11/29/16 15:36
(http://ivo.bg/)

Борисов се очертава като златен пръст на Сидеров

Резултат с изображение за Борисов златен пръст снимки

 

Колаж: http://ivanhristov.blogspot.bg/2009/07/blog-post_23.html

 

Днес бившият премиер направи заявка, че ще подкрепи ново правителство – най-вероятно на онези, които се самоназовават патриоти ( понеже ние всички останали сме нещо друго, ако не и направо предатели). По този начин Борисов за пореден път се самоопроверга- този път по отношение на заканата си, че не би покрпели правителство на партиотите, цитиран от БТВ на 23 ноември, т.е. само преди по-малко от седмица. http://m.btvnovinite.bg/article/bulgaria/politika/bojko-borisov-gerb-njama-da-podkrepi-kabinet-s-mandat-na-patriotite.html

Премиерът, който (само)разтури кабинета “Борисов 2”, за да сътвори “Борисов 3”, се прави на две и половина, че нямало да участва във властта в този парламент. Само щял да я подкрепя ( при условия, които ще спазари).

Това напомня на вица за грузинеца, който държал жена си за косата през балкона и нареждал, че не е касапин, като съседа, който заклал жена си. “Аз само те пускам”, казал добрякът.

Да побързам със сатирата преди тя да е станала реалност, когато вече няма да е смешно.

Борисов  на практика обоснова готовността си да подкрепи онези, които са го подкрепяли преди, с това, че така би им върнал услугата (  почти като шамар на заем, който си готов да върнеш).

Смешното, преди да е станало тъжна действителност, е че този път Борисов се очертава да бъде златния пръст на Сидеров. Преди някои в чужбина питаха как е възможно един мастит европейски демократ да се ползва от златопръстата подкрепа на един антиевропейски антисемит. Докато сега нещата се очертават да бъдат коренно различни: да питат този път как е възможно един позлатен от Москва Сидеров да бъде подкрепян от един детрониран от Кремъл Борисов.

Възникват обосновани предположения при това положение, че Борисов се очертава да е премиер в сянка. В сянката на Сидеров това означава доста да се посниши до степен да пълзи ( пред Москва, на която само се кланяше досега).

Сидеров, разбира се, няма да играе главната роля сред мандатоносителите. И той ще го играе подкрепящ, както беше и в кампанията, по време на която неговата роля изпълняваше Каракачанов, набеждавайки бежанците като (незабележимо, но забележително преекспонирано) “главно зло”.

Поради относително по-малката му тежест от Каракачанов, на Сидеров ще бъде поверена най-много някоя агенция- малко вероятно е да е ДАНС, за да не се потворят през зимата протестите от лятото на 2013 г. ( пък и в ДАНС няма нужда да назначават още путинофили). Но напълно в духа на обичайната перверзия в политиката тук е да го направят шеф на Агенцията за бежанците. С превантивна цел. Защото те вкупом ще побегнат към Афганистан и Сирия ( дори и да са от Африка) доброволно и така кризата, с която уж бяхме заплашени, ще се реши още преди да се е случила някога.

А може и да не го назначат на този пост. (Призракът) на бежанците им е нужен като слънцето и въздуха за всяко националистическо същество, устремило се към светлото бъдеще на парламентарните избори.

Ако т.н. реформатори участват в заверата, както участваха и досега, има голяма вероятност всъщост точно те да излъчат премиер(ша). Досещата се коя. Защото става за всички постове- да не ги изреждам, че животът е кратък.

В края на краищата всички заклинания за крещящата необходимост от българка на върха на държавата или поне на върха на света в ООН се провалиха с Цачева, Бокова и Георгиева. Време е  за Кунева, която никога не се проваля, освен на избори срещу Борисов. Време е той да я подкрепи и да й върне жеста, когато му се правеше на противник, а тя да компенсира провала му по женско-политическа линия чрез саможертвата си да запуши пробойната в правителствения кораб със себе си. Така ще опровергае злите езици, че “ и за чеп не става”.

Не знам защо, но се сещам за Апостола , който в писмо до Любен Каравелов заподозрял  опасност най-близките му съратници да доведат “миризливий казашки ботуш”:

“Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“  

Други предположения нямам. Чакам Борисов да ми ги смени в близките часове и ще ви ги споделя ( малко като при Гручо Маркс и неговите убеждения, каквито той можел да смени според това, дали ги харесваме).

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване