Thalloderma Shop
10/23/15 09:46
(http://www.gorichka.bg/)

Осем причини да дойдете на Дебата за бежанците

  1. Дебатът като такъв

Забелязваме, че в говоренето по темата за бежанската вълна често липсва същинският дебат за сметка на залитането към пропаганда и празнословие. Ако и на теб ти липсва разумният разговор, най-добре ела на Дебати Горичка – Бежанци.

  1. Мненията

„Колкото хора, толкова мнения” са казали древните дебатиращи по най-разнообразни теми. На Дебати Горичка ще чуеш със сигурност тези, които са за и против отварянето на границите, но ние искаме да чуем и твоето мнение, затова ела и ни го сподели.

  1. Границите

Ще разберем какви граници сме готови да поставим, да преминем, да отворим, да затворим… и имаме ли нужда от всички.

  1. Толерантността

Ще проверим докъде стига толерантността ни и какви са нейните степени. Добре е да се знае.

  1. Историите

Ще се опитаме да надникнем отвъд числата, които статистиката услужливо ни предоставя всекидневно, защото в тях се крият историите на милиони хора. Нашите също са там.

  1. Промените

След тази бежанска вълна нито Европа, нито светът ще бъдат същите. Как и на какво ще се отразят тези промени – ще търсим отговори в Дебати Горичка – Бежанци.

  1. Човешкото у човека

Наскоро един 85-годишен човек ни каза: „Никога не съм си представял, че през 2015 година ще гледам по новините хора, които бягат от война.” Честно казано, и ние не сме си го представяли, но сме убедени, че смисленото говорене по темата може да върне човешкото у човека и най-сетне да спрем да се занимаваме с глупости. А войната е най-голямата от тях.

  1. Бъдещето

То зависи от нас. И започва от днес. Така че е добре да поговорим за него, за да се пробваме да го видим малко по-светло. А дебатът за границите и миграционните процеси неизменно е и дебат за бъдещето.

gorichka_debate_page

За да дойдете на Дебата на 28.10.15, сряда, трябва да си запазите място, защото имаме само 120.

Билетите са по 5 лева и можете да ги намерите от утре (събота) сутринта, до деня на дебата – 28.10.15 (сряда), в:

_БИОМАГ на пл. Журналист
_БИОМАГ на ул. Кърниградска 13
_Палачинки от Хармоника на ул. Сан Стефано, точно до изхода на подлеза от Орлов мост

_На входа на Френския институт няма да се продават билети.

Ако има останали места непосредствено преди дебата, ще ви пишем допълнително от къде можете да ги вземете преди самия дебат. Следете страницата на Горичка и стената на събитието.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване