) познавам от подкрепата им за демонтирането на съветския окупационен символ от центъра на София.

Младежите са дръзнали да оцветят агресивния монументален фетиш на уж забранения със закон комунизъм пред централата на БСП на ул. „Позитано” 20 в София и това е задействало полицейската репресия срещу тях. Замъкнати са в 3-то районно управление на МВР, където са задържани за 24 часа, докато решат какво обвинение да им бъде предявено.

Обвинението би трябвало да е друго: ноемврийското ехо от Октомврийската революция отново кънти днес в България. Преди на днешния ден ни караха да маршируваме в чест на националния празник на нашите колонизатори, а днес “само” да се страхуваме.

На 7 ноември ( какво съвпадение!) в Москва се намира кметът на София Йорданка Фандъкова- изключително представителна за лицемерието на гербаджийския “антикомунизъм”, с който успяха не само да подмамят пред урните хиляди българи, но и да да подлъжат и податливите на тази мимикрия европейци от Европейската народна партия.

И за да не ви се види спекулативна връзката, ето с какви изявления Фандъкова се умилква в Москва:

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви днес в Москва, че осъжда вандалските атаки срещу паметниците на съветски войници в България, но призова те да не бъде смятани за проява на враждебност, предаде ИТАР-ТАСС.
“За съжаление е невъзможно да бъде победен вандализмът. Той се среща практически във всички страни, включително в България”, каза тя по време на посещението си в руската столица.

Фандъкова добави, че паметникът на Съветската армия в София и други подобни монументи са собственост на държавата, която предприема мерки за тяхна защита. По думите й това става с видеонаблюдение и полицейски патрули”.

Фандъкова и повтори, че българската държава опазва съветските паметници, 400 на брой, и се грижи за за тях”.(Dir.bg)

Протестиращите срещу протестите на противниците на властта имат всички основания да занесат букет на Фандъкова на летището, за да й благодарят, че на правилното място, в правилния ден е заела правилната позиция в угода на петата колона, гостувайки в столицата на колониалната ни метрополия.

Фандъкова просто върви по стъпките на Софиянски, който след топли прегръдки с руския мафиот Лужков, трети по ранг в руската управленска йерархия като кмет на Москва, въведе практиката да се бърше и охранява постоянно любимият на любителите на съветската окупация символ в София.

Да припомня, че в продължение на поне три години преди това въпросният монумент беше изцяло покрит с графити, изразяващи отношението на свободните за кратко българи към съветската колониална епоха. Тогава комунизмът беше леко смутен от разпадането на СССР и забраната на КПСС, което отслаби хватката на Москва около българската свобода.

Едва след намесата на руския посланик Авдеев, поискал в едно априлско утро на 1993-та ултимативно спирането на процедурата по демонтирането, наредено с легитимно решение на столичната община по времето на кмета Янчулев, кабинетът “Беров”, а след това и кметът Софиянски, обслужиха интереса на петата колона тук. Най-напред бяха изпратени войници да бършат засъхналата от няколко години боя, а след това бяха монтирани прожектори като край оградата на концлагер. Едновременно с това, близо две години ( ако не и повече) цяла нощ символът на съветската насилствена колонизация беше охраняван от обикалящи по алеите на градината полицейски автомобили.

Днес маметникът ( както незнаен автор го окачестви в надпис върху постамента му) е ограден в основата си с телени мрежи, на които липсват само картечниците, за да заприлича още повече на Берлинската стена.

Причината? Ами оградите претендират да ни пазят от „падащи предмети”. Всъщност правят достъпът по позлатените букви с позорната благодарност от името на „българския народ” за окупацията практически почти недостъпни за патриотични акции, които у нас раболепно, като за пред Кремъл, представителите на неговата пета колона тук наричат „вандализъм”.

Ето че вече властта рапортува с постигнат успех в поклоните пред петата колона- отчита се с арести на младежи, сред които има има и протестиращи студенти от СУ.

Как ли ще отговори студентската окупация на тази ескалация?

Лозунгът „Свобода или СССР”, който имах честта да предам като щафета на студентите след разговор с тях в 65-та аудитория на Софийския университет, получи днес отговор на зададения в него въпрос за алтернативата на свободата: осъмнахме с доказателство за надмощието на реваншизма, който брани комунистическото минало и арестува български младежи, дръзнали да му се противопоставят.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване