10/11/16 15:13
(http://ivo.bg/)

Плутониевият шантаж на Путин изравя призрака на българската връзка в съветската ядрена програма

Една от най-малко разработените мини със залежи от секретни истини за колониалното ни съветско минало е темата за българската връзка със съветската ядрена програма. Споменавал съм бегло, че според скромните ми познания по темата, България е представлявала специален интерес за Сталин именно по тази причина.

По сведения, които трудно могат да бъдат проверени поради тяхната свръхсекретност и погребването им в руските архиви,  в окупираната от СССР България са били разработени не по-малко от 40 уранови мини.

Можем да си представим, че част от отвлечените от България 4000 граждани, арестувани от копоите на Сталин от създадените за подобни задачи в рамките на СМЕРШ  и изчезнали завинаги в СССР ( за което писах в “Течна дружба”, цитирайки бившия български посланик в Москва Василий Такев с негово съгласие), вероятно са били “изцедени” в Съветския съюз за подобна информация, от която са се интересували и германците. Стандарното обяснение за отвличането на сънародниците ни е било, че са германски агенти. Цели 4000 “германски агенти” , нито един от които не се е върнал жив в България, чиито днешни управници нехаят и не смеят да поставят въпроса пред Кремъл.

Вероятно тъкмо поради тайното ураново богатство Сталин е разглеждал България като особено ценна плячка, която трябва да получи на всяка цена. В негово писмо до Хитлер от декември 1940 година ( едно от общо шест, само две от които са разсекретени от германска страна, а останалите 4 си остават погребани в руските архиви), Сталин поставя придобиването на България като точка две по важност ( първа точка е Финландия), за да се включи на страната на Хитлер и тристрания пакт в подпалването на Втората световна война от двамата чрез пакта за ненападение, известен с пробутаното от пропагандата на СССР название “Рибентроп-Молотов”, с което се цели да се отклони вниманието от личната роля на двамата диктатори и особено тази на Сталин в неговото сключване).

Освен всичко друго, тайната за българския уран включва и друга неразказана ужасна истина. Колко българи са били осъдени на смърт ( включително без съд и присъда, но и чрез присъди за смърт, уж чрез разстрел), приключили земните си мъки в урановите мини? Има ли изобщо такава статистика? А че това се е случвало, вероятно доста почернени български семейства знаят, но няма как тази информация да се обобщи без институционална намеса. Няма как да заподозрем властите ни в желание да се ровят в тва отвратително бунище, с което да ядосат Москва.

Ето че темата изплува покрай плутониевия шантаж на Путин. Как? Ето какво пише днес депутатът Методи Андреев. http://www.faktor.bg/mnenia/lacheni-carvuli/83699-ruski-kapan-s-plutoniy-ni-prevrasta-v-chast-ot-shantazha-na-putin.html

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване