10/03/16 06:05
(http://vasvalch.com/)

Формула за съдържание от South Park

south park

Вдъхновението за контент-маркетинг идва от много неочаквани места – и това е напълно нормално. Но досега не съм предполагала, че ще мога да кажа съвсем сериозно „Научих нещо полезно за създаването на съдържание от South Park“. Затова се учудвам, че мога да го кажа днес.

Създаването на шоу като South Park не е лесна задача – необходимо е да задържите вниманието на зрителите с всеки епизод, седмица след седмица. Един от създателите на шоуто, Trey Parker, разкрива как успява да пребори постоянната нужда от нови сюжетни линии и натиска на графика. Ако сценарият не е достатъчно интересен, той замества „and“ с „but“ – т.е. създава конфликт и напрежение. То, естествено, се нуждае от решение – „therefore“.

Формулата And, But, Therefore в науката и маркетинга

Всъщност, за ABT формулата научих от Ben Olson, който се занимава с нещо много близо до сърцето ми покрай Ratio – обучение на учени как да представят резултатите от изследванията си на разбираем език. Те, обаче, обикновено използват само „and“ – не създават история, (видимо) не решават проблем. Както правят и много марки, нали? Те казват само „Нашият продукт прави това И това И това И това…“

За да направите историята интересна за публиката си, трябва да поставите ясно конфликта. Разликата е видима: „Вие сте… И …, НО имате проблем: … . ЗАТОВА нашият продукт …“ Така фокусът отива към конфликта и неговото решение – нещо, което е много по-важно за потребителя от простото изреждане на елементи от решението ви.

Когато започнете да подготвяте следващия си текст, презентация или представяне на продукт, първо отделете 3 минути, за да формулирате история с „And, But, Therefore“. Ще видите истинска разлика в силата на текста.

Отделете си 10 минути и вижте представянето на Ben Olson от TEDMED, за да чуете пълната му история:

Постът Формула за съдържание от South Park е публикуван в Васи ли?!.

Публикувана на 10/03/16 06:05 http://vasvalch.com/and-but-therefore/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване