08/05/16 06:41
(http://ivo.bg/)

Руският премиер с нова премиера в театъра на неволните признания за глупост

1428123912_0002061

Не сравнявайте ниските заплати на учителите с високите заплати в силовите структури

Ниските заплати на учителите и високите заплати на служителите в службите за сигурност не могат да се сравняват – това заяви днес руският министър-председател Дмитрий Медведев. Така той отговори на въпрос на учител от Дагестан по време на форума “Территория смыслов” в Клязма. Младият мъж се оплака, че  учител в Дагестан получава 15 хиляди рубли(227 $), а служителите в органите на реда – 50 хиляди(757 $). Медведев каза, че един енергичен учител, винаги ще намери възможност да си докара допълнителен доход. Младите хора, според министър-председателя, трябва да следват призванието си.

echo.msk.ru

Кой те би по главата да следваш педагогика-медагогика, приятелю?

Какво невярно е казал Медведев? Само с честен учителски труд, да предположим – без подкупи, макар и с частни уроци, едва ли спестиш милиони. С това съм съгласен. В чужбина може да се печели добре, но тук, в Русия – не.

В повечето региони заплатите на учителите ни са толкова големи, че в магазина избират по-евтините стоки, а понякога дори пропускат ходенето до там, защото – припомням класиката – “денег нет(пари няма )…”.

Медведев от глашатай на очевидното(свободата е по-добра от несвободата и други мъдри решения, инициативи и мисли), се превърна в машина за истини. С тези истини, създадени не само от него, а от цял отбор, той шамари населението по муцуните.

След тези думи, престижа на професията пада още по-ниско. Учител или лекар без пари в Русия – това не е трагедия, а норма. Призванието им е да учат деца и да лекуват хора, и да не получават нищо. Оказва се, че за правителството са изроди, градски откачалки. Кой те би по главата да следваш педагогика-медагогика, приятелю?
Тук нищо няма да помогне. За тези, които все още работят това, има малко възможности – да се захванат с някакъв бизнес или … да обърнат другата буза, по-добре другото ухо. В него ще се налее поредната порция горчива истина.

echo.msk.ru

Алексей Наришкин

 

Перевод от руки за ivo.bg Васил Костадинов

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване