Дата за избори ще създаде по-добра възможност за работата на правителството

/Поглед.инфо/ Договорките на министър Драгомир Стойнев в Америка за строителство на седми блок в АЕЦ „Козлодуй" няма да внесат напрежение в отношенията ни с руските партньори и да предрешат арбитража за АЕЦ "Белене".

Бум на нелегални имигранти край Малко Търново и Резово

/Поглед.инфо/ Бум на нелегално преминаващи границата край Малко Търново и Резово, алармира Би Ти Ви. За да подсилят екипите, в района са командировани 100 гранични полицаи. След затягане на контрола край Елхово, кандидат-бежанците търсят нови канали.

Краят на нашето детство

автор: Юрий Йорданов Помните ли своите лични бунтове, когато растяхме и от деца, ставахме юноши, влизайки в "света на големите", възрастните? Всеки от нас в някакъв епизод и период от живота си има по един или по няколко бунта срещу своите родители. Неосъзнати, силни, напълнени с вяра, безсилие и гордост. Срещу средата, ...

800 хил. българи узаконяват газови уредби срещу 400 лв.

Газовите и метанови уредби ще станат незаконни от 1 март догодина, ако в големия талон изрично не е посочено, че колите могат да се движат...

Има присъствие на терористи в бежанската вълна, смята експерт

"В бежанската вълна, която идва от Сирия през Турция може да има терористи. Има доказателства за това". Това каза в студиото на "Всяка...

Над 11 хил. деца са загинали във войната в Сирия

Повече от 11 хиляди деца са загинали в тригодишната гражданска война в Сирия, сочи проучване на Oxford Research Group, предаде BBC. Според доклада...

Вашият хороскоп за утре

Овен   Денят е удачен за получаване и използване на знания. Може да ви хрумнат нови идеи или решения. Вслушвайте се в сърцето си и не...

Феликс Баумгартнер иска да стане пилот на вертолет

Вече съм на 45 и няма какво повече да постигам в скоковете. Време е да направя нещо различно и това ме води до друга мисия - летенето с...

Съпруга получи 33 млн. долара при развод, оплака се, че сумата е срамна

Ожесточено бракоразводно дело, в което милиардери от САЩ до Русия бяха призовани да свидетелстват, осветлява въпроса с укриването на...

Много отдавна не сме се чували с Бойко

/Поглед.инфо/ "От 5 години съм разделена с Бойко. Много отдавна не сме се чували. Причината поради, която сме се разделели е дълбоко лична и не бих желала да я споделям". Това заяви преди минути Цветелина Бориславова по Нова телевизия.

Кметът на Ботевград катастрофира, засече го каруца

Кметът на Ботевград Георги Герогиев катастрофирал днес по обяд, съобщават от balkanec.bg. По пътя Скравена - Ботевград на главния път кон с...

Кулезич умишлено лъже

/Поглед.инфо/ Хората в Гражданските патрули, които са от наши членове, са от 30 до 50 души, те са интелигентни и възпитани и просто обикалят улиците, за да наблюдават и съобщават на полицията за нарушаването на реда.

Отказаха на Парцалев звание, защото беше гей

/Поглед.инфо/ "Никога не сме говорили с Парцалев затова, че е гей. Той си водеше момче - гадже, когато пътуваше за всяко представление. На него много му тежеше, че партията не му даваше знание по тази причина, дори му отказаха и софийско жителство. Веднъж той дойде вкъщи и много плака, защото негов приятел се направил, че не го познава, за да не му пострада кариерата"

Историята на сирийката от Драгалевци и "мама Мария"

Мария с Иптисам и дъщеря й. Снимка: Facebook Сирийката бежанка Иптисам Уазиро и нейната дъщеря Лажин, които бяха приютени от Мария Петрова в...

Александър Симов и Николай Бареков: борба и единство на еднаквостите

В търсене на някаква позиция на БСП относно убийствената за другарите симпатизанти новина за поканата на партийния емисар Драгомир Стойнев към американците да осквернят свещената съветска централа в „Козлодуй”, попаднах на исторически важна позиция на очерталия се напоследък като телевизионен говорител на партията, гастролиращия по всички телевизии Александър Симов.

По подобие на Николай Бареков, който се беше превърнал в телевизионен говорител на ГЕРБ и лично на премиера Борисов, журналистът от в. Дума” Александър Симов прелива от телевизионния ефир с мнение по всички въпроси и особено по онези, по които партията и нейните вождове удобно мълчат от неудобство. Тогава на помощ им идва вездесъщият Симов, капацитет от последна инстанция.

Невидим механизъм го пуска по всевъзможни тв канали:ден след ден, седмица след седмица. Така се произвежда нова медийна петолъчка!

Засега в интернет ( във в.„Дума” няма и дума по въпроса )меродавният неофициален говорител на властта Симов запълни и днес мълчанието на партията по казуса с поканата към американците да ни строят ядрен реактор с важна констатация: „разходил се” ( както се изразява) из блога на Иво Инджев и установил, че Иво Инджев не си е променил позицията против ядрената енергетика в България.Симов обаче е недоволен от принципната позиция на Иво Инджев, която ( от него да мине, признава все пак за принципна) не му е достатъчно яростна (както неговата подкрепа за АЕЦ „Белене”).

Партийното съобщение на партийния говорител по неудобната тема за соцофертата към американците информира също читателите си в интернет, че Иво Инджев громи в блога си Мартин Карбовски. Адвокатствайки на своя отечественофронтовски съмишленик Карбовски, др. Симов обаче спестява на своята аудитория факта, че Иво Инджев също така „громи” и Николай Бареков, когото Карбовски без да иска заклеймява, заклеймявайки всички, които сега щели да се зарадват на офертата към „Уестингахаус”- Бареков прави тъкмо това в нарочна декларация, в която слави правилното решение на правителството да се сложи на американците ( този път).

Така неофициалните говорители на две поредни правителства, Бареков и Симов, показаха отново, че се допълват: Бареков хвали правителството за поклона пред САЩ, а Симов громи това отклонение от антиамериканизма( и дори се цупи на своите другари), но спестява истината за Бареков.

Един типичен „симбиоз”!

Р.S. Колегата Найо Тицин напусна днес студиото на БиТиВи като протест срещу агресията на поканен фашизоид. Фашизоидът и антифашистът Симов ( участник в хулиганска агитка на 9 януари 2011 г. с цел проваляне на законен митинг за демонтирането на съветския паметник в центъра на София) обаче нямаха нищо против да са рамо до рамо в студиото на гостоприемната телевизия, както БСП, ДПС и „Атака” са в парламента.

За шока в цените и цената на шока

Шок цена!

Спомняш ли си “първият” български таблоид, вестник Шок?

Е, изглежда, че в България “шокиращите” неща се продават. Значението на думата “шок” не може да се тълкува едностранно, но е сигурно, че шок-а продава. Вестници, битови стоки, дори военни операции използват шок в своето заглавие.

Не знам маркетьорите какво си мислят, когато създават, одобряват и прилагат такива методи.

Ето и един възможен сценарий загнезден в полу-гениалното съзнание на маркетинт експерта, или рекламният експерт или за по-кратко, Експерта.

Шок цени!

Влизаш да пазаруваш в голям магазин. Свикнал си с постоянните промоции, затова зорко се оглеждаш още на входа. Ето, до теб се предлагат портокали и ябълки на промоция. Не просто, че са на промоция, те се предлагат в…кофи. Това не шега.

Ясно е!

Въпросът, е не дали ще се върнеш с две кофи плодове в ръце, а как ще балансираш с другите продукти под мишница. Ти си изпечен купувач, а и това няма да ти е за първи път. Въздъхваш с облекчение и взимаш кофа с връх пирамида, така де, ти не си балък и ще вземеш най-голямото количество. Ето, отзад забелязваш съседа, той ще се прецака и ще вземе по-малко…

Хвърляш бърз поглед на щанда с млечни продукти… да и тук има големи намаления. Особено при продуктите с растителни мазнини, няма лошо.

Взел си два-три маргарина, защото това е полезна храна, мажеш я лесно сутрин, даваш я на цялото домочадие и всички растат весели, здрави и щастливи.

Следващото ниво е малко по-сложно. Това е щанда с месото. В България сме, все пак. Който не яде месо или е гей или ненормален, най-често – двете. Тук конкуренцията е жестока! Следиш етикетите, жълт етикет, жълт етикет, бинго, ЧЕРВЕН етикет! Не поглеждаш какво е, просто казваш на продавачката с равен тон да ти сипе 200 грама. Тя те пита дали 220 грама е окей и ти кимаш съзаклятнически.

На този принцип извърташ целия магазин. Количката става с връх, а ти замижаваш от кеф и се сещаш за времената, когато нямаше нищо, а и нищото се купуваше само с купони.

Вървиш смело напред, смяташ точките, които си спечелил, обръщах ги във възглавници, чаршафи, чинии, тенджери, тигани…

Напредваш смело към касата, когато нещо кратко и категорично ясно фиксира вниманието ти.

Зениците ти се разширяват. После се свиват. Може и обратното. Телесната ти температура спада. Пулсът и кръвното ти налягане скачат. Всичко се обърква за миг… после се подрежда… само, за да се обърка отново. Толкова си близо до касата, но усещаш, че количката е непосилна тежест и не може да я придвижиш напред… Даже ти се струва, че съседа ще те изпревари на касата.

Осъзнаваш се, взимаш се в ръце. Това чувство ти е познато. Знаеш какво да правиш… Правиш първите две крачки…уверено… като, че ли стигаш…само още малко… уж вървиш, но си все далеч.

Табелата, която индикира ШОК ЦЕНА става все по-близо… още малко и си там. Възвръщаш контрол над сетивата си, още малко и си там.

БУМ! Успя! Грабваш адски намалената стока. Слагаш я на сигурно в количката. Не те интересува какво е, важното, е че ГО имаш. На шокиращо ниска цена. Вкъщи ще видиш какво е, но няма значение, ти знаеш, че ТИ ТРЯБВА…

Горе-долу това трябва да си мисли маркетьора, когато залага на шокиращата карта. Адски нечестно, нали? На практика ти нямаш шанс и рано или късно ще си го купиш…

 

 

И общината, и областната администрация под обсада заради Салтанат

Веселин Златков Напрежението около режима на достъп на автомобили в местността Салтанат в Морската градина не стихва, а се засилва....

МВР измисли как да връща нелегалните чужденци по родните места

От МВР са измислили вариант как да връщат нежеланите имигранти по родните им страни дори при тези случаи, когато посолствата на тези...

Лирик-опера Чикаго представляет: “Травиата” Джузеппе Верди (новая постановка)

Действующие лица и исполнители: Травиата – Марина Ребека (дебют в Лирик-опере), Альфред – Джозеф Калея, Жермон – Куинн Келси. Дирижер – Массимо Занетти. Режиссер-постановщик – Арин Арбус (дебют в Лирик-опере). Совместная постановка Лирик-оперы, Хьюстонской оперы и Канадской оперной компании. 20 ноября – 20 декабря 2013 года (десять спектаклей). Опера исполняется на итальянском языке с английскими субтитрами. Продолжительность спектакля – 3 часа. В честь двухсотлетия со дня рождения Джузеппе Верди Лирик-опера повторяет “Травиату” – не только одно из любимейших произведений миллионов поклонников оперного искусства во всем мире, но и любимое творение Джузеппе Верди. В огромном тенистом парке, устроенном им ...

Стрелецът от Париж обяви гладна стачка

Арестуваният в Париж стрелец Абделхаким Дехар, открил огън в редакцията на в. "Либерасион", обяви гладна стачка, съобщиха местни медии....

Станка Златева: Отказах един милион евро от Азербайджан

„Аз съм съвсем обикновен човек като всички останали, който си върши професионалните задължения. Разочарована бях след загубения финал в...

Тича пада с гол от засада

Отборът на Тича (Долни чифлик) загуби с 0:1 при гостуването си на Ботев (Нови пазар) в мач от последния 15-и есенен кръг на Североизточната "В"...

Вратар вкара за победа на Суворово

Суворово победи с 5:1 Преслав в мач от последния есенен 15-и кръг на Североизточната "В" група. На полувремето домакините губеха с 0:1 и...

AdWords обучения от сертифицирани лектори

1239784_297307937078096_650414258_n
Дигитална агенция Ad Academy създаде нов тип обучения, предназначени за специалисти по маркетинг и дигитална реклама, професионалисти на свободна практика, студенти и всички други с интереси в уеб сферата, желаещи да сертифицират своите умения[...]

Създателите на НПО ЕИ “Помак” ще правят партия “Помак”

Моллов добавил, че учредяването на партията ще стане до две седмици и тя не е етническа. „Досега политическите модели се изчерпиха, експериментирахме с всякакви неща и в този нов политически модел всички ще се обединим”, казал Моллов. „Тази партия няма перспектива и не е проблемът, че ще е поредната етническа партия. Въпросът е дали може да се преодолее миналото”, това пък е коментирал историкът доц. Михаил Груев. Във връзка с тази новина може би не е зле да се припомни, че учредителите на т.нар. Европейски институт "Помак", и в частност г-н Моллов, заявиха при учредяването на тази организация, че нямат партийни амбиции и няма да се занимават с политика. И, което е по-важно от това твърдение (подобни твърдения са се чували неведнъж в България от различни хора, създавали различни организации и движения, които после са се превръщали в партии) - в много интервюта и участия в различни ТВ предавания г-н Моллов и други членове на ЕИ "Помак" не веднъж са заявявали, че помаците са отделен етнос, и то от хиляда години...

Siemens направи световна премиера на най-нов модел компютърен томограф

W
Somatom Force – новият компютърен томограф (КТ) от Siemens – беше представен в медицинския център на университета Манхайм в Германия. Този скенер от висок клас предлага индивидуализирани диагнози за хора[...]

Районите без ток за утре във Варна

Поради неотложни ремонтни дейности и профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 25 ноември - понеделник, без...

Резил: Студенти в Харвард не знаят коя е столицата на Канада (видео)

Ако някой реши да ви зададе на улицата въпроса коя е столицата на Канада и вие не можете да се сетите веднага, или просто в този момент...

Утре облачността ще намалее, снегът идва във вторник

Утре облачността временно ще намалее. От запад около обяд отново ще се заоблачи, а след обяд ще започнат слаби превалявания. Вятърът ще се...

Цветанов е разработвал Сотир Цацаров, преди да го назначат за главен прокурор

/Поглед.инфо/ "По времето, в което Цветан Цветанов е бил министър на вътрешните работи, е разработвал Сотир Цацаров, преди да го назначат за главен прокурор. Тогава Цацаров беше председател на Пловдивския окръжен съд. Явно са търсели нещо около него, за да го държат на каишка. Цацаров обаче се оказа доста серт и около него не са намерили никакъв скандал".

1986, The Nuclear Fiasco of Westinghouse in the Philippines

THE $2.2 BILLION NUCLEAR FIASCO Westinghouse's Philippine power plant is a management nightmare, and it isn't even running. The Aquino government charges that the company bribed Ferdinand Marcos and did sloppy work. It wants restitution. September 1, 1986 (FORTUNE Magazine) – THE FIRST NUCLEAR power plant in the Philippines sits on a verdant bluff overlooking the South China Sea, just off the road where U.S. soldiers marched to their death under the bayonets of Japanese captors in 1942. The location on the Bataan peninsula seems sadly appropriate for a project that has become a bitter commercial tragedy.

След 4 години търсене арестуваха Емил Милев-Кроки

Полицията е задържала Емил Милев-Кроки, съобщи Фокус. В операцията са участвали служители от Главна дирекция „Национална полиция",...

„Южен поток” ще обезпечи доставките на гориво до Европа без рискове

/Поглед.инфо/ Президентът на Русия Владимир Путин приветства участниците и гостите на тържествената церемония, посветена на началото на строителството на сръбска участък на газопровода „Южен поток”, като отбеляза, че този проект ще обезпечи надеждни доставки на газ за европейските потребители без транзитни рискове, съобщи пресслужбата на Кремъл.

МВнР: До 1 март 2014 г. могат да се подават документи за реституция в Р. Сърбия

Българското Министерство на външните работи би искало да напомни на всички български граждани, които възнамеряват да участват в процеса на реституция в Р. Сърбия, че крайният срок за подаване на документи от заинтересовани бивши собственици или техни наследници е 1 март 2014 г. На 26 септември 2011 г. Скупщината на Република Сърбия прие Закон за връщане на отнетото имущество и обезщетяването. На 6 октомври 2011 г. този закон влезе в сила. С него се регламентират условията, начините и процедурите за връщане на конфискуваното имущество и обезщетенията за конфискувано имущество, което е иззето на територията на Р. Сърбия с прилагането на правилата за аграрна реформа, национализация, секвестиране, както и други закони, и въз основа на акт за одържавяване след 9 март 1945 г., от физически и определени юридически лица, и прехвърлено в общонародна, държавна, обществена или групова собственост. Законът се прилага и за възстановяване на имущество, чието изземане е последица от Холокоста на територията, която днес влиза в състава на Република Сърбия.

Хиляди скандират в Киев: Украйна в Европа

Около 10 000 украинци участват в шествие в центъра на столицата Киев с настояване правителството да обърне курса и да подпише ключовото...

Удивителни котки помогнаха на деца в беда

фото: Румен Сарандев В рамките на IX и X международна лицензирана изложба на котки, която се проведе този уикенд в Спортна зала,...

здрав кур в здрава орбита

няма нищо по-хубаво от това да знаеш какво искаш и как да го постигнеш. любовта е на второ място. мъжете са извън класацията, имат специално орбита около венера под формата на звезди, слънца, черни дупки, мотащи се астероиди, космически отпадъци, прах, комети, и други ТЕЛА, които свързват с живота. протестът ми е срещу упорството да не си умен, което не винаги е глупост. иначе казано - здрав кур в здраво тяло не винаги означава прогрес за човечеството:)))

+++

отивам да ям пъдпъдъци. горките пъдпъдъци. първо това ужасно име пъд-пъ-дък, после се оказваш някакъв деликатес, изобщо драмата на човекоядеца ми е ясна. животът срещу него му се вижда нелеп и за да му спести нелепостта го изяжда.

Елин Рахнев – Кукувицата (цялата книга)

Преди десет години спектакълът Кукувицата на Елин Рахнев (автор), Андрей Кулев (аниматор) и Димитър Еленов (режисьор) събра на сцената на Народния театър Ванча Дойчева, Христо Гърбов, Николай Урумов, Ваня Щерева, четирийсет деца-актьори, музика, мечти и… незабележими закъснения. Днес Кукувицата, преоблечена като приказка, проверява дали бащите са пораснали и още ли са с пеперудов цвят мечтите...

Хондураският град Токоа може да има кмет българин

Днес в Хондурас се провеждат президентски, парламентарни и местни избори. Българинът Борис Симеон Еленков Мартинес е кандидатът е за кмет на гр. Токоа, провинция Колон (Колумб), излъчен от Либералната партия. Борис Симеон Еленков Мартинес е 46-годишен. Дипломиран експерт-счетоводител, след което специализира социални науки и политическа икономия. Занимавал се е с администрация на образователните и работни средища. Бил е директор на института "Оскар Рамон Нахера" и генерален директор на пристанището в Трухильо. Женен, баща на пет деца. Шансовете за успех на Борис Симеон Еленков Мартинес в битката за кметския пост са големи. Проучванията на общественото мнение на национално ниво сочат почти изравнени сили на двете основни партии: Националната и Либералната.Успехът в кметската надпревара зависи най-вече от личните качества на кандидатите.

Сливен и Варна на крак срещу настаняването на бежанци

снимка: архив *снимката е илюстративна Сливен и Варна на крак срещу идеите за настаняване на бежанци в градовете. Двайсетина...

Драгомир Стойнев: "Дженерал електрик" иска да изгради два нови блока в ТЕЦ "Марица-изток 2"

От „Дженеръл електрик” са изразили желание и към изграждане на два нови блока 9-ти и 10-ти на площадката на ТЕЦ „Марица Изток” 2....

Вини Джоунс се бори отчаяно с рака

Вини Джоунс - екшън-звездата от Холивуд и бивш спортист, разкри в интервю за британският вестник "Sun", че той и съпругата му са болни от рак...

Наградиха шампионите в "Купа 8 декември" (снимки)

Над 250 варненски студенти се включиха в спортните състезания за „Купа 8 декември“. Надпреварите по футбол, баскетбол, волейбол, лека...

McDonald's може да ни направи нещастни

Ресторантите за бързо хранене са в полза на забързаното ежедневие и благодарение на тях може да се спести много време в хаотичните дни,...

Вини Джоунс се борси отчаяно с рака

Вини Джоунс - екшън-звездата от Холивуд и бивш спортист, разкри в интервю за британският вестник "Sun", че той и съпругата му са болни от рак...

7-ми блок в АЕЦ "Козлодуй" - мисията невъзможна.

Вчера родния клон на ядрената мафия пак пусна наднормена доза мозъчна радиация,  облъчвайки народонаселението,че щели да строят 7-ми блок в Козлодуй, по американска технология. Той щял да бъде от 3+ поколение (наречено "АР 1000...

Нова партия „Помак” търси национално обединение

Нова партия на име „Помак” ще търси национално обединение и извинение за възродителния процес от управляващите. Това заяви в студиото...

Майката на загиналата Лора – Нели Петрова: Повдигнатите пешеходни пътеки не отговарят на стандартите

Юлия Георгиева Повдигнатите пешеходни пътеки, които се изграждат във Варна, не са достатъчно високи и най-вероятно не отговарят на...

Изтече строго секретен инструктаж на Държавна сигурност за Възродителния процес! Вижте го (документ)

Строго секретно предложение относно: Инструктажа във връзка с провеждане на мероприятия за подмяна на турско-арабските имена бе публикувано в сайта desebg.com. Документът е на Шесто управление за борба с идеологическата диверсия, но се отнася до целия състав на Държавна сигурност. Той е подготвен на 17 януари 1985 г. в разгара на насилствената смяна на имената на българските турци и бунтовете срещу акцията, засегнала над 800 000 души и е подписан от началника на Шесто управление ген. Антон Мусаков.

Чака ни топла и суха зима

Чака ни мека зима - като миналогодишната. Това е добрата новина, която съобщи за “Труд” синоптикът Симеон Матев. Лошата може да огорчи...

Страници: 1 | 2

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване