Ченгетата били дразнили Петко Савов с халосни патрони

/Поглед.инфо/ Операцията срещу Петко Савов от Лясковец, при която загина полицай, е била подготвена като шоу от МВР. Това се усъмни бившият вътрешен министър и настоящ политик от АБВ Румен Петков в ефира на Би Ти Ви.

Издирваният компютърен специалист Иван Тодоров е открит мъртъв

33-годишният Иван Лъчезаров Тодоров, който бе издирван от столичната полиция, е открит мъртъв в събота - 15 март, съобщиха от СДВР. Тялото...

Легализират откупуването на открадната кола

/Поглед.инфо/ Плащането на откуп за краден автомобил вече става легално през детективска агенция. Поне 4-5 фирми, които предлагат разкриване на изневери, издирване на длъжници, скрито наблюдение и охрана, вече връщат и задигнати коли.

Бил Гейтс: До 20 години много професии ще изчезнат (виж кои длъжности ще бъдат заменени от роботи)

Милиардерът Бил Гейтс, който продължава да бъде най-богатият човек на планетата, смята че ще настъпят големи промени на трудовия пазар....

Разследват свещеник заради лекция във Варна

Заради сигнал от варненския владика Йоан видинският епархийски съвет ще се запознае с дейността на протойерей Михаил Иванов, след което...

Елени по пътищата на северна Европа – фоторазходка с Опел

От северо-изток духна вятър. А който помни филма Хан Аспарух и репликата на местния славянин при срещата му с хана „От Северо-изток идва само лошо“ – та днес ще си говорим за Севера и неговите напасти ;) В случая със Скандинавия става дума все пак само за северни елени по пътищата ;) Валентин ще ни води там – приятно четене:

Елени по пътищата на северна Европа

фоторазходка с Опел

На север елените обичат да се разхождат по пътя. В началото им се радваш, после свикваш, а накрая почват да те дразнят защото пречат.

Северни елени, Скандинавия

Елени на пътя пред Опела на автора в Норвегия

 

Много ме ядосаха два елена, които бяха застанали пред един автобус и не го пускаха да мине. Навели рога срещу него стояха като тъпи говеда на пътя и не помръдваха.

От автомобилите не ги е страх, но от хората бягат. Щом слезеш от колата за да ги снимаш побягват настрани и не те оставят да се приближиш на по-малко от 30 метра.

Северни елени, Скандинавия

Елени на пътя пред Опела на автора в Норвегия

 

Съпругата на този елен колко ли много му е изневерявала за да му парастат такива големи рога?

Северни елени, Скандинавия

Елени във Финландия

Северни елени, Скандинавия

Елени край пристанище в Норвегия

Северни елени, Скандинавия

Елени край морския бряг в Норвегия

 

По пладна това стадо елени се беше събрало на сянка на входа на един тунел.

Колите едва се промъкваха между елените.

Северни елени, Скандинавия

Елени на входа на тунел

 

 

 

В Северна Европа

елените са включени в туристическия бизнес

със сувенирни предмети. Могат да се видят щамповани на дрехи, като плюшени детски играчки, като възглавнички и какво ли още не. Много са разпространени и кожите от елени, които се продават на цена от 50 до 100 евро.

Финландия:

Сувенирни триъгълни възглавнички, оформени като предупредителни пътни знаци “Елени на пътя”.

Северни елени, Скандинавия

Сувенири от Финландия

 

Финландия: Предупредителни пътни знаци “Елени на пътя”, щамповани на фанелки.

Северни елени, Скандинавия

“Елени на пътя”

 

Кожи от елени и други северни животни на

пазара в гр. Берген, Норвегия

 

Северни елени, Скандинавия

Пазарът в гр. Берген

 

На пазара във финландската столица

Хелзинки

могат да се купят и препарирани елени.

Северни елени, Скандинавия

На пазара в Хелзинки

Северни елени, Скандинавия

Копита от елени, оформени като сувенири от Лапландия

Август 2006 година

Автор: Валентин Дрехарски (град Перник, България)

Снимки: авторът

E-mail: valentin.dreharski@besttechnica.bg

 

Други разкази свързани с Северна Европа – на картата:

Северна Европа

 

Журналисти влязоха в къщата на стрелеца от Лясковец

За първи път журналисти влязоха в злополучната кооперация в Лясковец – тази, която в петък рано сутринта заприлича на сцена в екшън...

Ясен Петров: Жоро Илиев изработи гола за победата ни. Игра на ниво!

Треньорът на Шъдзяджуан Ясен Петров засипа с комплименти Георги Илиев след домакинската победа на тима с 1:0 над Шенжен Руби в мач от...

Десятък за евродепутатите на БСП

/Поглед.инфо/ Десятък за евродепутатите на БСП поиска соцлидерът Сергей Станишев, информира „Стандарт“. Той настоя 10% от заплатата на новите червени представители в Брюксел да се заделят за специален фонд за талантливи младежи.

Зелената салата и чилийските череши с най-много нитрати

/Поглед.инфо/ Зелената салата и чилийските череши имат най-голямо количество нитрати, пише в. Телеграф. Във вносния плод количеството от азотното съединение е 2000 милиграма на килограм, а в отгледания в България зеленчук 500 милиграма на килограм.

БСП и ДПС в битка за кметското място в Снежина, ГЕРБ отпадна

Кандидатите за кмет на провадийското село Снежина от БСП и ДПС  ще премерят сили на балотажа тази неделя. На проведения вчера вот за Ахмед...

Десният бек на спарткакли Дзенга с болки в адуктора след удар

Десният бек на Спартак 1918 Стенислав Георгиев-Дзенга е с болки в адуктора, след като е получил удар от съперник в бедрото през второто...

Путин може да смени трасето на “Южен поток”

/Поглед.инфо/ Защо за руския президент Владимир Путин е толкова важно да контролира Крим? Според икономисти общата цена на кримската авантюра ще достигне 51,4 млрд. евро, като в тази сума не влизат дългосрочните последствия от потенциални санкции на САЩ и ЕС. Защо го прави Москва?

Крим ще получава по 3 милиарда долара на година от Русия

/Поглед.инфо/ Икономическата помощ за Крим в случай на присъединяване към Русия ще бъде около 3 милиарда долара на година , пише „РБКDaily.”

ЧРД: Атанас Атанасов чукна 45. Eто какъв подарък на патерица му готвят футболистите

Треньорът на Спартак 1918 Атанас Атанасов навърши 45 години днес. По този повод той ще почерпи играчите и своите помощници в съблекалнята...

Говори Пловдив: КОЛЕГАТА ШЕКСПИР ИЛИ ОБЩА БЪЛГАРСКА ПАРЛАМЕНТАРНА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА РЕФЕРЕНДУМА В КРИМ

Пламен Асенов, специално за kafene.net

Още преди референдума в Крим имаше идея след референдума в Крим българският Парламент да излезе с обща декларация по темата.

Като пресмятам, че част от депутатите ни са откровено тъпи, друга част – политически неграмотни, а трета, най-голямата – изцяло зависими от руските петродолари, в днешното Народно събрание остават твърде малко достойни хора, на които може да се разчита, че ще спретнат прилична декларация. Така че за всеки случай и като дълбоко загрижен за страната си гражданин, реших да предложа на всенародните ни любимци достатъчно ясен и конкретен текст, преди да сътворят те с общи усилия някаква голяма глупост.

Този текст ще може да се ползва също и след това – като база за сравнение, за да види и прецени обществото колко точно е голяма глупостта, сътворена от депутатите, когато тези дни  сътворят голямата глупост, която очаквам непременно да сътворят.

И така, предлаганата от мен българска декларация по повод събитията в Украйна и по-специално референдума в Крим, съдържа следните пет точки:

1. България смята, че проведеният под дулата на руското оръжие в Крим референдум е незаконен и не признава резултатите от него.

2. България се обявява за запазване независимостта и териториалната цялост на Украйна в границите до 16 март 2014 и подкрепя всички усилия на международната общност в тази посока.

3. България настоява за пълно изтегляне на руските войски от украинска територия или прибирането им в базите, предмет на съответния руско-украински договор, спиране на руските военни провокации по източната украинска граница и струпването на руски войски по северната граница на Украйна с Беларус.

4. България се обявява за прекратяване на разгърнатата в световен мащаб руска пропагандна война срещу принципите на международното право, демократичните стандарти и нормалната човешка мисъл.

5. След анексирането на Крим от Русия, България се чувства политически и военно застрашена и се обръща към своите съюзници от НАТО за спешни мерки в помощ на българската, а следователно – на общата европейска сигурност, независимост и териториална цялост.

6. България изпитва загриженост заради прекомерно силната зависимост на своята икономика от руските енергийни и други доставки и се обръща към ЕС и САЩ за наистина спешна и масирана помощ в това отношение.

Подобен текст, разбира се, няма никакъв шанс да мине през българския Парламент, доминиран от тройната етно-национал-социалистическа коалиция – БСП, ДПС и Атака. Тези три партии, макар според нормалната политическа логика да са несъвместими, макар създадени в много различни исторически периоди и минали през различни етапи на развитие, все пак имат обща пресечна точка. Не, тя не е техният общ ламтежа за пари и власт, който крепи и общото им управление. Нито дори в техния цинично откровен или срамежливо прикрит антидемократичен характер. Поне не само – тези неща са вторични.

Истинската тяхна общност се корени във факта, че и трите са създадени с цел защита, пропагандиране, прокарване, налагане, с други думи – обслужване по всякакъв начин, на руските имперски интереси в България. На Балканите. Дори в Европейския съюз и НАТО.

Това е положението.

Който се заблуждава, че не е така, е идиот. Който иска да заблуди другите, че не е така – е гнусен идиот.

Погледнете само какво цръцна, благодаря ти, Хашек, като своя позиция във връзка с руската агресия в Украйна БСП, водещата партия в тази нова Тройна коалиция. При това го цръцна след дълги седмици мълчание и бърчене на джуките, прегъване в кръста в София, пъчене на задника в Брюксел и други подобни умствено-телесни фокуси.

Първо, по време на национален съвет онзи ден, комунистите мъмриха строго външния /си/ министър Кристиян Вигенин, защото с посещението си в Киев и няколко изявления около него заема…..позицията на „ястреб”. И това, след като момчето с голям зор едва-едва зае нещо, което поне да прилича на подкрепа за ясната и единна иначе европейска позиция по кризата.

Защото поне Вигенин май разбира, че всъщност няма как, ако и по този повод сме извън общата европейска визия, трябва сами да си свалим европейското бомбе, да си нахлупим руската ушанка и да се запътим в конски вагони към Сибир, където е истинското място на руските троянски коне.

Второ, декларацията, сътворена на същия национален съвет, твърди съвършено мъдро, че кризата в Украйна е „резултат от натрупани през годините грешки”. Какво велико откритие! И добавя още по-мъдро, че, според великата мислителка БСП, „само политическата стабилност и диалог ще доведат и до стабилност в Украйна”. За по-голяма яснота на тъпаците още се уточнява, че въпросният диалог трябва да е „цялостен и задълбочен”.

Честно, от този вид прозрения обикновено изпитвам потрес, граждани, но този път направо ме втресе.

Трето, отговорът на другарите по въпроса кой с кого трябва да води диалог, остава в известен смисъл неясен. Тук най-абстрактно са споменати Украйна, Русия и ЕС като субекти на диалога, но не се дава препоръка как той изобщо да започне, след  като цялата международно общност от седмици настоява точно за това, но Русия не ще и дума да чуе.

Четвърто, в декларацията на българските комунисти няма ясна позиция относно това кой е виновен за кризата в Украйна. Все пак, на първо място те подчертават колко „важно е поведението на украинските власти” и, в пълен синхрон с пропагандните руски клишета, говорят за „крайно националистически организации, които задават тона на украинското политическо поведение”. А чак след това, като добри другарчета на Москва, те проявяват разбиране, съпроводено с, вероятно смразяващ, според техните представи, укор – „разбираме, че Русия има своите интереси и загрижености, но ескалацията не е път към гарантиране правата на руското и рускоезичното население.”

Те „разбират”, представете си!

Ако беше политически коректно, щях да кажа, че по-педалска политическа закачка от тази досега не съм виждал. Но тъй като не е политически коректно – не казвам това изобщо.

Пето, поне според наличната информация, в декларацията на БСП изобщо не съществува думата „Крим”. Това значи, че комунистите за пореден път се проявяват като типични герои от пиеса на абсурда – опитват да решат даден проблем, като се правят, че той изобщо не съществува. Конкретно – мъчат се да избегнат /неизбежното/ осъждане на руската агресия в Крим, като забравят изцяло да споменат Крим.
Направо да ги разцелуваш, толкова са милички.

Шесто, според Сергей Станишев, лидер на българските и европейските социалисти, които са част от общото европейско решение за санкции срещу Русия, „заплахата за санкции не може да бъде решение”.

Това ще рече, че другарите от БСП имат някакъв друг общоприемлив вариант за решение, но засега го пазят в тайна и ще ни изненадат в подходящ момент с червени клоунски носове и свирки.

Ще ни изненадат, ще ни изненадат – направо Нобел за мир им приляга на тия пичове, помнете ми думата.

Та ето какви са най-сериозните основания за убеждението ми, че ако българският Парламент изобщо стигне до някаква обща декларация по руската агресия в Украйна и незаконния референдум в Крим, то тя няма да бъде каквато изискват българските национални интереси, а ще може образно да се опише като „лизане на руски задници и с полученото – мазане по лицето на България и Европа”.

Както казваше Миряна Башева – простете за мекия израз! Но няма как той да се смекчи допълнително дори от пълната липса на позиция по темата Украйна от страна на ДПС и откровената защита на руската агресия от страна на Атака.

С други думи – цялото поведение на управляващите само доказва, че не просто нещо, а буквално всичко е гнило в тази наша родна Дания, колега Шекспир.

Забележка:

Всички читатели, които, освен от политика, се интересуват и от литература, могат да намерят нови и интересни текстове на другия ми блог – Оксиморонният свят /написано в Гугъл/ или на адрес http://www.passenov.wordpress.com


Хасковлия отглежда 145 змии

/Поглед.инфо/ Змиите винаги са предизвиквали противоречиви емоции. В различните световни култури те биват и демонизирани, и обожествявани. “Жените като цяло не се обиждат, когато ги сравниш с даден вид от тях. Напротив, на някои им става драго, възприемат го като комплимент”, оценява 37-годишният ветеринарен лекар Красимир Христов.

Пълзящият руски аншлус в България

Нищо не може да спре победния ход на руския аншлус в българския резерват Камчия, за което си сътрудничат всички туземни власти, без разлика дали става дума за тройната коалиция, ГЕРБ или за сегашния откровено прокремълски „кабинет Орешарски”.

Междувременно мафиотът Лужков, който задейства аншлуса в устието на Камчия, беше обявен за непоносимо корупмириран дори за Путин и Медведев, които брутално ( и направо незаконно, доколкото е избиран все пак от московчаните- но кой ли ти гледа такива дреболии в империята!) го отстраниха от третия по важност пост в Русия.

Анклавът на Лужков обаче не само не предизвика нищо подобно като реакция срещу българските съучастници на Лужков, но и се радва на нови и нови вълни на ухажване от страна на лакомите помагачи на руския аншлус на българския морски бряг.

"СОК Камчия" получи сертификат клас "А"

:klassa.bg

13.8.2012

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов връчи сертификат за инвестиция клас „А“ на „СОК „Камчия” ЕАД-Бургас, съобщиха от ведомството. Документът се издава за инвестиционния проект „Изграждане на детски оздравителен лагер „Черноморски” и амфитеатър” в курортно селище Камчия на стойност 35.5 млн. лв.
„СОК „Камчия” изпълнява инвестиционна програма на Правителството на гр. Москва на обща стойност над 200 млн. лв. До момента са осъществени два проекта в комплекс „Камчия” със сертификати по Закона за насърчаване на инвестициите – от 2007 и 2009 г. Те са на обща стойност 111 млн. лв. Първият е за изграждане на санаторно-оздравителен комплекс „Камчия” за 72 млн. лв., а вторият – за лечебно–диагностичен, балнеологичен и образователен център на стойност 39 млн. лв.
Детският лагер по новия проект ще включва медицински кабинети, зали за игри и танци, тренировъчна зала, сауна, музикален салон, кино- и концертна зала, изложбена зала, читалня, видеотека, интернет клуб. Летният амфитеатър за близо 2000 места ще се използва за обучение, културни и спортни прояви. Ще бъдат разкрити 376 нови работни места, като общият брой на заетите в комплекса през 2014 г. ще достигне 769 души. Проектът ще се финансира изцяло от собствени средства.

 

 

Тото истерия! Джакпотът гони 5.3 милиона

5 240 000 лева ще се натрупат във второ теглене на играта 6/49 за следващия 23-ти тираж на Български спортен тотализатор в четвъртък, след като...

Аншлусът на резервата Камчия преди аншлуса на Крим

Аншлусът в Крим е репетиран в България в “мек” вариант с основна разлика по отношение на разгласяването.

Ето защо припомням как Русия присъедини парче от резервата Камчия в България преди да присъедини полуостров Крим.

Резерват за бели индианци под игото на червените

By ⋅ август 13, 2012 ⋅

Борисов и Лужков крадат „Камчия“.

Лъскавите хотели в курорта са забранени за българи

12.08.2012

Александър Симеонов, в. “Галерия”

България остава без един от най-красивите си курорти. Приказният район, където река Камчия се влива в морето, е заграбен от бившия губернатор на Москва Юрий Лужков. Всичко става с любезното съдействие на нашия премиер Бойко Борисов.

Преди две години, на 12 септември 2010 г., двамата рязаха лентички в комплекса „Камчия“. Само 16 дни по-късно тогавашният руски президент Дмитрий Медведев издава указ за освобождаването на Лужков от поста кмет на Москва. Дружбата на бившия градоначалник с Бойко Борисов обаче е нерушима, вечна и очевидно не зависи от позицията на Лужков в йерархията.

Проектът се завършва с шеметни темпове. В доскоро девствената лонгозна гора се издигат супермодерни съоръжения за спорт и почивка. Подобно ваканционно селище няма в страната ни, а живописната природа прави съчетанието уникално.

Комплексът е в сърцето на природния резерват, защитен от ЮНЕСКО,

и се простира непосредствено до плажната ивица.

Днес български турист няма никакъв шанс да отседне в някой от новопостроените луксозни хотели. Те са отворени целогодишно, но за руснаци. Репортерска проверка на „Галерия“ показва, че опитът да се намери място за почивка там е равен на нула. На влизане в курорта опитваме да отседнем в лъскавия четиризвезден спа хотел „Орфей Палас“. Посреща ни любезно момиче на рецепцията и притеснително ни отговаря, че няма свободни места за българи до края на годината.

Удряме на камък и при следващия опит да вземем стая в хотел „Лонгоз“. „Тук е само за руски туристи“, отговаря ни рецепционистката. „Искаме да доведем наши гости от Русия“, хвърляме кукичката. „За руски гости ще потърсим.

“Трябва да попитам нашите шефове“,

е отговорът на момичето. По същия начин стоят нещата и в суперкомплекса „Радуга“, където огромни групи от русначета вървят под строй към един от най-красивите плажове на родното Черноморие.

Българите могат да се настанят в някои от многобройните комплекси с бунгала. Доскоро в района дървените бунгала са единствените постройки. Преди да дойдат руснаците, разбира се. Въпросните дървени ваканционни селища обаче са на по 30-40 и повече години – неуютни и не предлагат дори елементарен комфорт. Миризмата на старо е направо отблъскваща. За българи толкоз. На когото не му харесва, да взима руско гражданство и е „добре дошъл“ в хубавите хотели край устието на Камчия.

Официално санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ е открит през юни 2011 г. Според официалния сайт собственик е еднолично акционерно дружество, регистрирано съгласно законодателството на Република България. Целта на комплекса била да осигури условия за почивка, укрепване на здравето, обучение и творческо развитие на деца, а също така и на ветерани и семейства от Москва. Той щял да приема гости и от други региони на Русия, от България и други страни.

Пробивът на Юрий Лужков в България се осъществява от години. Бившият градоначалник на Москва отлично взаимодейства с всички наши кабинети. Височайшият руски политик олигарх е посрещан радушно и от правителствата на Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев, и на Бойко Борисов.

Настоящият ни премиер е особено близък до Лужков.

По информация на частната американска разузнавателна агенция СТРАТФОР Борисов и Лужков са в прелюбопитни връзки. Именно чрез бившия московски кмет руската мафия държи българския премиер в правата линия. „Знаем много за Борисов, но не става за казване“, твърдят от СТРАТФОР.

Самият Борисов помага на независимото разследване с чистосърдечните си народняшки признания за приятелството си с Лужков. По време на откриването на лагера „Радуга“ Бойко Борисов заяви: „Като кмет на София ходих на гости на г-н Лужков и тогава той ми каза, че трябва да стана премиер. Вечерта го бих на футбол на стадион „Лужники“ и станах премиер“.

От дума на дума и от пожелание на пожелание Лужков и Борисов вдигат комплекс за чудо и приказ и за радост на руските туристи и гости. Сградите, парковете и хотелите са разположени на близо 400 декара край морето и реката. Общата инвестиция надхвърля 120 млн. евро. Последните жилищни сгради, които се изграждат, са от лагер „Черноморски“, завършват се и амфиеатър с 2000 места и два плувни басейна. За постигането на целите са деактувани въпросните декари държавна земя, а успоредно с това са изградени водопровод, улици и паркове с пари по оперативната програма „Регионално развитие“.

В справката на варненската областна администрация

комплексът „Камчия“ фигурира със сделка за близо 80 декара

в землището на село Близнаци, община Аврен. Земите са купени през 2008 г. средно за 9,72 лв. на квадтратен метър. Бившият първи секретар на ЦК на ДКМС Станка Шопова се води управител и мажоритарен собственик на компанията „Агенция Русия днес“. Именно Шопова купува втори терен в землището на Близнаци, този път от 21 дка, а цената е малко под 14 лв. на кв.м. После проектът е реализиран на терен, включен в потенциалните зони на екомрежата „Натура 2000”, но през 2007 година Националното управление по горите намалява обхвата на защитения район и дава зелена светлина за реализацията на отдавна заявените руски интереси към устието на река Камчия.

БИВШИЯТ КРАЛ НА МОСКВА ПРИТЕЖАВА $ 3 МЛРД.

75-годишният Юрий Лужков минава за един от най-богатите руснаци. Според сп. „Форбс“ той и съпругата му Елена Батурина управляват и притежават над 2,9 милиарда долара.

Как от заклет комунист можеш да минеш през национализма, кметския пост и да станеш приказно богат. На този въпрос може да отговори роденият през 1936 г. в село Млади Туд, Тверска област, политик.

Бившият крал на Москва

превърна сивата съветска столица във витрина на капитализма по руски образец -

непрозрачна система, съчетаваща пари и власт.

Дребният, закръглен и енергичен Юрий Лужков е назначен начело на кметството през 1992 г., в разгара на постсъветския хаос, от тогавашния президент на Русия Борис Елцин. Националист, който настоява на Русия да й бъде върнат украинският град Севастопол, Лужков демонстрира православната си вяра, определяйки гей парадите като „дело на Сатаната“. Запаленият пчелар в края на 90-те г.

изглеждаше сериозен претендент за приемник на Елцин.

Но последният избра неизвестния на широката публика по онова време Владимир Путин.
Лужков е женен за Елена Батурина, която е с 27 г. по-млада от него и стана най-богатата жена в Русия. В началото скромна служителка в кметството, госпожа Батурина днес е президент на руската компания „Интеко“, управляваща империя на пазара за недвижими имоти и в строителството в Москва.

Батурина и Лужков

Собственичка е на имение в Австрия, на апартаменти в Испания и във Великобритания. „Корупцията проникна на всички равнища на властта. В тази система всеки клан има сектор и живее от подкупи. Москва е най-корумпираният град в Русия“, гневно заявява пред АФП либералът опозиционер Борис Немцов, автор на доклад за аферите на фамилия Лужков-Батурина.

Критиците на кмета го обвиняват и в унищожаването на редица исторически сгради,

жертва на спекулата на пазара за недвижими имоти, както и заради неспособността му да намери решение на чудовищните задръствания по улиците на Москва и на проблемите с опазването на околната среда. Лужков бе критикуван и заради почти систематичното репресиране на демонстрациите на опозицията в Москва. Неговите привърженици пък подчертават, че той е голям строител и е издигнал отново храма „Христос Спасител“, разрушен от болшевиките.

Москва стана град, който никога не спи, с ресторанти и магазини, отворени 24 часа в денонощието. Работещите и пенсионерите в града живеят по-добре, отколкото в който и да е друг град в Русия благодарение на надбавките на кметството. „Има двама Лужков. Единият енергичен строител, а другият безочлив човек, загрижен за поста и бизнеса на жена си. Промяната стана в началото на новия век“, коментира Немцов, цитиран от АФП.

Съпругата на бившия кмет Елена Батурина се забърка в няколко огромни скандала.

Най-големият е за неправомерно взет кредит в размер на 13 млрд. рубли (318 млн. евро) от Московската банка, създадена от мъжа й, които внесла в собствената си сметка. Финансови експерти твърдят, че Батурина е получила кредита чрез измама, защото е заявила, че ще го използва за проекти,  за които предварително се знаело, че са неизпълними, и е предоставила недостоверна информация за необходимите средства за реализирането им. Милиардите, взети от бюджета на руската столица, били внесени в личната й сметка.

От Батурина Лужков има две дъщери – Елена и Олга, а от покойната си първа съпруга Марина Башиловой има двама сина – Михаил и Александър.

Купуваме "Гражданска отговорност" само за лятото

/Поглед.инфо/ Хората, които не карат колите си през цялата година, ще могат да купуват "Гражданска отговорност" само за лятото. Това ще стане, ако бъде дадена възможност задължителната полица да бъде със срок по-кратък от 1 година.

Съседи на Петко от Лясковец: Кандидатства за работа във Френския легион (видео от екшъна)

В петък сутринта 53-годишният Петко Савов Петков, който се беше барикадирал в дома си, стреля по полицаи, уби един от тях и рани трима. От...

След като се изцепи, сега пък Вигенин "отлита" към Брюксел като "гълъб"

/Поглед.инфо/ Настояваме пред Брюксел за по-меки санкции към Москва

Недко Петров: Живот в името на дълга

Спецполицаят, загинал при изпълнение на служебния си дълг в Лясковец, бе изпратен в последния си път вчера. Героизмът му е с още по-ярък...

Най-добро за Украйна е "белгийското решение", казва Греъм Алисън

/Поглед.инфо/ След като жителите на Крим гласуват за отделянето, но преди Владимир Путин да присъедини полуострова към Русия, президентът Барак Обама, канцлерът Ангела Меркел и останалите европейски лидери трябва да си спомнят за историята и да предложат "белгийско решение" на украинската криза.

Най-доброто за Украйна е "белгийското решение", казва Греъм Алисън

/Поглед.инфо/ След като жителите на Крим гласуват за отделянето, но преди Владимир Путин да присъедини полуострова към Русия, президентът Барак Обама, канцлерът Ангела Меркел и останалите европейски лидери трябва да си спомнят за историята и да предложат "белгийско решение" на украинската криза.

Крим ликува - на Запад беснеят!

/Поглед.инфо/ Жителите на Крим гласуваха за присъединяването на полуострова към Русия на референдум, който показа дълбокото разделение между Русия и западните страни и пробуди сепаратистките стремежи в Източна Украйна.

Още двама командоси улучени в Лясковец, бронежилетките ги спасили от сигурна смърт

Още две барети били улучени от куршумите на психаря Петко Петков по време на операцията по задържането му в Лясковец, твърди „Преса“,...

Сидеров: Орешарски да смени Вигенин, който се държи като „робокоп”

/Поглед.инфо/ Волен Сидеров отново се завърна в авторското си предаване „Студио Атака”. Белия вожд отсъстваше от екрана в неделя по партийната си телевизия няколко седмици.

Росица Янакиева не изключва варианта за връщането и обратно в БСП

/Поглед.инфо/ “Позитано“ разпозна в мен врага с партиен билет, затова ме постави по-надалече.“ Това коментира кметът на Перник и член на инициативната група на АБВ Росица Янакиева в предаването „Всяка неделя“ по Нова телевизия, информира пресцентърът на формацията.

Гарелов е бесен на Цветозар Томов и Георги Лозанов

/Поглед.инфо/ Какво става! Цветозар Томов, който беше толкова отявлен враг на ГЕРБ, сега влиза в ЦИК от тяхно име. Какво го е накарало да го направи?

The Telegraph: Европейско гражданство в България за £150 000

Европейско гражданство за неевропейски граждани се продава в България за 150 000 британски лири. Това пише британският в. The Telegraph, като се позовава на разследване на свой репортери под прикритие. Схемата позволява дори на хора с криминално минало, на които е бил отказан британски паспорт, да се сдобият с българско гражданство съгласно схемата, твърди изданието, цитирано от bTV. Двамата репортери са действали като представители на предполагаем индийски бизнесмен. Така те са научили, че български паспорт може да се получи законно без нуждата да се живее или работи в България, стига “кандидатите” да ...

Заповядайте на куклен театър в училище “Джон Атанасов”

За малки и големи, отново ще ви зарадваме с куклите на нова, голяма куклена сцена с професионално озвучаване. Заповядайте в неделя 30 март 2014 г. във филиала на българско училище “Джон Атанасов” в Чикаго

На младини убиецът от Лясковец обиколил Европа, стигнал до Куба

Дима Максимова; 24 часа Адвокат от Лясковец, който бил приятел на опасния луд Петко Петков, отказал съдействие на полицията. Това стана...

Вашият хороскоп за понеделник

Овен  Утрешният ден ще донесе нови проблеми, които предстои да решите заедно със своя любим човек, а в карен случай - поединично. Но за...

Northlight Theatre: “Чапатти” (“Chapatti”)

Тридцать девятый сезон Northlight Theatre продолжается мировой премьерой спектакля “Чапатти” по одноименной пьесе Кристиана О’Рейли. В центре Дублина случайно встречаются Дэн (Джон Махони) с собакой Чапатти и Бетти (Пенни Слашер), у которой ровно девятнадцать кошек. Встречаются, чтобы заново открыть для себя важность дружбы и прелесть человеческого общения. Доктор Астров в пьесе А.Чехова “Дядя Ваня” с тоской говорил: “Кругом тебя одни чудаки -  сплошь одни чудаки; а поживешь с ними года два-три и мало-помалу сам, незаметно для себя, становишься чудаком. Неизбежная участь!” Смешную и грустную, трогательную и искреннюю историю двух обделенных ...

Страници: 1 | 2 | 3

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване