Thalloderma Shop
03/01/17 10:02
(http://ivo.bg/)

Русофилски дисиденти си пишат актив за бъдещи борци срещу рашизма със задна дата

Вярно е, че мечката рипа според тоягата, но проблемът е да я хванеш, да я вържеш, да я опитомиш и чак тогава да я накараш да играе според тоягата. Ако не можеш, тоягата ще гризнеш ти. Това се отнася с пълна сила за руската мечка, която играе на мегдана у наше село, което е без кучета.

Нещо подобно е и жабата, която трябва си знае гьола. Става за смях, имитирайки коня в желанието си да я подковат, опитвайки се докаже, че не троянски кон.

Такива мечешко-жабешки мисли ми минават през главата след едно изказване по актуален повод на бившия външен министър Ивайло Калфин, когото не веднъж съм описвал като Георги Първанов с човешко лице.

Русофилството на Калфин е баснословно – доколкото словото му се е превърнало в басня след онова негово изявление за българския патриотизъм като рожба на любовта към Русия ( по-скоро като плод на изнасилване).

Изненадващо, но Калфин е дръзнал да “заподозре” руските медии в правене на пропаганда срещу България. Да не би АБВ, която се опитва да си изстърже “лепенката Първанов” от физиономията като стара застраховка от предното стъкло на колата, да е решила да мръдне крачка назад и от фанатичната си русофилия, която уж била повсеместна у нас, но май държи партийката в тясната електорална хралупа на няколкото процента фанатици в тази дядоИванова ръкавичка?

Факт е, че Калфин е посочил пропагандата като причина руските медии да отразят първи и напоително новината за случая с Елена Поптодорова, обвинена от полските власти в кражба на козметика за около 400 долара от безмитната зона на полско летище. Калфин е регистрирал отзвука от събитието в 90 руски медии. Как ли ги е пребрил? Може би в АБВ получават някаква специфична статистика, справка ( сводка, по военно му) за темите в руските медии, за да се ориентират какво да мислят?

Този път Калфин е прав. Руската пропаганда няма да пропусне да се възползва от шанса да заклейми български посланик в САЩ, макар и вече бивш. Солидарният с Поптодорова нейн началник от времето на монрх-социализма , обаче, повдига още малко завесата на своята съпричастност, като обяснява (свръх)реакцията на руските медии в превод за публиката у нас във връзка с личността на Поптодорова по следния начин: “ (тя е) един от водещите дипломати, които ни вкараха в НАТО и ЕС – вижте подтекста”.

Сред тези, които “ни вкараха” в НАТО, беше и самият Калфин. Там го стяга лаченият цъвул и затова приема лично аналогиите на руската пропаганда.

На руски има една поговорка: “Своята риза е по-близо до тялото”, която зевзеците отдавна са прекроили на “ без риза е по-близко до тялото”.

По този повод да припомня, че това е вторият път , когато видни български русофили реагират болезнено на руски шамар за по-малко от година насам. Първият пробив в това отношение се получи, когато важният фунционер от партията на Путин, телевизионен водещ и депутат в Думата Пьотър Толстой потвърди предупрежденията на “русофобите” у нас, че руснаците целенасочено изкупуват България. Толкова много се крие(ше) туземният й обслуждащ персонал в извършването на нацоналното предателство на служи на агресивната чужда държава, а виден властник в Русия взе, че им свали рубашката и ги остави голи да се срамуват ( мака и за кратко). В резултат на което емблематични български колаборационисти с руския постколониализъм изреваха и се “рзграничиха” от изобличителната истина, изречена от циника Толстой.

Да припомня и друго: като кандиат за президент на БСП от Калфин през 2011 г. тръгна не само онази препоръка за руския патриотизъм на българина, но и “въстанието” срещу идеята да научим дали България разполага с алтернатива на зависисимостта си от Русия за вноса на природен газ. Т.н. “шистова революция”, която само за 6 месеца се увенча с успех чрез зрелищната капитулация на премиера Борисов, наредил на депутатите си за по-малко от седмица на пренапишат един френски закон и да го гласуват през януари 2012 г.

“Шистовите революционери” , които последваха предизборния призив на Калфин, заложил като свой приоритет в предизборната си програма този препъни камък, бяха във възторг. Победител на изборите в това отношение се оказа не Плевнелиев, а Калфин. Макар и антиподи в отношението си към Кремъл и двамата се оказаха победители под закрилата на главния проводник на руското влияние чрез своите (без)действия Бойко Борисов. Което си остава ненадминато постижение на двуличното маневриране на Борисов между Изтока и Запада.

Друг е въпросът, че победата на Калфин и на Кремъл от онзи януари, увенчана с мораториума в полза на “Газпром”, се доказа като много по-т(р)айно постижение на руското влияние, довело до днешната пълна рашизация на българската висша държавна администрация.

Щеше да е хубаво сега от страна на Калфин да видим началото на обратния процес на отдръпването от безпощадно засмукващата руска гравитация след хибридното поражение на България пред руската пропаганда.

Щеше да е добре да видим, как той си посипва главата с пепелта  на изгорелия ентусиазъм в обслужването на руските интереси и да повярваме, че той е искрен в мърмореното си срещу руската пропаганда.

За съжаление, обаче, намирисва на адреналина, предизвикан от страха, който се долавя от потния човек след като му свалят рубашката.

Русия се клати на глинениете си крака. Когато тя рухне под натиска на собствената си неадекватност ( за трети път в рамките на столетие), местните въшки, които се возеха в козината й, могат да се окажат затиснати отдолу, поради което се опитват да изпълзят в позиция, позволяваща бърз спасителен скок. Те ли не знаят какво се случи на 10 ноември 1989 -та! Трябва да могат да имат в биографията си по някое ( безобидно за самата Русия) изръмжаване, за да се пишат евентуално активни борци срещу рашизма на правата на бащи-основатели на натовска България.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване