Mens sana in corpore sano (Здрав дух в здраво тяло)

http://bulgarski.pogled.info/news/52971/Mens-sana-in-corpore-sano-Zdrav-duh-v-zdravo-tyalo

/Поглед.инфо/ Или все пак духът прави тялото? Мисли по повод паралимпийските игри и техните участници

Долу ръцете от Украйна

http://svetoven.pogled.info/news/52970/Dolu-ratsete-ot-Ukraina

/Поглед.инфо/ Възникването в Европа на власт на най-реакционните сили на нацизма е дълбоко обезпокоителен факт. Това е пореден опит да бъде зачертан най-важният резултат от Втората световна война – заклеймяването и отхвърлянето на човеконенавистническата нацистка идеология и практика и утвърждаване на свободното право на народите на самоопределение.

С коя кръв утре ще измиете днешния позор?

http://svetoven.pogled.info/news/52967/S-koya-krav-utre-shte-izmiete-dneshniya-pozor

/Поглед.инфо/ ПУТИНУ, Владимиру Владимировичу МЕДВЕДЕВУ, Дмитирию Анатолиевичу ТУРЧИНОВУ, Олександру Валентиновичу ЯЦЕНЮКУ, Арсению Петровичу

БСП и ДПС са в коалиция, а с "Атака" са в съюз

http://bulgarski.pogled.info/news/52966/BSP-i-DPS-sa-v-koalitsiya-a-s-Ataka-sa-v-sayuz

/Поглед.инфо/ Струва ми се, че управляващите разумно направиха това, за да подчертаят, че ситуацията е нова. Това е ситуацията, в която те мислят да останат дълго на власт и приканват медиите така да се отнасят с тях.

Вашингтон призова Русия да докаже, че иска намаляване на напрежението в Украйна

http://bulgarski.pogled.info/news/52965/Vashington-prizova-Rusiya-da-dokazhe-che-iska-namalyavane-na-naprezhenieto-v-Ukraina

/Поглед.инфо/ Вашингтон призова Русия да докаже, че иска да предприеме действия по серията американски предложения, целящи прекратяване на кризата в Украйна.

НАТО изпраща самолети-радари АУАКС за разузнавателни мисии над Полша

http://svetoven.pogled.info/news/52964/NATO-izprashta-samoleti-radari-AUAKS-za-razuznavatelni-misii-nad-Polsha

/Поглед.инфо/ НАТО съобщи, че изпраща самолети-радари АУАКС за разузнавателни мисии над Полша и Румъния в рамките на "наблюдението" на кризата в Украйна.

Дадоха паяците на прокуратурата

http://regionalen.pogled.info/sofiya-grad/news/52963/Dadoha-payatsite-na-prokuraturata

/Поглед.инфо/ Софийският обществен съвет е внесъл до прокуратурата нов сигнал във връзка с незаконната дейност на „паяците" и „скобарите". Сигналът засяга и неправомерното събиране на пари от зоните за платено паркиране в София, информират от съвета.

Внесоха 550 000 подписа за референдум - колко ли ще са валидните!?

http://bulgarski.pogled.info/news/52962/Vnesoha-550-000-podpisa-za-referendum-kolko-li-shte-sa-validnite

/Поглед.инфо/ Изключеният от БСП Георги Близнашки внесе в Народното събрание подписката за иницииране на референдум за изборна реформа.

ГЕРБ носят много тежка политическа вина за разцеплението на десницата

http://bulgarski.pogled.info/news/52961/GERB-nosyat-mnogo-tezhka-politicheska-vina-za-raztseplenieto-na-desnitsata

/Поглед.инфо/ Платформата за единна дясна партия представлява опит да бъдем катализатор на обществото, което да доведе до обединение на дясното.

Ирак покани български фирми да строят инфраструктура

http://petel.bg/Irak-pokani-balgarski-firmi-da-stroyat-infrastruktura__65243

Ирак планира строителството на 5 млн. жилища и близо 3000 училища през следващите пет години. Представители на страната поканиха български...

Заплатите на част от учителите ще бъдат увеличени от 1 юли

http://bulgarski.pogled.info/obrazovanie/news/52960/Zaplatite-na-chast-ot-uchitelite-shte-badat-uvelicheni-ot-1-yuli

/Поглед.инфо/ Заплатите на част от учителите ще бъдат увеличени от 1 юли, обяви министърът на образованието Анелия Клисарова, цитирана от БНТ. Тя уточни, че средствата за увеличението са заложени в делегираните бюджети на училищата.

Благодарение на ДФ "Земеделие" ЕК възстанови на България 957 млн. лева

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/52959/Blagodarenie-na-DF-Zemedelie-EK-vazstanovi-na-Balgariya-957-mln-leva

/Поглед.инфо/ Благодарение на усилията на ръководството на Държавен фонд "Земеделие" Европейската комисия възстанови на България сумата от 957 млн. лева в много кратки срокове, съобщиха от ДФЗ.

Много находки на разкопките около водния цикъл на Созопол

http://petel.bg/Mnogo-nahodki-na-razkopkite-okolo-vodniya-tsikal-na-Sozopol---__65242

Гърне, пълно с 225 отлично запазени бронзови монети, намериха археолози при разкопки в местността Буджака край Созопол, съобщава БНТ....

Намират работа за 5 хил. безработни

http://petel.bg/Namirat-rabota-za-5-hil--bezrabotni__65239

Продължаваме да държим на мерките за временна заетост. Това заяви днес министър-председателят Пламен Орешарски по време на националната...

По борсите: Плодове поскъпват, поевтиняват зеленчуци

http://petel.bg/Po-borsite--Plodove-poskapvat--poevtinyavat-zelenchutsi__65237

Индексът на тържищните цени, който отразява цените на хранителните стоки на едро пада тази седмица от 1,472 до 1,461 пункта, съобщават от...

Домейнът cars.com се продава за рекордните 3 млрд. долара

http://petel.bg/Domeynat-cars-com-se-prodava-za-rekordnite-3-mlrd--dolara---__65235

Сайтът за продажба на автомобили Cars.com се продава според данни на Wall Street Journal. Според изданието групата вестници, които съвместно...

Лъжата си има опашка

http://feedproxy.google.com/~r/komitata/~3/fLp_2dsMm0A/blog-post_578.html

Сигурно си спомняте, че през 2008г. в този блог много писахме и превеждахме за руско–грузинската война, че осъдихме агресията и бяхме много разочаровани от реакцията на нашите управляващи политици и на нашите съюзници в ЕС и НАТО, защото агресорът не беше наказан и дори не беше ясно посочен. 

С това че Грузия даде надежда за по–смислено развитие на пост–съветските държави, и с това, че показа реална алтернатива на путиновия плавен авторитаризъм, преливащ към тоталитаризъм, тя беше опасна за Русия и Путин трябваше да я удари, за да не започне да се разпада собствения му режим. И я удари така, че Грузия още не се е освестила от удара (а и там приятелите на Путин междувременно взеха властта и разказаха играта на всички реформи)

Нашите скъпи западни съюзници решиха да не си развалят „рахатя“ с Путин, а ние пак имахме лошия късмет да ни управлява мижитурно проруско правителство, тъй че България отново не заяви нищо особено и продължи и тя да си затъва в проруското блато. 

За да се оправдае тази пасивност се прибегна до средствата на лъжата и манипулацията. Най–важният документ, който беше произведен тогава и който трябваше да ни даде поне истината за случилото се в Грузия, е докладът на комисията Талявини за това какво се случи всъщност и от който липсва най–важното – изводите чия е вината за конфликта и кой трябва да понесе отговорността. 

Сега това го преживяваме за втори път като наказание, че първия път като ЕС не казахме истината. Откъснатата от Украйна територия е многократно по–голяма от миниатюрните грузински долчинки, и вече е съвсем, ама съвсем близо до България, и отново стои въпросът – как трябва да се реагира? Западните ни съюзници предлагат преговори и дори се опитват да принудят Украйна и Русия да преговарят на всяка цена. Не заслужаваме ли поне ясно да се каже истината? Кой обикновено предлага преговори в една война? Загубилият. 

Превеждам ви статията на многократно цитираната от мен Юлия Латинина по въпроса:

Премиерът Пламен Орешарски:  „Новата власт в Украйна трябва да се стреми деескалира напрежението“* , „И двете страни с дипломатически средства трябва да решат доста открити въпроси“ (снимка, цитат)

Западните дипломати в момента си задават въпроса, как да се въздейства на Кремъл след завземането на Крим? Какво да правят с Путин? Как да върнат ситуацията в нормално русло?

Имам страхотно предложение: Дайте да изпратим в Крим госпожа Хайди Талявини. Помните ли я? Същата, която оглавяваше комисията на ЕС по руско–грузинската война.

Комисията написа прекрасен доклад. Комисията Талявини, например, храбро зададе въпроса: А имаше ли право абхазката авиация да бомбардира територията на Грузия? И безстрашно отговаряше: Нямаше! Това беше в нарушение на международното право!

Въпреки че въпросът съвсем не беше в това, а в това дали въобще съществува „абхазка авиация“ като явление. Също както и абхазки военно–космически сили, абхазки стратегически бомбардировачи и абхазки летящи чинии. Или у 80–хилядния абхазки народ, живеещ в бедност върху непризната микроскопична територия, не е притежавал никаква „абхазка авиация“, а това е била руската авиация, действаща от бившето съветско военно летище в Гудаута.

И понеже, ако авиацията е била руска, то това ще постави кръст на цялата руска версия за войната и ще се получи не „защита на осетинския народ от грузинска агресия“, а добре обмислен и дълго подготвян военен удар. Но храбрата г–жа Талявини такъв въпрос не зададе.

Или например, комисията Талявини зададе въпроса: А имаше ли право грузинската артилерия в нощта между 7–ми и 8–ми август да удари по Цхинвали? И от позицията на непреклолен хуманизъм отговаряше: нямаше. Та там живеят миролюбиви хора! Цивилно население!

Но, появява се проблем: все пак грузинците не само удариха с артилерия по Цхинвали. Те го и завзеха! През нощта на 8–ми. И останаха два дни в града. През цялото това време по града беше бомбардирана от артилерия и авиация, изличаващи грузинските войници и грузинските танкове от земята. И в края на краищата грузинците бяха изтласкани от града именно от артилерията и авиацията – ръкопашни схватки в Цхинвали между руснаци и грузинци нямаше.

А чия авиация и артилерия затриваше от лицето на земята Цхинвали през двата дни, докато там бяха грузинците? И тази артилерия и авиация имаше ли право да прави това или не? С тези въпроси безстрашната комисия Талявини не се занимаваше. На нея ѝ беше интересно единствено дали е правилно да се бомбардира градът през нощта на 8–ми.

А ето как, например, комисията Талявини отговори на въпроса за началния момент на войната: тя е започнала в нощта на 8–ми август. С атаката на грузинците. Наистина, още преди това в продължение на цяла седмица осетински въоръжени лица обстрелваха грузинските села. И да, още преди това осетинските власти евакуираха цивилното население от Цхинвали, затова пък докараха вътре голямо количество „опълченци“, „доброволци“ и журналисти, призвани да осветят агресията на проклетите грузинци.

А още преди това в осетинските блогове започнаха да подгряват: „войната започна“, „да преизпълним плана по пълнене на моргата в Гори (Грузия) с трупове“. И тогава през Рокския тунел тръгнаха руските танкове, а 152мм артилерия започна да изравнява със земята грузинския анклав, разположен върху Транскам – единственият магистрален път, по която тези танкове можеха да да достигнат до Цхинвали (Зарският път е твърде стръмен и опасен).

Но всичко това – изличаването на грузински села с артилерия, руските танкове в Рокския тунел, превземането на Нули от осетинците – по мнението на комисията Талявини, това още не е война. А когато грузинците нанасят даже не превантивен, а ответен удар – ето тогава започва войната.

Това е новост във военната мисъл. Ето например, кой си мислите че започна Втората световна война? Ще ви кажа, че по логиката на госпожа Талявини, Втората световна война е започната от поляците. Нали ще се съгласите – когато Хитлер завзема Судетите, войната още не е започнала. Когато Хитлер мирно анексира Австрия, – войната още не е започнала. А когато в отговор на германската агресия проклетите поляци започват да стрелят, – ето, войната започна. Железна логика. Ако, замислете се, поляците не бяха започнали да стрелят, то и война нямаше да има.

В доклада на комисията Талявини за това, кой е започнал войната е написано горе долу следното: по мнение на руската страна, това е било с нищо непредизвикано нападение на грузинските милитаристи по мирно спящия Цхинвали. А по мнение на грузинската страна – това е бил ответен удар по влизащите на територията на Грузия руски войски. А къде е истината, ние не знаем. Ние, като обективни хора, излагаме и двете версии.

И ето. Ако ЕС изпитва някакво затруднение как да излезе от неловката ситуация с Крим, нека изпратят там комисията Талявини.

Комисията Талявини ще напише, че съгласно украинската версия, там не са клали никакви руснаци, а хората, завзели административните здания и обектите на кримсаката инфраструктура, са кадрови руски военни. А според мнението на руснаците – над Крим е била надвиснала заплаха от геноцид, извършван от финансираните от Запад украински фашисти, а хората, превзели административните сгради, са, както каза президентът Путин, „сили за самоотбрана“. А къде е истината, комисията Талявини не знае. Тя – като обективна комисия – излага и двете мнения.

Ако трябва да говорим сериозно, то за начало г–жа Талявини трябва да бъде позорно уволнена от всичките си бюрократични постове. Ако Западът иска някак да въздейства на непредсказуемия и опасен режим на управника, който по думите на канцлера Меркел „живее в друг свят“, то трябва да започне дори не със санкциите и визите. Трябва да започне с уволнението на тези дипломати и политици, които за пари, по силата на приятелски бартер, или по други съображения, пишат доклади, които дават на Путин увереност, че на Запад си има работа със смотаняци, с продажни политици и с „полезни идиоти“. И че той може с пари, натиск и шантаж да излезе от всяка ситуация.

Нека госпожа Талявини, когато излезе в пенсия, да напише нова история на Втората световна война. Например такава: „По твърдения на немците, Втората световна война започна със завземането на немската радиостанция в Глайвиц от поляци, а по твърдения на полската страна, това е било провокация на немците. А къде е истината, не знаем“.

================
* Тоест, поляците да се предадат.

Кола прегази велосипедист в центъра на София

http://petel.bg/Kola-pregazi-velosipedist-v-tsentara-na-Sofiya__65265

Кола прегази велосипедист около 19,30 часа на столичния бул. „Христо Ботев” в участъка между площад „Македония” и Петте кьошета,  БЛИЦ.В...

Българите вече ще могат да се пенсионират, без да прекъсват работа

http://petel.bg/Balgarite-veche-shhe-mogat-da-se-pensionirat--bez-da-prekasvat-rabota__65233

Българите вече ще могат да се пенсионират, без да прекъсват работа дори и за ден. Към момента хората, които са навършили години и имат...

Работилница за журналистика в обществен интерес

http://www.eurochicago.com/2014/03/rabotilnitsa-za-zhurnalistika/

BlueLink.net, в партньорство със студентско радио „Реакция“, набира млади и активни журналисти, желаещи да практикуват честна и сериозна журналистика в обществен интерес, за участие в редакционна работилница - обучение.

Вашият хороскоп за вторник

http://petel.bg/Vashiyat-horoskop-za-vtornik__65255

Овен Денят е добър за начало на всякаква работа. Добре е да не прибързвате с оценките си и да потърсите по-елегантни начини за справяне...

15 години затвор за пиян шофьор без книжка, погубил двама души

http://petel.bg/15-godini-zatvor-za-piyan-shofor-bez-knizhka--pogubil-dvama-dushi__65262

Магистрати от Апелативния съд в Бургас поискаха по-висока присъда за 46-годишния бургазлия Иво Генов, който уби брат и сестра, и рани още...

***

http://prit4ite.blogspot.com/2014/03/blog-post.html

Реших за имения ден да се самопоздравя с тая тематична песен, защото в този, инак прекрасен, живот все нещо дебне да те свърши. :D
А вие можете да си/ми пожелаете да съм по-силна и здрава, което е единственият начин по-често да четете нови приказки и, види се, в момента не е тъй. :)


***

http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/JTvzU/~3/8Ej9G0tgc3Y/blog-post.html

Реших за имения ден да се самопоздравя с тая тематична песен, защото в този, инак прекрасен, живот все нещо дебне да те свърши. :D
А вие можете да си/ми пожелаете да съм по-силна и здрава, което е единственият начин по-често да четете нови приказки и, види се, в момента не е тъй. :)


Общината тегли кредит за паркинги в центъра

http://petel.bg/Obshhinata-tegli-kredit-za-parkingi-v-tsentara-__65264

Веселин Златков Община Варна ще тегли нов кредит, за да финансира строителството на паркинг, който да направи Римските терми по-достъпни,...

Две силни магнитни бури ни атакуват през март

http://petel.bg/Dve-silni-magnitni-buri-ni-atakuvat-prez-mart__65263

Две са датите през март, в които ще има по-силни магнитни бури. Най-активни изригвания се очакват на 11 и 28 март. Днешният ден също попада...

Оборотите на магазините за хранителни стоки спадат драстично

http://petel.bg/Oborotite-na-magazinite-za-hranitelni-stoki-spadat-drastichno__65261

Оборотите на специализираните магазини за хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия намаляват драстично, сочат данните на...

Двама бургазлии починаха от смъртоносен менингит

http://petel.bg/Dvama-burgazlii-pochinaha-ot-smartonosen-meningit__65260

Двама бургазлии са починали един след друг от смъртоносен пневмококов менингит. Инцидентите са станали в рамките на 3 дни.    Първият...

Ходорковски на Майдана: Русия и Украйна имат общо европейско бъдеще (видео)

http://petel.bg/Hodorkovski-na-Maydana--Rusiya-i-Ukrayna-imat-obshho-evropeysko-badeshhe--video-__65257

dnevnik.bg В неделя Михаил Ходорковски се изправи през множеството на Площада на независимостта в Киев и произнесе реч, посветена на...

Варненчета молят да бдят дежурни пред паметниците на Левски

http://petel.bg/Varnencheta-molyat-da-bdyat-dezhurni-pred-pametnitsite-na-Levski__65258

Виолета Гурнакова С подаръци, хляб и сол посрещнаха министъра на образованието проф. д-р Анелия Клисарова учениците от ОУ „Патриарх...

Виждали ли сте го? 33-годишният Иван Тодоров е избягал от психиатрична клиника (фото)

http://petel.bg/Vizhdali-li-ste-go--33-godishniyat-Ivan-Todorov-e-izbyagal-ot-psihiatrichna-klinika--foto----__65259

Столичното 1-во РПУ издирва 33-годишния Иван Лъчезаров Тодоров. Той е в неизвестност от 4 март, когато е напуснал психиатричната клиника на...

БМВ Х6 се хвърли в канавка на магистрала "Тракия"

http://petel.bg/BMV-H6-se-hvarli-v-kanavka-na-magistrala-Trakiya-__65253

Флагман.бг Снимка Петко ИВАНОВПреди Пловдив в другата посока има преобърнат ТИРСливенско БМВ Х6 се хвърли в канавка на магистрала...

Районите без ток за утре във Варна

http://petel.bg/Rayonite-bez-tok-za-utre-vav-Varna-__65254

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 11 март - вторник, без...

Ще затварят заведения, в които продължава да се пуши

http://petel.bg/SHHe-zatvaryat-zavedeniya--v-koito-prodalzhava-da-se-pushi__65252

Нови законодателни мерки срещу нарушенията на забраната за тютюнопушене на закрито предлагат от Министерството на здравеопазването. Те...

Илчо Дамаков от Симеоновград чукна 100-годишен юбилей

http://petel.bg/Ilcho-Damakov-ot-Simeonovgrad-chukna-100-godishen-yubiley__65247

Булфото Илчо Дамаков днес отпразнува в Симеоновград своя 100-годишен юбилей заедно с роднини и приятели. Кметът на града Пейчо Стайков го...

ВВМУ подписа договор за сътрудничество с Морската гимназия

http://petel.bg/VVMU-podpisa-dogovor-za-satrudnichestvo-s-Morskata-gimnaziya__65248

Виолета Гурнакова фото: Румен Сарандев Откриха център за кадрова подготовка в училището Договор за сътрудничество беше подписан...

Родната репортерка с най-големи джуки шашна с правопис! Ето как мисли тя, че се пише "Левски"

http://petel.bg/Rodnata-reporterka-s-nay-golemi-dzhuki-shashna-s-pravopis--Eto-kak-misli-tya--che-se-pishe-Levski__65245

За да си намериш работа, след завършване на журналистическия факултет, е необходимо най-малкото да си грамотен. Да имаш нужните години...

Пловдивчанин плати тока си за януари два пъти!

http://petel.bg/Plovdivchanin-plati-toka-si-za-yanuari-dva-pati-__65240

Пловдивчанинът Иван Кумчев плати тока си за януари два пъти. Най-напред на 4 февруари внесъл сумата от 91.20 лева на каса. На 26-и обаче...

Футболистите на Спартак 1918 ще се хранят безплатно всяка вечер

http://petel.bg/Futbolistite-na-Spartak-1918-shhe-se-hranyat-bezplatno-vsyaka-vecher-__65241

Футболистите на Спартак 1918 ще се хранят безплатно всяка вечер в заведението на футболния фен Бисер Климентов в Мол Варна. Договорката е...

Американски миноносец "гостува" на Варна, събитията в Украйна нямали общо

http://petel.bg/Amerikanski-minonosets-gostuva-na-Varna--sabitiyata-v-Ukrayna-nyamali-obshho__65244

Военноморските сили (ВМС) на България, Румъния и САЩ ще проведат утре съвместно учение югоизточно от град Констанца, съобщиха от...

Нашата позиция към събитията в Украйна трябва да бъде по-балансирана

http://bulgarski.pogled.info/news/52958/Nashata-pozitsiya-kam-sabitiyata-v-Ukraina-tryabva-da-bade-po-balansirana

/Поглед.инфо/ Нашата позиция към събитията в Украйна трябва да бъде по-балансирана, каза в отговор на въпроси на журналисти по време на Националната среща с медиите "Открито управление" премиерът Пламен Орешарски.

Из делниците на един луд (3 – 7 март)

http://reduta.bg/v2/article/%D0%B8%D0%B7-%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%BB%D1%83%D0%B4-3-%E2%80%93-7-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82

Управляващите подготвят национална среща с медиите под надслов "открито управление". В срещата ще участват премиерът Орешарски и лидерите на поддържащите партии Станишев и Местан. От страна на медиите е поканен Делян Пеевски. Първоначално идеята била да се поканят главните редактори на „Труд”, „24 часа”, „Стандарт”, „Новинар”, „Монитор”, „Телеграф”, „Политика”, „Преса”, „Марица”, „Струма”, „Борба”, ТВ7, Нюз 7 и още няколко медии, но после на някой му хрумнало, че ефектът ще е същият и ако поканят само Пеевски…

Малки производители ще получават субсидия от 1250 евро

http://bulgarski.pogled.info/news/52957/Malki-proizvoditeli-shte-poluchavat-subsidiya-ot-1250-evro

/Поглед.инфо/ Кабинетът има идея да реши фундаменталния проблем на българското земеделие и българския земеделски производител. Той заслужава пълния си мандат, каза лидерът на ДПС Лютви Местан на националната среща "Открито управление".

ЕС ще замрази преговорите за "Южен поток"

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/52956/ES-shte-zamrazi-pregovorite-za-YUzhen-potok

/Поглед.инфо/ Европейският комисар по енергийните въпроси Гюнтер Йотингер обяви в Дъблин, че ЕС ще замрази преговорите за нов газопровод между Русия и Европа. „Нашите разговори относно газопроводи като „Южен поток" ще бъдат забавени", каза комисарят пред германското издание Die Welt.

Орешарски: Няма сериозни основания за повишаване на цената на тока

http://petel.bg/Oresharski--Nyama-seriozni-osnovaniya-za-povishavane-na-tsenata-na-toka__65234

Няма сериозни основания за повишаване на цената на тока от 1 юли. Това заяви премиерът Пламен Орешарски по време на националната среща на...

Внимание! Ад на пътя в Айтоско и Руенско, коли се въртят като пумпали по платното

http://petel.bg/Vnimanie--Ad-na-patya-v-Aytosko-i-Ruensko--koli-se-vartyat-kato-pumpali-po-platnoto__65236

Лошата пътна обстановка предизвика хаос по пътя към Айтос и в община Руен. Водачите да бъдат изключително внимателни, докато шофират,...

Спартак 1918 благодари на феновете. Над 200 от тях щурмуват Добрич!

http://petel.bg/Spartak-1918-blagodari-na-fenovete--Nad-200-ot-tyah-shhurmuvat-Dobrich-__65228

Фото: Румен Сарандев Ръководството на Спартак 1918 благодари на агитката на тима, която вчера се завърна на стадиона и подкрепи...

Огромни вълни заливат варненския вълнолом (Видео)

http://petel.bg/Ogromni-valni-zalivat-varnenskiya-valnolom--Video-__65231

Румен Сарандев Огромни вълни заливат варненския вълнолом. Популярният варненски сърфист Кристиян Ивковски - Психопата пък реши да...

Куче стои завързано 5-ти ден на улица във Варна (видео)

http://petel.bg/Kuche-stoi-zavarzano--5-ti-den-na-ulitsa-vav-Varna--video-__65232

Вързано куче за оградата на двор на БДЖ, от външната страна, седи за 5-ти ден на открито със синджир около врата. Оставена е една кофа с вода...

Правителството открива 5000 работни места по програма "Сигурност"

http://bulgarski.pogled.info/news/52955/Pravitelstvoto-otkriva-5000-rabotni-mesta-po-programa-Sigurnost

/Поглед.инфо/ Около 5000 работни места ще бъдат открити по програма "Сигурност", това каза премиерът Пламен Орешарски на Национална среща Открито управление.

Сърбите ядат смъртоносно месо от умрели животни

http://svetoven.pogled.info/balkani/news/52954/Sarbite-yadat-smartonosno-meso-ot-umreli-zhivotni

/Поглед.инфо/ В съседна Сърбия всяка година се пускат на пазара 150 000 тона месо от умрели животни.

До 1/3 от плоския данък да отива в общините, настояват кметове

http://petel.bg/Do-1-3-ot-ploskiya-danak-da-otiva-v-obshhinite--nastoyavat-kmetove__65230

3% от събирания от държавата плосък данък да влиза в местните бюджети настояват от Националното сдружение на общините. „Вече има взето...

Янукович е жив и ще направи изявление във вторник

http://svetoven.pogled.info/news/52953/YAnukovich-e-zhiv-i-shte-napravi-izyavlenie-vav-vtornik

/Поглед.инфо/ Сваленият от власт президент на Украйна Виктор Янукович ще направи във вторник, 11 март, изявление в Ростов на Дон, съобщи пред РИА "Новости" източник от обкръжението му.

Спартак 1918 благодари на феновете

http://petel.bg/Spartak-1918-blagodari-na-fenovete__65228

Фото: Румен Сарандев Ръководството на Спартак 1918 благодари на агитката на тима, която вчера се завърна на стадиона и подкрепи...

Крисия отвя ефира с невиждан рейтинг

http://bulgarski.pogled.info/news/52952/Krisiya-otvya-efira-s-nevizhdan-reiting

/Поглед.инфо/ Рекордни рейтинги, сравними само с тези от най-хитовите турски сериали „Перла” и „Листопад”, донесе на Би Ти Ви Крисия Тодорова в неделя вечер.

Янукович е жив, ще направи изявление утре

http://petel.bg/YAnukovich-e-zhiv--shhe-napravi-izyavlenie-utre__65227

Във вторник, 11 март, украинският президент Виктор Янукович ще направи изявление, съобщи източник от неговото обкръжение пред ИТАР-ТАСС....

Празконференция

http://ivo.bg/2014/03/10/%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%84%d0%b5%d1%80%d0%b5%d0%bd%d1%86%d0%b8%d1%8f/

Безсмъртната рецензия на Бърнард Шоу, обобщила в думата „защо” един напразно ( според него) състоял се театрален спектакъл в Лондон, днес намери своето българско покритие.

В София се състоя т.н. пресконференция на управляващия партийно-експортен ( за целите на Путин) триумвират Станишев, Местан и Орешарски.

При бащицата Путин поне всяка година на подобни говорилни в Москва се намира по някоя луда глава да му противоречи. У нас преклонената главица дори и това не прави.

Гледахме по телевизора един голям праз(ник) на празнословието и манифестацията на тъжната като резултат весела идилия на тоз симбиоз между укротените ни медии и опърничавите властници в в България!

Мартенският сняг предизвика серия от катастрофи в Хасково

http://petel.bg/Martenskiyat-snyag-predizvika-seriya-ot-katastrofi-v-Haskovo__65225

снимки: БулФото Само до обяд днес станаха четири катастрофи в Хасково. Основна предпоставка за тях е падналият мартенски сняг....

Повреден бойлер опуши стените в апартамент във Варна

http://petel.bg/Povreden-boyler-opushi-stenite-v-apartament-vav-Varna__65226

снимка: БулФото, архив Четири са регистрираните пожари през уикенда с преки материални щети. Най-сериозният в апартамент на ул. „Неофит...

Загуби като слънце за конвенционалните производители на енергия

http://gorichka.bg/zagubi-kato-slntse-za-konventsionalnite-proizvoditeli-na-energiya/


Чистата енергия от възобновяеми източници вече си е нещо съвсем нормално в ежедневието на ама толкова много хора. Толкова много, че даже най-големите доставчици на конвенционална енергия започват да усещат разликата, по най-ясния начин, финансово.
Най-големият производител на електричество в Германия RWE AG така например съобщи прискърбно, че нетните загуби на компанията вече възлизат на 2,8 милиарда евро. Причината – хохо, непрестанно увеличаващите се откази от конвенционална енергия и преминаване към чисти източници.
Чудесните вихрогонни темпове, с които се развиват соларната и вятърна енергия – а те са и с приоритет в електрическата мрежа на страната Германия – чувствително са засегнали работата на въглищните и газово-опериращи станции на RWE, приятно подривайки финансовите им изражения.
Само за изминалата 2013-та печалбата от традиционна енергия на компанията е спухнала с 1,9 милиарда евро, но все още съставлява 24% от общата печалба на групата. Енергията от възобновяеми източници, за сравнение, допринася за едва 3%.

„Признавам, че направихме грешки. Закъсняхме с влизането си на пазара на възобновяеми зиточници – твърде много закъсняхме.“, споделя Питър Териум, управителният директор на RWE.

Той добавя, че най-вероятно ще последват закривания на станции през 2014 г., повече даже от планираните 5,000 MW, които са почти 10% от целия капацитет на групата.
Дано в България не се наложи чак такива мерки, за да се усетят компаниите, че е време да започнат да предлагат чиста енергия на хората.
Ето и целият финансов отчет на RWE за 2013 г.

Увеличават с 5 на сто учителските заплати чрез делегираните бюджети

http://petel.bg/Uvelichavat-s-5-na-sto-uchitelskite-zaplati-chrez-delegiranite-byudzheti__65223

Средства за 5-процентно увеличение на учителските заплати от 1 юли са заложени в делегираните бюджети. Това обяви във Варна министърът на...

Гонзо остава на „Тича“, отиде на сауна. Мачът с Литекс в четвъртък

http://petel.bg/Gonzo-ostava-na----Ticha-----otide-na-sauna--Machat-s-Liteks-v-chetvartak__65217

Георги Иванов-Гонзо ще продължи да е треньор на Черно море. Това съобщи изпълнителният директор Марин Маринов чрез пресслужбата на клуба....

Уникално късметче за кафе зарадва варненец

http://petel.bg/Unikalno-kasmetche-za-kafe-zaradva-varnenets__65218

Варненец изпрати на електронната ни поща info@petel.bg снимка на уникално късметче, което е изтеглил в местно кафене. "Излъжи един човек - ти си лъжец. Излъжи две хиляди - ти си престъпник. Излъжи 5 милиона - ти си Емо Чолаков".  

Крисия с рекорден телевизионен рейтинг

http://petel.bg/Krisiya-s-rekorden-televizionen-reyting__65219

Рекордни рейтинги, сравними само с тези от най-хитовите турски сериали „Перла” и „Листопад”, донесе на Би Ти Ви Крисия Тодорова в неделя...

Възрастна варненка падна в автобус и се потроши

http://petel.bg/Vazrastna-varnenka-padna-v-avtobus-i-se-potroshi__65220

снимка: Марица, архив Възрастна жена е пострадала сериозно при падане в автобус на градския транспорт, информираха от полицията....

Бургазлийка поведе ново гадже към дома си, по пътя я намушкаха в гърдите

http://petel.bg/Burgazliyka-povede-novo-gadzhe-kam-doma-si--po-patya-ya-namushkaha-v-gardite__65221

flagman.bg 33-годишната Станислава твърдяла, че ги пресрещнали двама непознати 33-годишна бургазлийка е била намушкана в гърдите в 6 часа...

Пежо изгоря след умишлен палеж в Провадия

http://petel.bg/Pezho-izgorya-sled-umishlen-palezh-v-Provadiya__65222

снимка: Дарик, архив Неизвестни лица са запалили умишлено „Пежо 106“ на ул. „Пенчо Славейков“ в Провадия. Сигналът за горящия автомобил...

Преди да сме русофили и русофоби, нека първо да уточним фактите

http://svetoven.pogled.info/news/52951/Predi-da-sme-rusofili-i-rusofobi-neka-parvo-da-utochnim-faktite

/Поглед.инфо/ Преди да сме русофили и русофоби, нека първо да уточним фактите. Например сега постоянно чета, че през 2008 г. Русия е нападнала и окупирала Грузия.

Феновете на Черно море: Ако Гонзо замине, искаме само Илиан Илиев!

http://petel.bg/Fenovete-na-CHerno-more--Ako-Gonzo-zamine--iskame-samo-Ilian-Iliev-__65213

Феновете на Черно море обявиха, че искат Илиан Илиев за треньор, ако Георги Иванов-Гонзо се върне в Левски. „При положение че Гонзо си...

"Сеат" и "Хонда" се обърнаха в дере, шофьорите потрошени

http://petel.bg/Seat-i-Honda-se-obarnaha-v-dere--shoforite-potrosheni__65214

снимка: БулФото, архив Жестока катастрофа на 8 март като по чудо не взе жертви, съобщиха от полицията. Около 21,45 чака на пътя между...

Орешарски: Ще платим най-високата цена, ако се изострят отношенията с Русия

http://petel.bg/Oresharski--SHHe-platim-nay-visokata-tsena--ako-se-izostryat-otnosheniyata-s-Rusiya__65215

България ще е сред страните, които ще платят най-високата цена при изостряне на взаимоотношенията ЕС-Русия заради Украйна. Това обясни...

Малка варненка влиза в „Големите надежди“ по Нова

http://petel.bg/Malka-varnenka-vliza-v----Golemite-nadezhdi----po-Nova__65216

Една малка варненка ще защитава музикалната чест на родния си град Варна на национален концерт. Това е възпитаничката на известния ни...

Седнах да гледам филма „Шивачка“ и заспах! Ленчето е слаба актриса!

http://bulgarski.pogled.info/news/52950/Sednah-da-gledam-filma-SHivachka-i-zaspah-Lencheto-e-slaba-aktrisa

/Поглед.инфо/ Коя е Елен Колева, бе! Ленчето е една слаба актриса. Седнах да гледах филма „Шивачка“ и заспах на петата минута! Това каза култовият критик проф. Юлиан Вучков пред ТВ7.

Местан: Кабинетът заслужава пълния си мандат

http://petel.bg/Mestan--Kabinetat-zasluzhava-palniya-si-mandat__65211

„Кабинетът има идея да реши фундаменталния проблем на българското земеделие и българския земеделски производител. Той заслужава пълния...

Mинистър Папазов: Изграждането на новия интермодален терминал започва догодина

http://petel.bg/Ministar-Papazov--Izgrazhdaneto-na-noviya-intermodalen-terminal-zapochva-dogodina__65212

снимка: БулФото, архив "На новия терминал във Варна се предвижда да има специализирани кейове за обработка на зърно и контейнери....

И Орешарски като Путин: най-важно е да си защитим малцинството в Украйна

http://ivo.bg/2014/03/10/%d0%b8-%d0%be%d1%80%d0%b5%d1%88%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%be-%d0%bf%d1%83%d1%82%d0%b8%d0%bd-%d0%bd%d0%b0%d0%b9-%d0%b2%d0%b0%d0%b6%d0%bd%d0%be-%d0%b5-%d0%b4%d0%b0-%d1%81/

Премиерът Орешарски определи на пресконференция днес най-важната задача за България в Украйна така: „ да защитим българското малцинство”.

На пръв поглед това звучи патриотично- нали и без това у нас патриотизмът е производна величина на съгласието със Русия , каквото и да направят нейните лидери. А щом за Русия е приоритет защитата на малцинството й, сред което няма нито един убит, прогонен или репресиран по етнически признак руснак, явно и за Орешарски се налага да каже нещо подобно.

Значи така: най-важната задача на европейска и натовска България не е запазването на независимостта на Украйна, помощта на евроатлантическата общност срещу руския натиск върху страна-кандидат за членство в ЕС, спасяването на мира в черморския район, предотвратяването на ефекта на сепаратизма чрез примера на Крим и т.н., а е именно защитата на българското малцинство, което никой всъщност не застрашава нито с оръжие, нито с друго, освен с хипотезата за официалното използване на майчиния език, отпаднала вече след отказа на изпълняващия длъжността президент Турчинов да подпише спорния закон за езика.

С тази формулировка Орешарски откровено копира Путин, който аргументира изцяло своята изолационистка в световен мащаб спрямо кризата в Украйна политика като „защита на руското малцинство” там, приравнявайки се от своя страна към философията на хитлеристката етнически обоснована агресия през 30-те години на миналия век.

Интересното е, че Орешарски заяви това пред 200 български журналисти, които в един сайт на Пеевски бяха определени като “каймака на българската журналистика”.

Питам каймака ( като една утайка): поради что се посрамихте и дори не забелязахте какво именно глаголи Орешарски?
Или, за да ви превърнат в каймак, твърде много са ви били и предпочитате да се носите на повърхността на принципа на епиграмата на Радой Ралин:

От как свят светува,
все мазният отгоре плува!

 

Р.S. Публикувам този текст докато пресконференцията още предъвква скучния разговор в стила на мирното съвместно съществуване между медиите и властта у нас. Ще се радвам, ако до края на говорилнята бъда опроверган от журналистически въпрос към Орешарски за Путинския му акцент в изказването му за украинската криза.

А дано, ама едва ли.

Станишев: Великденска добавка за поне 1 млн. пенсионери

http://petel.bg/Stanishev--Velikdenska-dobavka-za-pone-1-mln--pensioneri-__65209

Великденска добавка трябва да има за поне 1 млн. пенсионери, които получават доход под 251 лв., колкото е линията на бедността. Това заяви на...

Лаптопът "Правец" на пазара до месец

http://petel.bg/Laptopat-Pravets-na-pazara-do-mesets-__65210

Първите 1000 преносими компютъра “Правец 64М” може да стигнат до българския пазар в рамките на около месец. Те ще се продават в собствен...

Р. Овч., Цв. Риз., Дим. Цон. и bTV пак ви ... вие си знаете какво. (допълнена)

http://gikotev.blog.bg/drugi/2014/03/10/r-ovch-cv-riz-dim-con-i-btv-pak-vi-vie-si-znaete-kakvo-dopyl.1246451

Преди близо една година (на 24/04/2013г.) телевизията на Държавна сигурност bTV покани престъпника Р. Овч. за да ме "опровергае" и ви "убеди", колко много и безпределно съм ви заблуждавал аз, в същото предаване ("...

Р. Овч., Цв. Риз., Дим. Цон. и bTV пак ви ... вие си знаете какво.

http://gikotev.blog.bg/drugi/2014/03/10/r-ovch-cv-riz-dim-con-i-btv-pak-vi-vie-si-znaete-kakvo.1246451

Преди близо една година (на 24/04/2013г.) телевизията на Държавна сигурност bTV покани престъпника Р. Овч. за да ме "опровергае" и ви "убеди", колко много и безпределно съм ви заблуждавал аз, в същото предаване ("...

Неделчо Матушев сменя Гонзо на „Тича“?

http://petel.bg/Nedelcho-Matushev-smenya-Gonzo-na----Ticha----__65207

Треньорът на Черно море Георги Иванов в момента е на разговори с част от оперативното ръководство на Черно море. Очаква се на това виждане...

Стенли Окоро се прибра на „Тича“. Мистерията около Гонзо продължава

http://petel.bg/Stenli-Okoro-se-pribra-na----Ticha-----Misteriyata-okolo-Gonzo-prodalzhava__65208

Стенли Окоро се прибра от Испания и в момента тренира за първи път с Черно море. На облекчен режим се подготвя единствено Сашко...

Българският „Индиана Джоунс“ търси замъка на наследника на цар Иван Шишман

http://petel.bg/Balgarskiyat----Indiana-Dzhouns----tarsi-zamaka-na-naslednika-na-tsar-Ivan-SHishman__65204

Подготвя се съвместна българо-румънска експедиция, която ще проведе разкопки на територията на Румъния. Това съобщи пред журналисти в...

Развъдник на хъскита подлуди цял блок с хора

http://petel.bg/Razvadnik-na-haskita-podludi-tsyal-blok-s-hora__65205

снимка: ПБК - Бургас, архив *снимката е илюстративна За чиновническо бездушие и скандално бездействие на различни варненски институции...

Шоу между Гришо и Джокович след мача на нашия тенисист

http://petel.bg/SHou-mezhdu-Grisho-i-Dzhokovich-sled-macha-na-nashiya-tenisist__65206

Григор Димитров и Новак Джокович за пореден път доказаха, че са не само сред най-добрите тенисисти в света, но и са големи шоумени....

Неделчо Матушев сменя Гонзо на „Тича“

http://petel.bg/Nedelcho-Matushev-smenya-Gonzo-na----Ticha---__65207

Треньорът на Черно море Георги Иванов в момента е на разговори с част от оперативното ръководство на Черно море. Очаква се на това виждане...

Бареков пак обърна палачинката- печелел като журналист и мениджър милиони, а не само 6 хиляди на месец

http://ivo.bg/2014/03/10/%d0%b1%d0%b0%d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%be%d0%b2-%d0%bf%d0%b0%d0%ba-%d0%be%d0%b1%d1%8a%d1%80%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d1%87%d0%b8%d0%bd%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bf%d0%b5%d1%87%d0%b5%d0%bb/

Какво нещо е майсторското преобръщане на палачинката от най-видния каскадьор в тази публична дисциплина у нас!

До съвсем неотдавна Бареков се бореше да доказва, колко малка заплата е получавал и че упреците за надценяването му с някакви баснословни суми от работодателите му като журналист са неоснователни.

Днес същият, явно уцелен в десетката от разкритията за палата му в покрайнините на София, купен от негови подчинени девици чрез нарочно създадена за целта фирма, вече се бори да ни убеди в обратното. А именно, че е получавал суми за добрата си журналистическо-мениджърска дейност, сравними на местна почва, ако това можеше да е истина, с приходите на Опра Уинфи ( най-скъпо платената телевизионна водеща в историята).
Само си представете за миг, ако твърдението на Бареков за баснословните му пари като журналист е вярно, от какво се отказва и в името на какво го прави- чиста жертвоготовност, на която и Левски може да завиди?!

Ако ли пък не е чак пък толкова самоубийствено настроен по финансовите въпроси, значи Бареков на практика дава заявка да спечели като политик още повече милиони. Досещате се как става това с далеч по-малка заплата от 6 хиляди ( която е двойно по-голяма от заплатата за премиерския пост, към който Бареков твърди, че се е устремил).

Кой е българската Опра тук и кой ще опере пешкира някой ден, предстои да видим. Но засега гледаме “Бареков без цензура”.

Пропуснал съм някакво „знаково” интервю снощи по официозната ТВ7 с едно Петно, известно още като Бисер (Миланов), но тъкмо то беше употребено като повод тази сутрин по същия канал да потекат „бисери” от устата от самия великан на българската журналистика, политика и нейната бизнесменажерия Николай Бареков.

Многократно съм бил упрекван през годините, че се „занимавам”с него и сега, когато грандоманията му се материализира в осъществяването на водещия за сезона политически проект „Златен телец”, именуван за камуфлаж „България без цензура”, се оказвам в странната роля на нещо като хроникьор на едно въздигащо се падение, предсказвайки чрез обърнатото му внимание неговото днешно значение.

На пръв поглед Бареков, понеже е височък, трудно може да надскочи себе си. Но трябва да му се признае, че днес успя. Самонадмина дори онова прословуто безкрайно взаимно кикотене и лигавене в студиото си, в което прекара рекордно дълго като обслужващ домакин премиера Борисов. Не си мереше приказките за какви ли не глупости, но си мереха мускулите. Борисов тогава му се подиграваше, че мускулчетата му били като „велосипедни гуми”, а съблеклият се по риза за илюстрация на възвишения разговор телевизионен водещ угоднически гълташе дебелашките шегички на началника си.

Днес ученикът на Борисов се развихри и надмина учителя си, когото нарече „шейсет годишен дядка”, а себе си обясни като негов заместник в сърцата на фризьорките и таксиджиите, защото бил „ 40 годишен мениджър”.

Депутатите Бареков обобщи като „измет” и „лешпери”, половината от които той лично бил създал, но вече бил призван да свърши „мръсната работа на прехода” ( така се изрази), като ги измете вкупом.

Театрото, не за първи път, но вече с елементи на акробатика (защото да си покаже главата откъм гърба може само мъж-каучук или човек-палачинка), надмина всички досегашни подобни представления.

Бареков нахлу в разговора с готовата на всички видими и договорени унижения водеща Ива Николова, обвинявайки в слугинаж на властта ТВ7 напълно основателно, но и напълно лицемерно. Устатата във всички други случаи водеща не посмя да възрази, с което потвърди публичната тайна, че Бареков само формално не командва същата телевизия.

И друга истина каза като подсладител на лъжите, подготвени за публиката: властта днес организира Путинска пресконференция ( с 200 журналисти). Беше му нужен този трамплин в увертюрата, за да се скара театрално на ТВ7, че се кани да излъчва пряко това събитие. След което заповяда на евентуално допуснат от ТВ7 журналист какво да пита на пресконференцията.

Войнствената във всички други случай Ива Николова призна още веднъж подчиненото си положение с безпомощно хлопане на клепки и премълчаване шамара на Бареков, който я нападна началнически, че повтаряла 10 пъти лъжата за негова къща в Драгалевци, с което я превръщала в истина. На практика я нарече лъжкиня, но тя ни подсказа с поведението си, че това е част от сделката и ни най-малко не се засегна.

Предполагам, че после са се кефили на своето превъзходство над тъпите зрители: „ама как само го изиграхме, направо никой не разбра как сме се наговорили”!

И заедно с бисерите заваляха също толкова блестящите със своя фалш „новини”:

„За последната половин година като висш мениджър, да ви кажа колко данъци съм платил: половин милион”, издекламира гузният Бареков с патос на корпоративен гръмовержец от върха на невиждан в историята на журналистическото забогатяване рекорд.

Водещата, която в друг случай веднага би разкъсала жертвата си в студиото с въпрос за автентичността на мениджърските му договори ( оформени удобно днес със задна дата?), след като самият Бареков неотдавна скромничеше с твърдения за едва 6 хиляди лева заплата, остави и този бисер да цопне като самородна истина в канала ТВ7.

Това позволи на декламатора отново и отново да повтаря рефрена:

„Николай Бареков каквото е изкарал, всичко му е законно”.

В апогея на цирковия етюд се заредиха декларации:

„Искам да управлявам България”.

„Искам да измета цялата тая измет отзад в парламента”.

Само 8 години му били нужни да свърши тази работа, която включва обещанието да даде работа на бащите, които не могат да нахранят децата си.

Като източник на информацията си ( „знам много неща”, похвали се самогостуващият си в студиото), той призна следното:

„Имам много приятели, които ми се обаждат и знам много- кои манекенки и журналистки ходят да си прекарват приятно с Борисов в Банкя…”.

Найс, а?

След това се върна към основната си мисъл:

„Изберете си някой такъв като мене, който умее да борави с парите на хората”.

С чии пари борави в момента, при положение, че ги обявява в същото време за лични средства, нямаше кой да го попита- може би защото няма съмнение за бездънната банкова яма, в която руската Външнотърговска банка преля финансово-политически авторитет с покупката на 9,9 от акциите, като източник на милионерското самочувствие на Бареков.

Развръзката настъпи с пехливанските мазнотии за любовта на фризьорките.

„При фризьорките и таксиджиите вече са моите снимки, а не на Борисов, защото аз съм 40 годишен мениджър, а Борисов е 60 годишен дядка”, послъга Бареков ( роден пред 1972 г.) за посмалената си възраст и за посъстарения с почти петилетка от него днешен враг Борисов ( роден през 1959-та).

Някой има ли съмнение, че Бареков така си послъгва и за „честно спечелените” милиони?

Ако българският народ масово не гласува на европейските избори за нас, ние с Росен Петров и Ангел Славчев си подвиваме опашките и се прибираме по къщите си, заплаши ни строго безцензурният.

Генерал Бареков и двамата му русофилски лейтенанти заплашват да дезертират като руските офицери на време на сръбското нападение срещу България през 1885-та за наказание, че не ги обичаме достатъчно и така искат да ни обрекат на сигурна политическа смърт!

На кого ще ни оставите, товарищи, не бъдете толкова жестоки?

Но ние си знаем: Бареков и неговите тежко въоръжени с пачки друзя няма да ни оставят ( на мира)- ще се борят за нашето благо докрай, пък ако ще камък върху камък да не остане от България в тази люта битка за златния кокал.

Орешарски, Станишев и Местан на безпрецедентна среща с над 200 журналисти

http://www.eurochicago.com/2014/03/oresharski-stanishev-i-mestan-na-bezpretsedentna-sreshta-s-nad-200-zhurnalisti/

Премиерът Пламен Орешарски и лидерите на подкрепящите го партии БСП и ДПС - Сергей Станишев и Лютви Местан се явиха на безпрецедентна среща с над 200 поканени журналисти да отговорят "на всички въпроси", "без забранени теми", "открито" и да покажат, че във властта няма задкулисие. Срещата започна в 11 часа в понеделник /11 ч. българско време днес - бел.ред./ в зала 3 на НДК. Залата бе режисирана също по безпрецедентен начин - на кръгла маса в средата на залата се разположиха Орешарски и двамата лидери, а на останалите около трийсет места насядаха главни редактори и собственици на медии.

Насилват зверски дете във Варна. Съседи чуват зловещи писъци нощем

http://petel.bg/Nasilvat-zverski-dete-vav-Varna--Sasedi-chuvat-zloveshhi-pisatsi-noshhem__65201

Юлия Георгиева Физическо насилие и сексуална злоупотреба е преживяло 5-годишно дете, докато родителите му са на работа в чужбина. Сигнал...

С 26% намаля битовата престъпност от началото на акцията на жандармерията

http://petel.bg/S-26--namalya-bitovata-prestapnost-ot-nachaloto-na-aktsiyata-na-zhandarmeriyata__65202

В периода от 1 януари до 6 март е регистрирано намаление на регистрираните криминални престъпления с около 18%. От началото на операцията...

Трудна спасителна акция на двама британци, загубили се в Пирин

http://petel.bg/Trudna-spasitelna-aktsiya-na-dvama-britantsi--zagubili-se-v-Pirin__65203

снимка: "Аз, репортерът", btv Повече от пет часа планински спасители издирваха двама британски туристи, загубили се в Пирин. Спускайки се...

С Опел за кристал и порцелан (2): Фабриката за порцелан в Майсен, Германия

http://patepis.com/?p=46130

Продължаваме с поредицата за кристал и порцелан на Валентин. Предишния път бяхме в ирландския Уотърфорд, днес се отправяме към майсенския порцелан и неговата родина – град Майсен в Германия.

Приятно четене:

С Опел за кристал и порцелан

част втора

Майсенският порцелан

В първата част от пътеписа се запознахме с фабриката за производство на  кристал в Уотъфорд (Waterford) – Република Ирландия. Разгледахме произведенията от кристал, както сред музейните експозиции така и в магазина за сувенири. В поредица от снимки се запознахме с технологичните процеси при производството на кристалните изделия. Видяхме снимки и от самия град Уотъфорд.

Част 2.

Фабриката за порцелан в Майсен, Германия

Втората част от разказа ни запознава с музея на порцелана и с производството на изделия от порцелан в град Майсен (Meissen).

Това е средновековен саксонски град, разположен в южната част на източна Германия. Намира се на тридесет километра северозападно от Дрезден. Градът е център на богат винопроизводителен регион и е разположен от двете страни на река Елба (Elbe). Населението му е само 30 хиляди жители.

Първата в Европа фабрика за производство на порцелан е създадена в Майсен през 1710 година. В продължение на столетия майсенският порцелан е символ на високо качество и изящество. Фабриката за производство на порцелан (Porzellan Manufaktur) с музея към нея е разположена на 1 километър от централната част на града. Входната такса за разглеждане на музея и на работните места за показване на производствените процеси е 10 евро (цена от 2006 год).

Както във фабриката за кристал в Уотъфорд, така и тук разглеждането започва с прожектиране на филм, който разказва за историята на порцелана и на производството му. След това се минава през 4 демонстрационни зали, където се показват в последователен ред производствените процеси. Накрая туристите разглеждат самостоятелно музея със стотици експонати.

▼ Разнообразието на музейните експонати от порцелан е впечатляващо ▼

Музей на порцелана – Майсен, Германия

Музей на порцелана – Майсен, Германия

Музей на порцелана – Майсен, Германия

    Музей на порцелана – Майсен, Германия

▼Разглеждането на произведенията от порцелан доставя истинско удоволствие▼

Музей на порцелана – Майсен, Германия

Музей на порцелана – Майсен, Германия

Музей на порцелана – Майсен, Германия

Музей на порцелана – Майсен, Германия

▼ Убеждаваш се, че творческото въображение на майсторите на порцелана е безгранично ▼

  Музей на порцелана – Майсен, Германия

Музей на порцелана – Майсен, Германия

Музей на порцелана – Майсен, Германия

Музей на порцелана – Майсен, Германия

Музей на порцелана – Майсен, Германия

Музей на порцелана – Майсен, Германия

 

Ако в Уотъфорд запознаването с производството на кристал става в самите цехове на фабриката, то в Майсен туристите нямат достъп до производствените халета.

Демонстрациите на производството на изделията от порцелан

се извършват последователно в 4 малки зали, които имат вид на занаятчийски работилници. В тях се показват различните етапи от процеса на създаване на порцелановите произведения.

▼ Първо се оформят заготовките от каолинова смес. Този процес наподобява грънчарското производство. ▼

Музей на порцелана – Майсен, Германия

▼ Във втората работна зала се правят фигурите върху изделията от порцелан.

Музей на порцелана – Майсен, Германия

▼  На третото работно място туристите наблюдават рисуването на фините фигури върху порцелановите предмети.

Музей на порцелана – Майсен, Германия

▼ Накрая, на четвъртото работно място, произведенията от порцелан добиват завършен вид.

Музей на порцелана – Майсен, Германия

Разглеждането на музея и фабриката за порцелан завършва в магазина за сувенири, разположен до тях. Там изборът е богат и се предлага по нещо „за всеки джоб”. Малките порцеланови напръстници струват по 5 евро, има порцеланови чинии и чаши от по 100 евро, но истински красивите произведения от порцелан струват между 300 и 3000 евро.

▼ В магазина за сувенири човек може да си избира от малки порцеланови фигури до разкошни сервизи от изящен порцелан ▼

Музей на порцелана – Майсен, Германия

Музей на порцелана – Майсен, Германия

Някой би могъл и да завижда на аристократите, които са се хранили на така подредени маси. Всичко се е сервирало в съдове от майсенски порцелан.

Музей на порцелана – Майсен, Германия

 

Запознаването с музея и фабриката за порцелан ми доставиха неописуемо удоволствие. Но разглеждането на самия

Майсен, Германия

 

 

град Майсен

е също приятно изживяване. Средновековният му квартал

Албрехтсбург (Albrechtsburg)

се издига на висок хълм над река Елба. Там се намират бившия херцогски дворец и великолепната майсенска катедрала. В ниската част на стария град може да се види реставрираната сграда на общината (Rathaus), построена през 1472 година. Също през 15-ти век е построена и църквата Фрауенкирхе (Frauenkirche). Църковната кула разполага с порцеланова камбана с чукчета, които се задвижват от клавиатура, и бие на всеки четвърт час. Емблемата на град Майсен представлява два пресечени меча.

 

Поглед към западния бряг на Елба със стария град (Altstadt), двореца Албрехтсбург (Albrechtsburg) от 15-ти век и средновековната катедрала

Майсен, Германия

Дворецът Албрехтсбург (Albrechtsburg)

Централният площад Маркт (Markt) с църквата Фрауенкирхе (Frauenkirche) и часовниковата кула

Майсен, Германия

Площад Маркт (Markt) с църквата Фрауенкирхе (Frauenkirche)

▼ Сега нека да се разходим по улиците и площадчетата на Майсен ▼

Майсен, Германия

Майсен, Германия

▼ Входа на двореца Албрехтсбург ▼

Майсен, Германия

Албрехтсбург

▼ Катедралата ▼

Майсен, Германия

Катедралата

 

След Майсен продължих разглеждането на източна Германия, като й отделих шест дни. Това ми беше за „загрявка” преди да предприема четириседмичната обиколка на Скандинавските страни – Норвегия, Швеция, Финландия и Дания.

 

Август 2006 година

Автор: Валентин Дрехарски (град Перник, България)

Снимки: авторът

E-mail: valentin.dreharski@besttechnica.bg

 

Други разкази свързани с Другата Германия – на картата:

Другата Германия

Млечница

http://www.babapena.com/?p=5536

Продукти:
1 ½ ч.ч. брашно
1 яйце
щипка сол
1с.л. олио
½  ч.ч. топла вода
1лт прясно мляко
4- 5с.л. захар
1с.л. сол

Приготвяне:
Брашното се пресява. В средата на купчината се чуква едно яйце. Добавя се олио и сол. Постепенно се замесва тесто. Добавя се топла вода. При необходимост се добавя брашно. Топката не трябва да е твърда. Доизмесва се на кухненски плот. От тестото се късат много малки трохички. Трябва да наподобяват оризови зрънца. Дъното на тенджера се маже с краве масло. В нея се налива млякото. Добавя се захар. Съдът се поставя на включен котлон. Поръсва се щипка сол и една ванилия. Щом заври течността, се добавят тестените зрънца. Тенджерата се оттегля. Млeчницата се разбърква. Съдът се връща отново на загретия котлон. Бърка се докато посгъсти. Закуската се разпределя в купички. Може да се добави сирене, ако харесвате съчетание на сладко и солено. Лично аз я консумирам изстинала и поръсена с канела, защото харесвам аромата и вкуса на подправката.


Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Убиха пенсионерка в дома й

http://petel.bg/Ubiha-pensionerka-v-doma-y__65200

На 8 март в дежурната част на видинската полиция е получен сигнал за това, че около 15.00 часа в село Майор Узуново, в частен дом е открит...

Гонят Камен Ситнилски от ВСС в четвъртък

http://bulgarski.pogled.info/news/52948/Gonyat-Kamen-Sitnilski-ot-VSS-v-chetvartak

/Поглед.инфо/ Висшият съдебен съвет (ВСС) е на път да уволни свой член за първи път в 23-годишната си история.

Читателите на Еврочикаго за проекта за Национална стратегия за българите в чужбина

http://www.eurochicago.com/2014/03/tchitatelite-za-natsionalna-strategiya/

Ще се превърнем ли от емигранти, пръснати по целия свят, в истинска диаспора? Читателите на Еврочикаго предлагат изменения на проекта за Национална стратегия за българите и българските общности в чужбина

"Телеграф": Популярна боя за коса носи рак

http://petel.bg/Telegraf--Populyarna-boya-za-kosa-nosi-rak__65196

Италианска боя и шампоани оцветители за коса могат да причинят рак, сочи становище на експерти към системата за сътрудничество при...

Отмениха присъдата на английски педофил за мъчителната смърт на 11-годишния Станислав

http://petel.bg/Otmeniha-prisadata-na-angliyski-pedofil-za-machitelnata-smart-na-11-godishniya-Stanislav__65195

ВКС отмени присъдата, с която шотландецът Дейвид Бел Брайсън бе признат за виновен за убийството на 11-годишния Станислав Мирчов от с....

ВВМУ подписа договор за сътрудничество с Морската гимназия

http://petel.bg/VVMU-podpisa-dogovor-za-satrudnichestvo-s-Morskata-gimnaziya__65197

Договор за сътрудничество беше подписан между ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" и Варненска морска гимназия "Св. Николай Чудотоврец". На церемонията...

Кои държави в Европа може да се разпаднат тази година

http://petel.bg/Koi-darzhavi-v-Evropa-mozhe-da-se-razpadnat-tazi-godina__65198

Никъде в Европа с такова внимание не наблюдават събитията в Крим, както в Шотландия и испанска Каталония. Там на 18 септември в Шотландия...

Готина история 3 – Предателството

http://www.eurochicago.com/2014/03/gotina-istoriya-3-predatelstvoto/

В разградения двор всичко е тихо и мирно разпределено. Дядо Иван и Чичо Сам са щастливи. Бай Султан и той е задоволен. Мосюта, херове и сърове не се оплакват. БГ дупетати, министър-председатели, прокурори, съдии, кметове и вся остальная чиновническа сволочь се надпреварват в обслужването. Скъсват се от „работа”.

Екип на Нова телевизия катастрофира

http://petel.bg/Ekip-na-Nova-televiziya-katastrofira__65193

Екип на Нова телевизия е претърпял катастрофа, пътувайки към Севлиево, за да отрази ситуацията в квартала, където след взрив и последвало...

6,9 по Рихтер уплаши Калифорния

http://petel.bg/6-9-po-Rihter-uplashi-Kaliforniya__65191

снимка: архив Мощно земетресение с магнитуд 6,9 по Рихтер удари  крайбрежието на Северна Калифорния, предаде Американският сеизмоложки...

София се задръсти

http://petel.bg/Sofiya-se-zadrasti__65192

снимка: Радила Радилова Километрични опашки от автомобили, изнервени шофьори и пешеходци. Такава беше картинката в София тази сутрин....

Двама Кириловци се обсъждат за шеф на Сметната палата

http://bulgarski.pogled.info/news/52947/Dvama-Kirilovtsi-se-obsazhdat-za-shef-na-Smetnata-palata

/Поглед.инфо/ Съпруг на депутатка сменя Филип Златанов в комисията за конфликт на интереси

Издирват се петима нравствено чисти да следят бюджета

http://bulgarski.pogled.info/news/52946/Izdirvat-se-petima-nravstveno-chisti-da-sledyat-byudzheta

/Поглед.инфо/ Търсят се петима българи с “високи нравствени качества, висше икономическо образование и 10 г. опит в макроикономическите анализи или публичните финанси”. Те ще следят изпълнението на бюджета.

Сградите на Варна: Улиците „Македония“ и "Братя Миладинови" били близнаци - пътиша към Морската

http://petel.bg/Sgradite-na-Varna--Ulitsite----Makedoniya----i-Bratya-Miladinovi-bili-bliznatsi---patisha-kam-Morskata__65187

Двете улици - „Македония“ и „Братя Миладинови“, са близнаци. И двете водят началото си от 1888 г., когато получават имената си и до днес не...

Граждани се отчаяха от дупки без шанс за ремонт

http://petel.bg/Grazhdani-se-otchayaha-ot-dupki-bez-shans-za-remont-__65188

Автор: Веселин Симеонов Дупките по улиците от години са най-болната тема на Варна. Ако материалите по нея се съберат на едно място,...

Американски изтребители кацнаха в Полша

http://petel.bg/Amerikanski-iztrebiteli-katsnaha-v-Polsha__65190

Американски изтребители кацнаха в Полша. Според местни медии бойните самолети са в страната заради ситуацията в Украйна, информира Нова...

Не е изключено АБВ да стане партия

http://bulgarski.pogled.info/news/52945/Ne-e-izklyucheno-ABV-da-stane-partiya

/Поглед.инфо/ При това решение на ръководството на БСП не е изключено АБВ да стане партия. Това е много логично, получихме подкрепа от Мартин Шулц, че ще ни приемат в Партията на европейските социалисти. Това каза сензационно натиреният от БСП Румен Петков в сутрешния блок на Нова тв.

Китай: Разрешение на украинската криза с "политически и дипломатически средства"

http://svetoven.pogled.info/news/52943/Kitai-Razreshenie-na-ukrainskata-kriza-s-politicheski-i-diplomaticheski-sredstva

/Поглед.инфо/ Китай се обявява за разрешение на украинската криза с "политически и дипломатически средства". Това заяви в понеделник председателят (президентът) на КНР Си Цзинпин в телефонен разговор с президента на САЩ Барак Обама, съобщи китайското външно министерство.

Министър Клисарова на посещение в Морското училище

http://petel.bg/Ministar-Klisarova-na-poseshhenie-v-Morskoto-uchilishhe__65184

снимка: БулФото, архив Договор за сътрудничество между Военноморското училище „Н. Й. Вапцаров” и Варненска морска гимназия „Св....

Кола се блъсна в друга с над 200 километра в час на "Тракия"

http://petel.bg/Kola-se-blasna-v-druga-s-nad-200-kilometra-v-chas-na-Trakiya__65186

Кола се блъсна в друг автомобил с над 200 километра в час и се преобърна няколко пъти във въздуха. На мястото на инцидента се е...

Кварталите “Княжево” и “Левски” се свързват със скоростен трамвай

http://regionalen.pogled.info/sofiya-grad/news/52942/Kvartalite-Knyazhevo-i-Levski-se-svarzvat-sas-skorosten-tramvai

/Поглед.инфо/ Свързване на двете трамвайни линии, които сега се движат по бул. “Цар Борис III” и бул. “Ботевградско шосе” в общо скоростно трасе, планира Столичната община. Идеята е мотрисите да се движат с 25-30 км в час, а пътуването от “Княжево” до кв. “Левски” да отнема около 30 мин, научи “24 часа”.

Променят движението на тролеите във Варна

http://petel.bg/Promenyat-dvizhenieto-na-troleite-vav-Varna__65183

снимка: БулФото, архив Заради ремонта на бул. „Трети март” движението по тролейбусните линии във Варна ще бъде променено от днес. Линия...

Нов бюджетен смартфон HTC Desire 310

http://feedproxy.google.com/~r/socialevo-rss/~3/blio1PVK5tQ/nov-byudjeten-smartfon-htc-desire-310-445048

HTC Desire 310_1
HTC, представи новия HTC Desire 310, който предлага безпроблемен мултитаскинг, гладко сърфиране и видео заснемане в едно бюджетно устройство. Моделът съчетава стилния си дизайн с мощен четириядрен процесор, функциите HTC[...]

Все още изясняват причините за взрива в Севлиево, отнел живота на дете

http://petel.bg/Vse-oshhe-izyasnyavat-prichinite-za-vzriva-v-Sevlievo--otnel-zhivota-na-dete__65180

Взрив отне живота на 11-годишно момче в Севлиево вчера. 15-годишната му сестра е с опасност за живота в "Пирогов” и се бори за живота си....

Преспи блокират източна България

http://petel.bg/Prespi-blokirat-iztochna-Balgariya__65181

снимка: БулФото, архив Времето на 10 март ще е облачно, с валежи, предимно от сняг. Ще се образува снежна покривка и на места в източната...

Росен Плевнелиев на официално посещение в Доха

http://petel.bg/Rosen-Plevneliev-na-ofitsialno-poseshhenie-v-Doha__65182

снимка: БулФото, архив Президентът Росен Плевнелиев ще бъде на официално посещение в Катар от днес до 12 март. Продължаването на...

Рап за глухи

http://svetoven.pogled.info/amerika/news/52941/Rap-za-gluhi

/Поглед.инфо/ Тя изглежда като всяко друго момиче, имитиращо жестовете на рапиращите музиканти близо до сцената. В действителност обаче превежда песните им на жестомимичния език на хората с увреден слух.

Говори Пловдив: ДРУГИТЕ РЕАЛНОСТИ

http://asenov2007.wordpress.com/2014/03/10/%d0%b3%d0%be%d0%b2%d0%be%d1%80%d0%b8-%d0%bf%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b4%d0%b8%d0%b2-%d0%b4%d1%80%d1%83%d0%b3%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%80%d0%b5%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b8/

Пламен Асенов, специално за kafene.net

Научаваме се, граждани, че още преди месеци „високопоставени руски представители”, предлагат самия Путин, Владимир Владимирович, да получи Нобеловата награда за мир.

От Русия – с любов, дето се вика.

Иън Флеминг да ме прости, може и да се обърне в гроба, но по-скоро ще се съгласи, че прочутото му заглавие твърде добре обобщава ситуацията.

Идеята на високопоставените руски представители идва спонтанно – веднага, след като виждат как любимият им президент героично опазва армията на бандитската фамилия Асад в Сирия да не бъде ударена от американците за наказание, че използва химически оръжия срещу мирни хора от собствения си народ.

Така де, от руска гледна точка, ето как изглеждат нещата: ами няма само Обама, Барак Хусейнович, да получава наградата за мир, при това едва встъпил в длъжност и без да е направил никому нищо в международен план. Още повече, все по-ясно се вижда, че той нищо и не би могъл да направи, защото в международните планове продължава изобщо да не го бива – щом ни оставя да му се качваме на главата.

В тази светлина, кремълските другари наистина постъпват удивително скромно като номинират другаря Путин само заради опазването на мира в Сирия, не и за заслугите му към мира в Чечня например. Или към мира в непослушна Грузия. Да не говорим за братската му съпричастност и подкрепа към делата на мирния атом в Иран и Северна Корея. А най-вече – за заслугите му при опазване на вътрешния мир в самата Русия от гадните попълзновения на наглите и продажни демократи.

Всички умни хора по всички земни кълбета знаят, че всичко това другарят Путин го прави само защото има голямо сърце, пълно с безкрайна любов към мира. Затова и не се вижда кой повече от него заслужава Нобел-а за мир през 2014-та.

Макар че през последните дни разни хлевоусти писачи се съмняват, че точно той ще го получи.

Виж – казват те – ако наградата се раздаваше през есента, номинацията на другаря Путин щеше да спечели безапелационно. Първо, защото корейските другари не се сетиха да номинират другаря Ким-Чен-Ун нито заради достойния начин, по който опази мира на корейския полуостров, като хвърли чичо си на кучетата, нито заради космонавта, когото изпрати да завладее самото слънце. Второ, непременно щеше да спечели другарят Путин, защото основната конкуренция, новата папа Франциск, както и всяка стара папа, поне от времето на другаря Сталин насам, не разполага с никакви дивизии. Швейцарската гвардия с алебардите и смешните гащи, разбира се, не се брои. И трето – печалбата ни беше в кърпа вързана, защото тогава, миналата есен, наглите украински националисти и фашисти още не се бяха сетили, че искат да се откъснат от руското влияние и не бяха спретнали незаконен преврат на нашия човек в Киев.

Глупаци! Ако го бяха съгласували с нас, превратът им щеше да си бъде напълно законен; Крим и досега щеше да си е украински, макар и напълно руски; нямаше източна Украйна да се развълнува, само за да имат войските ни моралното право да се защитят, преоблечени в униформи без знаци; нямаше Западът да пищи като заклан и да сравнява уважаемия Путин, Владимир Владимирович с уважаемия Хитлер, Адолф С Баща Неизвестен, само заради някакъв си анекс ли, аншлус ли му викат…..

Всичко в света щеше да си е по мед и масло.

А Нобел-ът за мир вече щеше да блести като перла в руската императорска корона на другаря Путин.

Но ето, че само заради претенциите на някакво си незаконно управление в Киев, сега дори Нобеловият комитет се съмнява – дали е правилно точно в този момент…..дали не трябва да се изчака, докато руските срамотии в Украйна поутихнат…..

Нещо повече, заради злостните клевети на разни недоброжелатели, които не признават законните руски интереси в Украйна, намериха се дори слабоумни хора, които се съмняват открито и най-светотатствено, че точно другарят Путин заслужава наградата. „Няма нужда – викат те – да ни създава той нова реалност отвъд реалността и да ни кара да живеем в нея, като се опитва да ни прави герои на живо от книгата на Оруел „1984”, защото тази книга вече сме я чели”.

Ами като чак толкова сте я чели, та ви е омръзнала, не сте ли разбрали, че тя е книга безсмъртна и следователно никога няма да изчезне от живота ви, само ще ви се случва денем и нощем в нови и нови кошмарни варианти, бе, русофоби гадни…..

Забелязвам обаче, граждани, че не само руските другари се опитват да създадат нови реалности и да ни накарат да живеем в тях. Същото прави и тяхната българска прислуга на конци. Да вземем например историята с изключването от БСП на Георги Първанов и неговата клика, наречена АБВ.

Разни политолози и социолози със странни имена, всякакви анализатори, критици и поддръжници, умници и глупаци, веднага опищяха българската вселена. Част от тях пищят за нарушените социалистически морални принципи, друга част – за формално нарушените партийни документи, някои се чудят кой е прав, други – кой е крив, някои викат горе Гоце, други – долу Първанов…..

Да ме прости и Алеко, сигурно с последното и него принудих да се обърне в гроба, но то пак е в името на по-доброто разбиране на ситуацията от страна на негово величество читателя.

Искам да кажа, че в действителност между БСП и АБВ не се случва нищо повече, освен размножаване чрез просто делене.

Така правят амебите, защото и те са природно толкова прости, колкото тъй наречените социалисти в България.

Както се знае от биологията, амебата се разцепва през сред, от което се получават две напълно еднакви помежду си амеби. И еднакво гадни, особено ако, както в нашия случай, са от вида amoebic dysentery, дизентерийна амеба.

Тук няма развитие, няма ново качество, няма истинско противоречие, а следователно -  няма и истинско противопоставяне между БСП и АБВ, няма истинска драма, изобщо, нищо няма, граждани. Има само опит да вкарат когото от нас докопат в своята печеливша игра – до изборите да обсъждаме кой е добрият, кой лошият, а между това да повтаряме и повтаряме скверните им имена, за да ни се запечатат те добре в главите и като отидем утре до урните, да чуваме само един сакрален въпрос: кого трябваше по своя воля да избера – БСП или АБВ.

Но пак ви казвам – все едно е. И единият, и другият избор ще предизвикат само нови пристъпи на болезнена политическа дизинтерия в българското общество.

А имайте предвид, че според сведущи заболяването дава висока фира – води до смърт в до 40 процента от случаите, особено ако не се лекува отрано. Пък ние, българите, макар да сме народ, вече десетилетия заразен с комунистическата amoebic dysentery, изобщо не се лекуваме.

Един ден това ще ни удари толкова здраво, че всички удари, които досега сме получили по тази линия, ще ни се видят наистина детска игра.

Забележка:

Всички читатели, които, освен от политика, се интересуват и от литература, могат да намерят нови и интересни текстове на другия ми блог – Оксиморонният свят /написано в Гугъл/ или на адрес http://www.passenov.wordpress.com


Хирург "рекетира" близка на пациент, издава фактура след месеци

http://petel.bg/Hirurg-reketira-blizka-na-patsient--izdava-faktura-sled-mesetsi__65179

Пореден сигнал за нередности в здравеопазването. Зрител на bTV се оплака, че във врачанската болница лекари вземат пари на ръка, за да...

Брюксел дава по 2000 евро за бизнес на село

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/52940/Bryuksel-dava-po-2000-evro-za-biznes-na-selo

/Поглед.инфо/ Три месеца след новия програмен период на Общата селскостопанска политика Юлияна Узаничева направи интервю със земеделския министър проф. Димитър Греков. Освен новото разпределение на парите от Европа той коментира и нашествието на вносни марули, скандалите във Фонд "Земеделие" и бръмбарите в кабинета си.

Филомена

http://smiling.webreality.org/blog/?p=6647

майчината любов. жестокостта на времето. вярата. прошката. смисълът. увереността, че всичко е за добро. Филомена. препоръчвам.

Путин е посочил пред Меркел и Камерън, че ръководството на Крим е легитимно

http://svetoven.pogled.info/news/52939/Putin-e-posochil-pred-Merkel-i-Kameran-che-rakovodstvoto-na-Krim-e-legitimno

/Поглед.инфо/ Руският президент Владимир Путин обсъди кризата в Украйна и референдума на 16 март в Крим в телефонни разговори с германския канцлер Ангела Меркел и британския премиер Дейвид Камерън.

Путин е посочи пред Меркел и Камерън, че ръководството на Крим е легитимно

http://svetoven.pogled.info/news/52939/Putin-e-posochi-pred-Merkel-i-Kameran-che-rakovodstvoto-na-Krim-e-legitimno

/Поглед.инфо/ Руският президент Владимир Путин обсъди кризата в Украйна и референдума на 16 март в Крим в телефонни разговори с германския канцлер Ангела Меркел и британския премиер Дейвид Камерън.

Няма и следа от издирвания Боинг 777

http://petel.bg/Nyama-i-sleda-ot-izdirvaniya-Boing-777__65177

Издирванията на изчезналия Боинг (Boeing 777) на Малейша Еърлайнс (Malaysia Airlines), който е в неизвестност вече над 48 часа с 239 души на борда, не дава...

Намериха втори „рус ангел” в Гърция

http://petel.bg/Nameriha-vtori----rus-angel----v-Gartsiya__65178

снимка: skai.gr, "Монитор" Второ отвлечено момиче със същата съдба като на Русия ангел – Мария, беше намерено в Гърция. Полицията в южната ни...

САЩ потвърди, че Обама е привикал спешно украинския премиер Арсений Яценюк

http://svetoven.pogled.info/amerika/news/52938/SASHT-potvardi-che-Obama-e-privikal-speshno-ukrainskiya-premier-Arsenii-YAtsenyuk

/Поглед.инфо/ Белият дом потвърди посещението в сряда на украинския премиер Арсений Яценюк по покана на американския президент Барак Обама в знак на подкрепата му за новото управление на Украйна.

В Крим е прекъснато излъчване на всички украински телевизионни канали

http://svetoven.pogled.info/news/52937/V-Krim-e-prekasnato-izlachvane-na-vsichki-ukrainski-televizionni-kanali

/Поглед.инфо/ В Крим е прекъснато аналоговото излъчване на всички украински телевизионни канали. На честотите на някои от тях започна излъчването на руски, предава Интерфакс-Украйна.

Българи стават доброволци в армията на Крим

http://petel.bg/Balgari-stavat-dobrovoltsi-v-armiyata-na-Krim__65175

В Крим вече са 20 български доброволци, за да защитават местното население, твърди тв каналът “Ал Джазира тюрк”, като се позовава на свои...

Пазарът на имоти замръзна заради кризата в Киев

http://petel.bg/Pazarat-na-imoti-zamrazna-zaradi-krizata-v-Kiev__65176

Кризата в Украйна изправи на нокти инвеститорите в пазара на имоти у нас. Ще спрат ли да купуват руснаците, на чиито рубли разчитат и...

Герхард Шрьодер посочи грешките на ЕС за ситуацията в Крим

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/52936/Gerhard-SHroder-posochi-greshkite-na-ES-za-situatsiyata-v-Krim

/Поглед.инфо/ Бившият канцлер на Германия Герхард Шрьодер посочи отговорността на ЕС за ситуацията в Крим. Той участва в конференцията "Времето" (Die Zeit) на известното германско издание Шпигел (Der Spiegel) в Хамбург.

Страници: 1 | 2

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване