Близо 23 хил. домакинства у нас с кредити за над 100 хил. лв.

Общо 22 914 са домакинствата у нас с кредит за над 100 хил. лв., сочат данни на централната ни банка. Всеки от тях дължи средно по 181 401 лв., което е...

Twitter ще заприлича на Facebook?

Известният сайт за микроблогинг Twitter се готви за значителна промяна в дизайна на профилите, напомняща изключително много наFacebook и...

Мобилен телефон уби младеж - вдигнал, докато устройството се зарежда

Тези дни във Фейсбук са споделени снимки, на които се вижда момче, пострадало след като приело повикване, докато мобилният му телефон се...

Лишен от свобода се жени в пловдивския затвор на Свети Валентин

Мъж, който излежава присъдата си в пловдивския затвор, ще сключи брак с половинката си в Деня на влюбените - 14 февруари, съобщи Иванка...

Мерцедесът на Кирил Йорданов ще вози младоженци

снимка: Дарик, архив Луксозният мерцедес, който беше емблема на екскмета на Варна Кирил Йорданов, може да започне да вози младоженци,...

За първи път: Два златни медала в спускането при дамите

Поредната нова страница в историята на олимпийските игри бе отворена след спускането при жените в олимпийските ски, пише "Гонг"....

Пържени картофи и пилешко филе на скара

Продукти за 4 порции:
2бр. пилешко филе тип Пеперуда
щипка сол
щипка кардамон
2 скилидки чесън
1с.л. краве масло
1кг картофи
1ч.л. сол
½ ч.ч. олио
1 лимон

Приготвяне:
Пилешкото филе се разделя на две, така че да се получат четири пържоли. Очукват се леко. Скилидките чесън се белят. Скукват се на крем заедно със щипка сол. Смесват се с размекнато краве масло и щипка кардамон. Пържолите се намазват с пикантния маслен крем. Запичат се от двете страни на оребрен тиган. Готовите пържолки се запазват сочни в купа с капак.
Картофките се белят и измиват. Режат се на ладии с къдраво ножче. Пържат се до златисто в силно загрято олио. Лимонът се измива и реже на четири. В порция се поднася ароматна, сочна пържола, гарнирана с пържени картофки и четвъртинка лимон.


Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Слави закова Росен Петров в предаването си

Слави Трифонов запази самообладание и удари „тънко“ по Росен Петров „По-добре да мълчиш и да изглеждаш тъп, отколкото да отвориш уста...

Странични ефекти

Стратегията „игнор“ не работи, когато става дума за болестотворни агенти. Не помагат нито свръхпредлагането на плацебо, нито самолечението според общата култура. А докторите предупреждават, че колкото повече пием антибиотици, толкова по-устойчиви стават бактериите. И защото са прости, мутират по-бързо, отколкото се развива интелектът, който да открие ново лекарство срещу тях.

Състоянието на Шумахер се усложнява, получи белодробно възпаление

Драмата около състоянието на Михаел Шумахер продължава, след като лекарите в Гренобъл трябва да се борят с възпаление на белия дроб...

България е сред стоте държави с най-свободно слово

Положителната тенденция една отделна страна от ЕС да роди партия, в чието название присъства думата “цензура”, като и перспективата да се сдобием скоро с министър-председател, забогатял от журналистика – не като издател или собственик, а именно като журналист!-се отрази чудесно на мястото ни като българи в престижната световна класация  по показателя ” “свобода на словото”.

IlichBarekov

България заема престижното закръглено място под номер 100 в световната класация на „Репортери без граница” за свободата на словото. Успехът да се зъдържим сред първите сто е очевиден, тъй като за една година свободата на словото в България е спаднал само с 13 места, а можеше да е много повече, като се има предвид тежкото наследство на управлението на русофоба Стефан Самболов и неговите последователи Филип Димитров и Иван Костов през миналото хилядолетие.

Изпълнявайки заветите на др. Георги Димитров за догонването на другите народи, постигаме само за няколко години мястото под забележителния номер 100, гонейки народите, пропаднали много по-малко за столетия.

 

За да стане ясен мащабът на успеха да сме в топ 100 трябва да споменем, че през изминалата година не беше убит нито един журналист, докато в Сирия журналисти гинеха непрекъснато. Убитите колеги там вече са общо 130. У нас отстрелването е само на символично ниво и се постига с хуманни методи, като задушаване в прегръдките на властта или, в случай на съпротива, – чрез глад след отстраняване от работа.

 

Хуманно отстреляният български журналист се радва на свободата да емигрира в американската мрежа интернет и да си създаде блог, където безплатно да подмога свободата на словото.

 

В България вече няма политически уволнения на журналисти, защото не останаха такива, които да противоречат на властта.

 

Високият рейтинг на свободното слово в България може да бъде персонализиран например от непоклатимото право на журналиста Петър Волгин да пледира систематично и най-свободно за създаване на крайно лява политическа партия по примера на крайно левия пробив на партия „Сириза” в родината на демокрацията, съседна Гърция.

 

Плахият опит за съпротива срещу свободата на Волгин да си прави каквото си иска в неговото държавно радио- опит, мракобесно предприет от страна на двамата създатели на предаването „12 плюс 3” Йордан Лозанов и Георги Папакочев, се натъкна на дружното премълчаване от чувстващите се свободни да мълчат колеги и получи яростен отпор от онези, които пък не искат да мълчат, когато някой посегне на свободното проправителствено слово.

 

Обяснението за феномена България да е сред първите сто най-свободни по слово е дословно следното: тук вече е традиция най-прогресивните и свободните политици да се раждат от средите на свободните медии. Пример даде журналистът Сидеро. По стъпките му върви Бареков, който се очаква да зарази със скромноста си още мнозина, отричайки се от журналистиката.

 

Не се знае как при следващото мерене на свободата на словото ще се отрази и актуалната ситуация с плавния преход към политиката, току-що демонстриран от водещия патриотичен водещ Росен Петров, пребивавал дълги години зад и на екрана на водещата телевизия БТВ. Възможно е везните на „Репортери без граница” не само да се наклонят към още по-голяма свобода, но направо да се катурнат, когато водещият Петров стане вътрешен министър ( както заплашва без цензура неговият водещ началник Бареков).

 

Саможертвата на Бареков да се откаже от доходоносната журналистика, която го обогати до степен да може сам да плаща от джоба си стотици хиляди евро за създаване на партия в името на бедните, тепърва предстои да бъде оценена от „Призрачност без граници”.

Саможертвата на Бареков трябва да бъде изучавана като невиждан, чисто журналистически феномен в световната история- чисто журналистически, защото журналистът демонстративно се къпеше с френско шампанско във френски милионерски курорт, за да изчисти лъжата, че от журналистика в България не можело да се трупат милиони. След което излезе от тази кална баня чист като сълза на гладно българско дете.

 

За съжаление „Репортери без граница” не мерят забогатяването на отделно взет журналист като доказателство за свободата и славата, придобита по изключително честен начин в толкова свободна медийна среда, колкото е българската. Явно западните наблюдатели, които гледат със завист на феномена „журналист-богаташ сред бедняците в гилдията”, нарочно си затварят очите за него, за да не бъдем горди да сме сънародници на невижданото явление в най-бедната и най-несвободната медийно държава в ЕС да имаме такъв светъл пример на забогатяването, като журналиста Бареков.

 

Колкото до българските журналисти, които председателят на „Репортери без граница” Оливие Базил определи в свое изказване пред български журналисти ( и издатели) на 6 юни 2012 г. в Европейския парламент като „шепа блогъри, единствените свободни български журналисти”, те продължават все така успешно да бъдат държани под карантина, за да не развалят общата картина на галопиращата свобода на словото, устремено с дръзновение към все по-големи успехи в прослава на партийното и държавното ръководство на малка, но бедна България.

 

 

България заема престижното закръглено място под номер 100 в световната класация на „Репортери без граница” за свободата на словото. Успехът да се задържим сред първите сто е очевиден, тъй като за една година свободата на словото в България е спаднал само с 13 места, а можеше да е много повече, като се има предвид тежкото наследство на управлението на русофоба Стефан Самболов и неговите последователи Филип Димитров и Иван Костов през миналото хилядолетие.
Изпълнявайки заветите на др. Георги Димитров за догонването на другите народи, постигаме само за няколко години мястото под забележителния номер 100, гонейки по петите народите, пропаднали много по-малко за столетия.

За да стане ясен мащабът на успеха да сме в топ 100 трябва да споменем, че през изминалата година не беше убит нито един журналист, докато в Сирия журналисти гинеха непрекъснато. Убитите колеги там вече са общо 130. У нас отстрелването е само на символично ниво и се постига с хуманни методи, като задушаване в прегръдките на властта или, в случай на съпротива, – чрез глад след отстраняване от работа.

Хуманно отстреляният български журналист се радва на свободата да емигрира в американската мрежа интернет и да си създаде блог, където безплатно да подпомага свободата на словото.

В България вече няма политически уволнения на журналисти, защото не останаха такива, които да противоречат на властта.

Високият рейтинг на свободното слово в България може да бъде персонализиран например от непоклатимото право на журналиста Петър Волгин да пледира систематично и най-свободно за създаване на крайно лява политическа партия по примера на крайно левия пробив на партия „Сириза” в родината на демокрацията, съседна Гърция.

Плахият опит за съпротива срещу свободата на Волгин да си прави каквото си иска в неговото държавно радио- опит, мракобесно предприет от страна на двамата създатели на предаването „12 плюс 3” Йордан Лозанов и Георги Папакочев, се натъкна на дружното премълчаване от чувстващите се свободни да мълчат колеги и получи яростен отпор от онези, които пък не искат да мълчат, когато някой посегне на свободното проправителствено слово.

Обяснението на феномена България да е сред първите сто най-свободни по слово е дословно следното: тук вече е традиция най-прогресивните и свободните политици да се раждат от средите на свободните медии. Пример даде журналистът Сидеров. По стъпките му върви Бареков, който се очаква да зарази със скромността си още мнозина, отричайки се от журналистиката.

Не се знае как при следващото мерене на свободата на словото ще се отрази и актуалната ситуация с плавния преход към политиката, току-що демонстриран от водещия патриотичен водещ Росен Петров, пребивавал дълги години зад и на екрана на водещата телевизия БТВ. Възможно е везните на „Репортери без граница” не само да се наклонят към още по-голяма свобода, но направо да се катурнат, когато водещият Петров стане вътрешен министър ( както заплашва без цензура неговият водещ началник Бареков).

Саможертвата на Бареков да се откаже от доходоносната журналистика, която го обогати до степен да може сам да плаща от джоба си стотици хиляди евро за създаване на партия в името на бедните, тепърва предстои да бъде оценена от „Призрачност без граници”.
Саможертвата на Бареков трябва да бъде изучавана като невиждан, чисто журналистически феномен в световната история- чисто журналистически, защото журналистът демонстративно се къпеше с френско шампанско във френски милионерски курорт, за да изчисти лъжата, че от журналистика в България не можело да се трупат милиони. След което излезе от тази кална баня чист като сълза на гладно българско дете.

За съжаление „Репортери без граница” не мерят забогатяването на отделно взет журналист като доказателство за свободата и славата, придобита по изключително честен начин в толкова свободна медийна среда, колкото е българската. Явно западните наблюдатели, които гледат със завист на феномена „журналист-богаташ сред бедняците в гилдията”, нарочно си затварят очите за него, за да не бъдем горди да сме сънародници на невижданото явление в най-бедната и най-несвободната медийно държава в ЕС да имаме такъв светъл пример на забогатяването, като журналиста Бареков.

Колкото до българските журналисти, които председателят на „Репортери без граница” Оливие Базил определи в свое изказване пред български журналисти ( и издатели) на 6 юни 2012 г. в Европейския парламент като „шепа блогъри, единствените свободни български журналисти”, те продължават все така успешно да бъдат държани под карантина, за да не развалят общата картина на галопиращата свобода на словото, устремено с дръзновение към все по-големи успехи в прослава на партийното и държавното ръководство на малка, но бедна България.

Парламентът отхвърли вота на недоверие

Парламентът отхвърли проекта на решение за гласуване на вот на недоверие на Министерския съвет с министър-председател Пламен Орешарски...

Студентки се цанят като съпруги под наем - студенти сменят крушки на бизнесдами

/Поглед.инфо/ Кризата наложи нова мода сред студентките, пише „Телеграф”. Девойки пускали обява в интернет и предлагали компанията си на цени от 20 до 100 лева, но без секс. Младежите във ВУЗ- овете също не остават назад и предлагат да са мъже под наем или да сменят крушките в домовете на самотни бизнесдами.

Атракция във "Възраждане": Гаргарон пуши, пие и краде захарчета в бара (снимки)

Юлия Георгиева фото: Румен Сарандев Игривата птица се настанила наскоро в заведението и станала всеобщ любимец Запознайте се с...

За Росен Петров и лицемерите, които му скочиха

/Поглед.инфо/ Акцията на Росен Петров и Николай Бареков по бТВ предизвика бурни реакции, с което постигна пъвата си цел - да се разбере, че едно популярно лице от телевизията се присъединява към друго, за да участва в неговата партия. Преднамереният скандал трябваше да затвърди масовото усещане, че "България без цензура" на Николай Бареков е устойчив политически субект, и да каже на аудиторията, че има масово преливане на хора в неговите редици, доколкото един водещ в най-гледаното време на най-гледаната телевизия е събирателен образ на масовия зрител.

Циркът "вот на недоверие" приключва днес

/Поглед.инфо/ Народните представители ще гласуват в началото на пленарното заседание на 12 февруари вота на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски.

Как Олимпиадата промени живота около Сочи

Олимпиадата в Сочи промени завинаги живота на хората от съседните населени места. Освен, че трябваше да променят коренно ежедневието си,...

Телевизионни въртележки: Лора се връща, Антон Хекимян отива в "Тази сутрин"

/Поглед.инфо/ Феновете на Лора Крумова със сигурност ще са щастливи, че съвсем скоро ще видят отново на екран любимката си. Журналистката се завръща на екрана на Би Ти Ви и поема отново „Тази събота" и „Тази неделя". Недоволни от този факт също ще има - 5-месечният Явор, който се роди на 20 септември миналата година, и мъжът на Лора Сотир надали се радват на новината.

Heart-shaped wreath

A wreath made of hearts for those who are in love and celebrate on Valentine’s Day! The kids...

Драматичната история на студентка, която разплака света

"Wacoal вярва, че всички жени са създадени да бъдат красиви.” Това е посланието на нов рекламен филм от Тайланд, с който криейтив школата от...

Цветанов премина всички граници

/Поглед.инфо/ С последните си изказвания Цветан Цветанов премина всички възможни граници. Той беше публично скастрен от Бойко Борисов и това изказване на лидера на ГЕРБ трябва да се разглежда като послание, отправено към делегатите на предстоящата конференция на ГЕРБ.

Защо вашия бизнес се нуждае от единно комуникационно решение

facebook-808x808-Unified-Communications
Ако все още не сте чували за единните комуникационни решения, то най-вероятно пропускате възможност за увеличена продуктивност, намалени разходи и подобрено професионално присъствие. Единните комуникационни решения чертаят бъдещетo на бизнес[...]

Войната в мрежата е по-страшна от ядреното оръжие

/Поглед.инфо/ Интервю с генерал-майор У Цзянсин – член на Инженерната академия на КНР, ректор на Университета за информационни технологии НОАК

Юлия Георгиева: Идея за бизнес – търговийка с каски

Ако в следващите няколко дни на пазара забележите засилена търговия с каски, значи находчиви варненци са прозрели новата бизнес ниша в...

Мними полицаи искат пари като доказателство уж да хванат ало измамници

Сима Радкова; 24 часа Мними полицаи искат по телефона пари като доказателство, за да могат уж да задържат телефонни измамници. Новата...

Сотир Цацаров е бесен на Цветанов

/Поглед.инфо/ Никога не съм се съобразявал с бившия МВР шеф, каза главният прокурор. Човекът на Бойко е разтревожен и объркан, смята Борислав Сарафов.

Макс Телеком намали с 25% цените за мобилен интернет

MaxforSite
Макс Телеком предлага страхотна промоция за всички свои абонаментни услуги. Намали с 25% цените на абонаментните планове за мобилен интернет.  Промоцията е валидна до 10-април 2014 г. Всички потребители, които сключат[...]

В Стара Загора съдят жени, пердашили съпрузите си

/Поглед.инфо/ Стара Загора. Войнствени съпруги, налетели на мъжете, са били изправени на съд по Закона за домашното насилие. Два от най-фрапиращите случаи огласи шефът на Старозагорския районен съд Росен Чиликов, който представи работата на магистратите през миналата година.

Франция осъди “Гугъл” на глоба от 150 000 евро

/Поглед.инфо/ Франция осъди “Гугъл” на глоба от 150 000 евро, предаде АФП. Причината е, че потребителите не са били известени за събирането и обработването на личните им данни.

Николай Дойнов и Ани Салич са новата новинарска двойка на Нова телевизия

/Поглед.инфо/ Николай Дойнов и Ани Салич са новата новинарска двойка, която ще "застъпи" в ефира на Нова тв от 24 февруари. Това съобщиха от телевизията.

Планираният за 15 февруари "Луков марш" поругава жертвите на Холокоста

/Поглед.инфо/ Организацията на евреите у нас "Шалом" възразява остро срещу планирания за 15 февруари "Луков марш", съобщава БНР.

Внимавайте! Телефонни измамници се правят на разследващи полицаи!

/Поглед.инфо/ Мними полицаи искат по телефона пари като доказателство, за да могат уж да задържат телефонни измамници.

Волене, не сме трътки, бунаци и идиоти! А ти не си Господ!

/Поглед.инфо/ Волен Сидеров се изживява като Господ за България! Той ни смята за бунаци и идиоти. Абе, Волене, не сме трътки бе, не сме бунаци. Какви ги дрънкаш и хвърляш прах в очите на хората!

49th Anniversary Balkan Spring Festival in Chicago

This year’s Spring Festival will take place March 28-30, 2014 at the International House at 1414 E 59th Street, Chicago, IL 60637, featuring the dance, music, & culture of the Balkans/Eastern Europe. Dance parties every evening with the best Balkan orchestras. Concert Saturday evening with 10+ Balkan/E European dance and musical groups. Workshops in dance, singing, and music Saturday & Sunday, 9am-5pm with top master teachers in Balkan/E European & Turkish dance. Music and songs including Martin Koenig, Atanas Kolarovski, Ahmet Luleci, Ventzi Sotriov, Chris Bajmakovich, Ljupco Milenkovski, James Stoyanoff, ...

Цветанов най-после може да направи добро дело за държавата!

/Поглед.инфо/ "Виновен, до доказване на противното. Сам си го изпроси. Цецо, Цецо, грешно ли се молеше или грешно закусваше." Това написа на личната си страница във фейсбук бившият вътрешен министър Богомил Бонев.

Икономист, изглеждащ по-млад с първите седем години, обижда професор в ефир

/Поглед.инфо/ Икономистът Владимир Каролев обижда професор Боян Дуранкев в ефира на БНТ, правейки се на по-млад с първите седем години. Дуранкев защитаваше тези, че трябва да се премахне плоският данък и антипазарни идеи в предаването „Референдум”.

Жена скрила 6 бона от обир в замразени пилета

6640 лева в пачки открили разследващите в две замразени пилета във фризера на 21-годишната Гергина Пейкова от с. Бяга, Пазарджишко, пише 24...

Жандармерията изплаши престъпниците

/Поглед.инфо/ Жандармерията изплаши престъпниците. Това става ясно от бюлетините на 12-те областни дирекции на МВР, където спецсилите бяха изпратени за борба с битовата престъпност. В почти половината от регионите с жандармерия не били регистрирани престъпления, похвалиха се от МВР, информира „Труд”.

"Алфа рисърч" и БТВ жестоко манипулират - пробутаха старо изследване за ново

/Поглед.инфо/ Предизборна манипулация спретнаха днес държавната БТА и телевизия btv, които разпространиха като прясна новина старо проучване на Алфа рисърч, което бе публикувано още преди 2 седмици. Това съобщиха от "България без цензура".

Ясен Пеянков режисира нова постановка в Чикаго

Mиналата седмица в един от най-добрите театри в Чикаго Steppenwolf Theatre Company се състоя премиерата на пиесата "Руски транспорт", написана от Eрикa Шефър. Спектакъл на имигранска тема рядко ще срещнеш на сцената на американски театър. Веднага възниква въпросът за автора, актьорите процеса на създаване на постановката...

Страници: 1 | 2 | 3

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване