IPCC: Не можем повече да отлагаме действията за намаляване на емисиите


Доказателствата, че съвсем наистина сме даже отвъд крайното време да предприемем действия за реално намаляване на замърсяването на планетата, продължават.

Поредното невъзможно за пренебрегване заключение от от новия доклад на IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change). Макар и не официално публикуван, той вече уж случайно циркулира из световните медии исочи ужасяващи факти. Въпреки безспорните народни и между-  усилия, парниковите газове нарастват със средно 2,2% на година в периода 2000-2010; предишните темпове са били 1,3% за 1970 – 2000 г.

Двата основни фактора се явяват скокообразното икономически развитие и увеличението на световната популационна бройка. Най-големият допринесител за глобалните емисии са изгорелите нефт и въглища и, според доклада, те се очаква само да се увеличават. Освен ако не бъдат предприети „изрични действия“, сега прилаганите мерки просто няма как да ни спасят.

И макар потреблението на енергия от възобновяеми източници чувствително да се увеличава в развитите страни, въглищата си остават основен материал в световен мащаб. И според експерите емисиите от производство на електричество ще се удвоят или дори утроят до 2050 г. спрямо нивата от 2010 г. – освен ако не се предприеме „значително ускоряване“ на подобренията в добива на чиста енергия.

През 2009 г. на конференцията за климатични промени, инициирана от Обединените нации специалистите се съгласиха, че глобалното затопляне за през целия сегашен век не бива да надвишава 2C. А това изисква концентрацията на въглероден диоксид, най-злостният сред парниковите газове, да стои под 530 частици на милион (PPM). Справка: наскоро нивото удари 400 PPM.

Изчислено е, че, за да се стабилизира въглеродният диоксид между 430 PPM и 530 PPM, инвестициите в изкопаеми горива трябва да бъдат намалени с 30 милиарда долара на година (за 2010-2029), а тези в не-въглеродно отделящи енергийни източници да нарастнат със 147 милиарда, годишно пак.

Дано България даде своя дял.

IPCC

Утре се навършват 93 години от първото театрално представление във Варна

yep.bg 12 март е много специална дата за актьорите от Варненския драматичен театър. На 12 март 1921 г., преди цели 93 години, на Сцена Филиал,...

Жа(л)ба

Председателят на Надзорния съвет на “Корпоративна търговска банка” АД (КТБ) Цветан Василев е внесъл сигнал за набедяване до главния прокурор на Република България Сотир Цацаров, съобщиха от банката.

Жалбата на банкера е заради сигнала на “Протестна мрежа” до държавното обвинение за организирана престъпна група около депутата от ДПС и бивш шеф на ДАНС Делян Пеевски и свързаните с него, според сигнала, собственик на КТБ Цветан Василев и партийния функционер Николай Бареков.

Сигналът, подготвен с участието на журналисти, неправителствени организации и юристи, е дълъг 17 страници и обобщава факти, които са станали публично достояние от публикации в медиите.

След внасянето му главният прокурор Сотир Цацаров разпореди пълни данъчни ревизии на Василев, Бареков и Пеевски.

“Основание за сигнала са неверните твърдения на лицата Николай Стайков, Антоанета Цонева и Асен Генов – членове на “Протестна мрежа”, които ясно съзнавайки невинността на Цветан Василев, са му приписали пред главния прокурор участие в създаването на организирана престъпна група”, се казва в съобщението от КТБ.

“Неверните им твърдения се съдържат не само в сигнала им, адресиран до Цацаров, и редица други институции, а и в последващите им изказвания и коментари”, пише още в сигнала.

Деянието на членовете на “Протестна мрежа” разкрива белезите на престъплението набедяване, предвидено и наказуемо по чл. 286, ал. 1 от Наказателния кодекс.

С внасянето на сигнала председателят на Надзорния съвет на КТБ АД Цветан Василев се възползва от правото да защити името и репутацията си и да отхвърли опитите на представителите на “Протестна мрежа” и евентуалните им подбудители и помагачи да заблуждават обществеността с абсурдни клеветнически твърдения.

Миналия месец банката на Цветан Василев изпрати оплакване до Европейската комисия и Европейския парламент заради коментара в рубриката “Наблюдател” във в. “Сега” на Светослав Терзиев, озаглавен “Брюксел за България: не е цирк, а менажерия” от 5 февруари.

Банката е недоволна, че статията свързва критиката в първия антикорупционен доклад на ЕК срещу концентрацията на медиите в България с имената на банкера Цветан Василев и медийните магнати Делян Пеевски и Ирена Кръстева.( Vesti.bg)

1450897_10202564754980208_322696101_n

 

Това е , така да се каже, голата информация, а голата истина е нещо друго. Тя прозира от политическия коментар на Цветан Василев за агенция ПИК, разпространен под форматана интервюо часове след жалбата.

ПИК- Споменахте, че “Протестна мрежа” има кукловоди. Кои са те?

ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ- Те са ясни! Според мен те са ясни и на цялото общество. Това са тези, които искат да се върнат на власт на всяка цена.

ПИК- ГЕРБ ли имате предвид?

ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ- Не бих казвал, че са само ГЕРБ. Казвам, че това са тези, които искат да се върнат на власт на всяка цена.”

 

Не мога да се произнеса по юридическата страна на въпроса, но по политическата определено имам мнение:  с това свое изказване банкерът Василев отново показва, че се меси в политиката и направените в това отношение твърдения, споделяни от страна на Протестна мрежа, са напълно основателни. И това не е никакво набеждаване, нито клевета, а очевиден факт, виден от споделената му днес позиция.

Иначе казано, банкерът Василев се чувства страна в политическите борби в България и не крие това. Можем да си представим, че след като прави публично подобно изявление срещу опозицията (в и извън парламента), на какво още е способен зад кулисите.

Явно г-н Василев до такава степен се е сраснал в съзнанието си с ролята на политически фактор, че дори няма рефлекса да спести думите си, които го изобличават като нещо много различно от официалната му фасада на технократ и най-проспериращ български банкер, опериращ ( включително) с парите от депозитите на едни от най-големите държавни предприятия в България и в съдружие с Руската външнотърговска банка.

Ние, крякащите в българското блато незначителни коментаторчета, които си позволяваме да критикуваме толкова велики хора, имаме обаче рефлекса да реагираме първосигнално на сигнала му, който е признание, че задкулисието вече не може да се стърпи да се появи на сцената. Все още мърдаме- като жаба, чиито рефлекси проверяват на лабораторната маса.

Цветан Василев обаче постига и друго: показва, че реагира на болка, каквато явно му е причинила реакцията на прокуратурата, дръзнала да предприеме действия по сигнала на Протестна мрежа. Наречете го законно право на засегната банкерска чест. Аз избирам да го определя като форма на натиск от страна най-влиятелния задкулисен фактор в държавата, който наскоро се похвали пред едно западно издание, че дава работа на 10-12 процента от българите.

 

Ето случай, в който опитите да се запуши устата на критиката спрямо един властелин от страна на граждански организации и журналисти, би трябвало да се натъкнат на искрената съпротива на борците срещу цензурата. Кой друг, ако не „България без цензура” (ако етикетът й отговаря на съдържанието на партията), трябва да въстане сега срещу натиска на най-могъщия икономически властелин в държавата?

 

Очаквам лично Николай Бареков, който така сърцераздирателно кани да бъде проверяван и подчертава своята уникалност на единствен български политик без страх от обявяване на банковите си сметки, да заклейми опитите да се цензурират критичните сигнали на граждани.

 

Нещо повече, в името на своята безцензурност бившият журналист Бареков трябва да се разграничи от настоящия банкер до степен, че да се обиди на онези, които го свързват с Цветан Василев. В противен случай ще се издаде, че всъщност работи за България с цензура.

 

 

Руската инвазия в Украйна предизвиква адекватни мерки от НАТО: 12 американски изтребителя F-16 пристигат в Полша, други шест F-15 в Литва, разузнавателни самолета AWACS са разположени в Румъния

Самолети AWACS на НАТО са разположени в Румъния и са получили разрешение да действат над Украйна, за да следят въздушното пространство на страната . Няколко нарушения на украинския въздушен суверенитет от руски изтребители са били засечени  през последните няколко дни, включително и в Турция, чийто ВВС са в постоянна постоянна бойна готовност. Въпреки че броят [...]

The post Руската инвазия в Украйна предизвиква адекватни мерки от НАТО: 12 американски изтребителя F-16 пристигат в Полша, други шест F-15 в Литва, разузнавателни самолета AWACS са разположени в Румъния appeared first on ExtremeCentrePoint.

Голяма кръгла нула, пардон маса

Няма да се уморя да повтарям, че отказът от демокрация и от свободни медии и въобще лъжата водят в една единствена посока – към авторитаризъм, тирания и бедност. Няма среден път, всички опити за оригиналничене в крайна сметка опират до авторитетен лидер, който заобикаля правилата (или защото е мачо и е над правилата, или защото имаме национална специфика и демокрацията не е шита по нашите ръбове)... докато не останат никакви правила, никакви медии, никаква тоалетна хартия и въобще нищо, освен опашки по магазините и страх.

Дори не можем да се хвалим, че сме открили топлата вода. Подобни срещи като вчерашната среща на правителството с медиите редовно се провеждат в Русия с президента Владимир Путин. За последен път такава се проведе преди няколко дни, когато започна агресията срещу Крим.

С претенциозно заглавие на нашето събитие „Отворено управление“, с титанична организация и с купищата прахосани пари (от нашите!), се получи ефективен начин да бъде запушена устата на медиите и да бъде баламуркано обществото.

Как?

Първо, грамадните разходи, усилия и утрепаното работно време създават илюзия за „сериозността“ на начинанието.

снимка

А дали гигантскта кръгла маса като на среща на Съвета за сигурност на ООН, голямата дистанция от питащите, липсата на време, релакс вместо концентрация водят до  ефективен диалог?

Не водят. Дори само двама журналисти трудно могат да разходят по целия материал един политик, така че той да не се измъкне с лекота от неудобните въпроси. Дори за един се изисква сериозна подготовка, сценарий на интервюто, синхронизиране на въпросите, бързи реакции на интервюиращите.

Какво правим, ако в залата има над 100 журналисти, а темите са стотици? С квота 1 минута на въпрос, без право на реплики и уточняващи въпроси?

В казармата, за да научиш 100 човека да работят в синхрон се изискват многомесечни тренировки. А 100-тина набързо събрани журналиста, някои от които приятелски настроени, колко синхронно могат да действат?

Можеш и да не допуснеш два часа неудобен журналист до микрофона (като Иво Божков, например). Странно как при Вивиан Рединг времето стигна за всички, дори и за ксенофобската агитка.

А няма ли неудобни въпроси, то няма журналистика, а обикновен пиар, тоест пропаганда, тоест – предизборна агитация за обществена сметка.

Смешно-трагично.

Скриншот: Не!новините

В дрънкането и каканиженето важните неща отминават незабелязани и добре че Иван Бедров внимава в час, та успя да изрови три достатъчно скандални акцента (четете, интересно е) за парите за земеделието, възкресяването на соц-индустриалните зомбита и безгръбначието по украинските въпроси.

Но, да не бъда краен. Такъв формат би имал някакво място в обществото, ако имахме работещи институции и нормален диалог власт-граждани. Диалог от 14-ти юни насам обаче вече няма и това превръща управлението във формат „златна рибка“. „Златна рибка“, защото желания се изпълняват само на тези, които докопат микрофона. За останалите - октопода.

Карикатура: Христо Комарницки

Е, има и място за развитие. Имаме да гоним рекорда на Путин – среща с над 1000 журналиста едновременно, десетки въпроси... „Открито управление“!

По някое време дори може да се изхвърлят многознайковците-журналисти като излишен товар от диалога и да се говори направо с народа. И тъй като няма как с всички, се говори с избрани екземпляри. Пак както също прави години наред „светлият пример“ Путин.

За финал – цитат от „Задочните репортажи“ на Георги Марков:
Един от характерните култовски институти по онова време беше известният т.нар. „Кабинет на Вълко Червенков“. В страната владееше жестоко и повсеместно безправие. Фактически не съществуваше никакво правораздаване. Навред владееше законът на партийната джунгла, всеки беше прав според силата си. Ако култаджийската върхушка беше храмът, на който трябваше да се кланя цялата страна, то местните вождове и диктаторчета бяха превърнали себе си в още по-голям култ, при това с непосредствената възможност да наказват неколеничилите. Затова до „Кабинета на Червенков“ течеше река от жалби. Истината налага да се каже, че кабинетът действуваше твърде експедитивно и нерядко жалби биваха справедливо решавани. Това осигури за един период значителна популярност на самия Червенков. Разбира се, молбите и жалбите до него имаха изключително личен характер, без никакъв намек за критика на режима. Много от тях започваха с раболепно преклонение, което беше нещо като осъвременен превод на „Отче наш, ти, който си на небето“. 

Бой между младоженци приземи принудително самолет

Пътнически самолет извърши принудително кацане на Каймановите острови, след като на борда му се разразил лют скандал и бой между...

Мачът на Спартак 1918 в Добрич е в неделя

Срещата Добруджа – Спартак 1918 ще бъде насрочена за 16 март (неделя) от 15,30 часа в Добрич. От БФС ще дадат ден повече за възстановяване на...

Манчестър Сити играе с Черно море в Албена

Грандът Манчестър Сити потвърди участие в предстоящото второ издание на детско-юношеския футболен турнир BULTEX Cup. Това съобщи специално...

На Русия ще бъдат наложени санкции до дни

/Поглед.инфо/ На Русия ще бъдат наложени санкции до дни, ако не последва развитие около кризата на укаинския полустров Крим, заяви британският премиер Дейвид Камерън.

Няма да признаем резултатите от референдума в Крим

/Поглед.инфо/ България няма да признае резултатите от референдума в Крим, заяви за Дойче Веле външният министър Кристиан Вигенин. И добави, че макар все още да има надежда за мирно решение на конфликта, отношенията с Русия вече няма да са същите.

Пожар изпепели три автомобила и покрив в Горен близнак

Пожар изпепели три автомобила и покрив в село Горен Близнак, съобщиха от полицята.    Огънят е лумнал на 10 март около 20:30 часа, в гараж и...

Страната в момента е управлявана от банда фашисти и националисти

/Поглед.инфо/ Сваленият украински президент Виктор Янукович обяви на пресконференция в руския град Ростов на Дон, че ще се обърне към Сената и към Конгреса на САЩ, за да ги предупреди да не дават финансова помощ на Украйна заради новото правителство "от бандити и фашисти".

В Сърбия бълват смъртоносно месо от умрели животни

В Сърбия всяка година на пазара се пускат 150 000 тона месо от умрели животни. Те не са били убити с цел консумация, а са загинали по друга...

Мишо Венков хвърли патериците и свали шината. Готов е за ЦСКА

Левият бек на Черно море Михаил Венков хвърли патериците и сва и шината от левия си крак. Както е известно, Мишо не тренира повече от...

Eкшън в центъра на Варна, лъскат ножове, вадят пистолети

Екшън между група мъже с два автомобила се е разиграл минути преди 12 ч днес в центъра на Варна, съобщиха очевидци пред  intrigi.bg. Колите...

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ: България е осъдена от Европейския съд по правата на човека за неразследване на побой от скинхедс над суданец

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ: България е осъдена от Европейския съд по правата на човека за неразследване на побой от скинхедс над суданец

Астронавтите, носещи Олимпийския огън, се завърнаха на Земята

Спускаемата капсула на космическия кораб "Союз ТМА-10М", разкачил се часове преди това от Международната космическа станция, се приземи...

Паника в Асеновград! Откриха отрова в млякото на деца в местна забавачка

Цялата власт в Асеновград е накрак, след като сутринта в детска градина "Слънце" доставили сино прясно мляко на малчуганите. Лелките се...

Снимката на "НЛО"-то край Каварна е фалшива

Проверка на "Петел" установи, че тиражираната във фейсбук и от сайта за срещи с извънземните UFO.bg снимка, представяща уж разбиващ се летящ...

30-тонна фадрома се обърна на пътя Хасково - Димитровград

Булфото 30-тонна фадрома се обърна в локалното платно на пътя Хасково- Димитровград, в близост до село Крепост. Машината се катурнатала в...

Убиха жена на входа на Съдебната палата в Истанбул

Въоръжено нападение в Съдебната палата в Истанбул причини смъртта на една жена, а двама души са ранени, съобщава БНР. Инцидентът е станал...

След 14 години и 50 000 км този баща продължава обиколка в памет на децата си

obekti.bg През 1999 г. Стив Флугейт изгубил сина си, който се самоубил. Няколко години по-късно дъщеря му също починала, този път от свръхдоза...

БСП-Варна става медиатор между министри и експерти от различни области

В ролята на посредник между министри и специалисти от съответните области влиза БСП - Варна.„Ще организираме поредица от срещи с...

Откриха над 50 хил. къса цигари в подземни бункери (Снимки)

Над 50 000 къса цигари и тютюн иззеха вчера видински полицаи. Нередовната акцизна стока била укрита в подземни бункери във фирмен имот в...

Остров Флорес и езерата Кели Муту (Индонезия)

Днес заминаваме за едно забележително място – остров Флорес. Жени ще ни води до тамошните вулканични езера Кели Муту. Приятно четене:

 

 Остров Флорес и езерата Кели Муту (Индонезия)

Енде, остров Флорес , Индонезия

Красивата гледка на островърхи островчета сред безкрайното море е нарушена от остите виражи на самолетчето, което захожда за кацане. Самолетната писта започва от самия плаж и се притеснявам дали колесника няма да заоере в пясъка. Леко ръми и пред стъпалата е застанал местен който раздава чадъри за да не се намокрим докато повървим към единствената масивна постройка наоколо, служеща за аерогара. В очакване на раниците пред дългата 3-4 метра лента в малката заличка се заприказваме с единствените двама бели. По акцента се разбира че са славяни. Украинци – Артьом и Костя. Идеално! Дотоваряме се да си споделим колата до Мони и започваме оживено да се разпитваме кой, откъде, закъде…

Езера Кели Муту – о.Флорес, Индонезия

Вулкан и езера Кели Муту

Езера Кели Муту – о.Флорес, Индонезия

Кели Муту

Пътят следва дълбокото и стръмно ждрело изкачвайки се в планината. Релефът е хималайски- пропаст от едната страна и високи скали от другата. С една съществена разлика – Зелено… Много зелено… Всички нюанси на зеленото… Толкова зелено че си мислиш че нещо ти е станало на очите и виждаш само в зелено. Малкото открити площи са терасирани и превърнати в оризища. На няколко места булдозери избутват падналите от скорошния дъжд големи камъни и тонове пръст. Шофьорът, дали от икономии или може би Тойотата е чужда и я пази, се опитва да кара под 2000 оборота по стръмните завои, което неминуемо довежда до загряване на двигателя. Докато пушим цигари и чакаме колата да изстине, провеждаме кратък инструктаж за начин на управление на МПС при постоянен наклон съчетан с многобройни завои. След десетина завоя пак се влачим, задминавани от всякакви превозни средства, за да спрем след половин час пак „да пушим“. 2 часа по-късно най-после преодолели разстоянието от 50 км стигаме

Moni – „базов лагер“ за вулканичните езерата Kelimutu

 Къщи, сковани от различни по размер, дебелина и произход дъски разположени покрай виещия се път.

Кели Муту, Taman Nasional Kelimutu, Woloara, Kelimutu, Ende, Индонезия

 

Селцето

30-40 бараки, е не повече от три завоя. Няколко прасенца ровят съсредоточено край пътя. Заобикалят ни две дузини хлапета и ни се радват на техния език. Местните ни се усмихват, накацали по тераски и прозорци. След кратки огледи и пазарлъци в няколко бараки с надпис „Guesthouse“ поддаваме на любезно и много добре говорещо английски хлапе, което ни отвежда в неговия “ евтин и чист хотел“ в заден двор на циганската махала на селото. Бунгалата са сносни на пръв поглед но пейзажа е леко смущаващ. Изкушени от ниската цена се настаняваме. Maria inn е кръстен на възрастна жена, която не спира да предлага всевъзможни трекове и екскурзии на учудващо сносен английски само и само за да ни задържи по-дълго. Тук сме извън активния сезон и сме им много ценни. „Ооооо, мистър! Ама как само две нощувки. Има толкова неща за гледане“. Чудя се откъде ми дойде идеята да стигнем чак до тук, на около 12 000 км, на майната си! Докато си говорим с бабката пред нас с тихо гухтене преминава дребно малко черно прасенце, с бутчета по- малки от нашенските пуйки и бузеста глава по-голяма от него. Артьом се изправя, с игрива усмивка вади телефона и ни пуска….. „Буба Мара“ на Брегович!… Много точно и подходящо – направо сме си във филм на Костурица!

При огромните количества дъжд който се изсипва годишно и пълноводните реки наоколо повече от странна е липсата на вода. Трябва да се включи помпа за да има дори и за санитарни нужди. Дали защото са християни в най-голямата мюсюлманска държава и правителството е отписало този планински остров. Или си ги мързи да направят нещо повече от най-елементарното и достатъчно необходимото!

Остров Флорес, Индонезия

Остров Флорес, Индонезия

Остров Флорес, Индонезия

Папрати

Още по тъмна доба ни събуждат петленцата из селцето. Нямат ни умора, ни спиране тия дребни гадчета. Снощи трябваше да не отказвам пилешкото!  - „Мистър, чикен?“  - „По колко бройки са в порция?“ питам ‘Иван гледайки живото пиленце в ръката му.

( Остров Флорес е християнски  и повечето са с имена на апостоли. Има и един 13 годишен Стефа’н, сираче което са приютили и се грижат за него, а той помага в „бизнеса“ докато не е на училище.) След петленцата идва ред и на баба Марийка да доразбуди къщата и на висок глас да разпредели задачите, преди да тръгне за сутрешната молитва в селската църква. А ние да се стягаме за каквото сме се домъкнали чак тук,най-далечната точка до която сме стигали досега – вулканичните езера Kelimutu.

15 км догоре ги преодоляваме с автомобил защото денивелацията е сериозна. За да не се повтор и разочарованието от Brоmo, днес тръгваме около 10ч. след като мъглата се е разнесла и слънцето напича. Най-после! След два неуспешни опита най-после виждаме отблизо как изглежда вулкан.

Красиво е! Приказно красиво! Наоколо няма жива душа – само ние, запленение от магията на природата!

Минералното съдържание в комбинация с отделениет газове кара водите на езерата да променят цветовете си. Не така мислят местните. Според легендите в зеленото езеро отиват душите на мъдрите хора, в синьото – на младите, в червено-черното – на грешните души. Само не разбрах къде отиват женските души

Езера Кели Муту – о.Флорес, Индонезия

Езера Кели Муту – о.Флорес, Индонезия

Вулкан и езера Кели Муту – о.Флорес, Индонезия

 

Слизането по пустия криволичещ път в началото е приятно и весело и минава в снимки и анекдоти, докато не се задават следобедните облаци и замислят компанията. Стопираме някакъв товарен камион и част от нас се качват отзад, в празната каросерия, да послушам индонезийски рап на свеж въздух от супер голяма тонколона ! „Давай, брат’чед, че дъжда иде!“

Пребити от ходене молим да пуснат помпата и след хладкия душ се трупясваме за следобеден сън. Нещо не ни се излиза на разходка и оставяме Артем и Коля да намерят транспорт за връщане до Енде. Те са решили да наемат кола за няколко дни за да доразгледат острова и пътьом да ни оставят на летището в Енде откъдето ние ще започнем нашето завръщане към дома през Labuan Bajo – отправна точка за еднодневна екскурзия до един от двата острова на Комодските варани>

На сутринта бавно и спокойно си взимаме довиждане със семейството. Докато минавам край боботещата помпа обръщам глава и виждам маркуча й излизащ от рекичката която се списка по байра….( „Ка-лаш-ни-ков“ , „Ка-лаш-ни-ков“… Артем, а тая имаш ли я ?!?!?)

Село – о.Флорес, Индонезия

Селото

 

Още снимки:  https://picasaweb.google.com/100263870214579547005/KelimutuFloresIndonesia#

 

Автори: Жени Русева и Стефан Русев

Снимки: авторът

 

Други разкази свързани с Индонезия – на картата:

Индонезия

Алтернативно захранване за болницата в Свиленградско

Карат алтернативно захранване за болницата в Свиленград, след като далекопровод се скъса и остави района без ток и вода. Преди 30 минути...

UFO.BG: Неизвестен обект се разби край Каварна (Снимка)

Читател на ufo.bg публикува информация и снимка за странен обект, който се разбива край Каварна на 10 март около 8:40 ч. Д. Димов споделя...

Ваньо Танов: Натискът започна, след като отнех лиценза на Мишо Бирата

Бившият директор на Агенция „Митници” Ваньо Танов беше изслушан на заседанието на Временната анкетна комисия за проверка и...

Момче, ранено при протестите в парка „Гези”, издъхна след 269 дни в кома

15-годишно момче почина в Турция след 269 дни в кома, предаде електронното издание „Хюриет дейли нюз”, цитирайки съобщение на семейството в...

Официално: Черно море гостува на Литекс в четвъртък от 17,30 ч.

Черно море ще гостува в четвъртък от 17,30 ч. на Градския стадион в Ловеч. Програмата бе променена след успешното представяне на Лудогорец в...

Виждали ли сте този мъж? 27-годишният Мустафа е в неизвестност от 23 февруари

Полицията в Силистра издирва Левент Шенол Мустафа, на 27 години, от село Брадвари, по молба на близките му. Мъжът е в неизвестност от 23...

Flight of the Conchords / Брет и Джермейн

flight_of_the_conchords_ver3_xlg

Сериалчето (2007) е за двама неудачници-музиканти, емигранти от Нова Зеландия, които се опитват да пробият с групата си “Flight of the Conchords”. Както следва от името на самата група, смешките са тънки, топките леко високи, но с пълно напрягане на езикова и музикална култура, можеш да се наакаш от смях.

Третия главен герой е техния мениджър Мъри, който е и заместник-културно аташе на Нова Зеландия и обитава един офис с безумни мебели и 8-битов компютър. Новозеландският акцент приятно изкривява нещата.. понякога си говорят съвсем тривиални неща, но казани на техния език са си бая смешни.

Flight-of-the-Conchords-960x720

Различното е, че главните герои пеят и свирят наистина, а във всеки епизод правят по два кавъра с идиотски текст. Имената им също са си истинските, така че нямат да имат проблемите на актьорския състав на “Приятели”, цялата планета да ги познава под грешните имена.

Заснети са 2 сезона, вторият май е по-читав.  Оценка: 7/10

Хванах го вечер по HBO Comedy, има го и в HBO GO, на български е под името “Брет и Джeрмейн”

Замунда линк

Заради лошото време отложиха учението с "Truxtun"

Лошото време отложи с ден съвместното военно учение в Черно море, съобщиха от Министерството на отбраната. "Във връзка с лошите...

Мистерията продължава: 4 ден без следа от изчезналия самолет

inews.bg Четвърти ден продължава издирването на безследно изчезналия самолет на Малайзийските авиолинии. Въпреки огромния ресурс, хвърлен...

Рецепта на деня: Агнешко с лук и тиквички

Необходими Продукти агнешко месо - 600 г тиквички - 600 г домати - 3 бр лук - 2 глави олио - 2 с.л. чесън - 2 - 3 скилидки черен пипер сол...

Вигенин: България няма да признае резултатите от референдума в Крим

България няма да признае резултатите от референдума в Крим, заяви за Дойче Веле външният министър Кристиан Вигенин. И добави, че макар все...

Проф. Константинов предрече хаос на изборите заради новата ЦИК

Според Константинов повечето нови лица в комисията са без опит и ще влязат с летящ старт в изборния процес, който не е съвсем прост и има много нови елементи. Затова математикът предлага, с поправка в закона, новата ЦИК да встъпи в длъжност след европейските избори. Проф. Константинов уточни, че досега Централната избирателна комисия не си е променяла така състава. „Влизали са нови хора, излизали са някои, но се е знаело кои са хората в ЦИК", допълни той.

Янукович възкръсна: Банда негодници управлява Украйна в момента

Сваленият украински президент Виктор Янукович обяви на пресконференция в руския град Ростов на Дон, че ще се обърне към Сената и към...

ООН: 5,5 милиона са засегнатите деца в Сирия

ООН съобщи, че броят на засегнатите от войната в Сирия деца се е удвоил през последната година до 5.5 милиона, много от които се намират в...

Часът на Земята 2014: Гасим светлините за 60 минути на 29 март

На 29 март светът ще отбележи международната инициатива на WWF "Часът на Земята". Светлините ще угаснат за един час - от 20.30 до 21.30 ч....

"Простреляха" Пиърс Броснан

Пиърс получи смъртоносната рана, докато двамата с Мила Йовович се гонеха из софийските улици. За щастие това е част от сюжета на екшъна...

Декларация на ГИ „Референдум за 100 % мажоритарен избор в два тура“

След дълги години разочарование и огромен срив на доверие към държавните институции, политическите партии и действащите правила, българското общество достигна предела на търпимост. Ние вярваме, че референдумът е най-мощното, и към момента, останало единствено мирно средство, гражданите на България да поемат в свои ръце началото на желаната голяма промяна. В обществото ни вече се заражда граждански консенсус относно провеждането на поредица от референдуми, но за да не бъде политически изхабена и обезсмислена неговата функция, всеки референдум трябва да се подготвя отговорно, с ясни и логично формулирани въпроси.

Децата на Фукушима в битка с невидим враг.

Днес се навършват три години от трагедията в АЕЦ "Фукушима-Даичи", Япония. По този повод вчера (10/03/2014г.) световната информационна агенция Ройтерс публикува репортаж за децата от едноименната префектура. За децата, кои...

Потресаваща история в Симитли: Жена с дете от бащата на съпруга си

Баща и син делили снахата в леглото си. Случаят е разказан пред в. "Вяра" от самата потърпешва - 37-годишна жена от Симитли. Според нея, баща...

Спешен вик за помощ! Помогнете на Васко Бамбурски

btv.bg Здравейте. Бихме искали да ви помолим за помощ. От няколко месеца близки,познати и непознати добри хора с големи сърца, апелираме...

Родителите на загиналото при взрив дете в Севлиево търсят отговорност от институциите

11-годишно момченце загина при взрив, причинен от авария в газопреносната система в Севлиево. Експлозията срути къща, две съседни бяха...

Янукович: Жив съм! И съм единственият законен президент на Украйна

Жив съм! И не е мога да гледам без ужасна тревога това, което става в Украйна. Зад "паравана" на едно уж мощно правителство в страната...

10-годишна варненка е новото дете чудо! Разплака журито в "България търси талант" (Видео)

10-годишната Мария Теохарова изпя песен в "България търси талант", която може да се превърне новия ученически хит. Мария изуми журито с...

Потресаваща история за жена с дете от бащата на съпруга си

Баща и син делили снахата в леглото си. Случаят е разказан пред в. "Вяра" от самата потърпешва - 37-годишна жена от Симитли. Според нея, баща...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване