Thalloderma Shop
03/12/17 13:20
(http://ivo.bg/)

Пълната приемственост в чуждомразието на властта не идва на празно място

Не ( просто ) един духовник, защитил духовността, е прогнен от България. Прогонена е човечността.

На тази тема се написа и изговори не малко, а и протест вече се състоя. Първият, който “намеква”, че новата власт е като старата: мълчи съучастнически по въпроси, които всъщност подстрекава с политиката си.

По независещи от мен причини не можех да се присъединя към стотиците българи, протестирали днес в София срещу това поощряващото мракобесието мълчание на властта. Но понеже смятам, че “мълчанието е злото”, ще опитам да поднеса своята солидарност и мислите си по тази тема, която е много по-широка и по-дълбока от частния казус, който я направи актуална.

Давате ли си сметка защо властта мълчи наистина? Не си падам по простите решения, но обяснението в случая наистина е просто: защото тази власт в момента продължава държавната линия на предишните управници от ГЕРБ , които подстрекаваха чуждомразието. Спомнете си само човекомразещата пропаганда в медиите на рекламни лица на ГЕРБ, някои от които се оказаха сега кандидати за депутати от партията, призоваващи за “крути мерки” срещу бежанците.

Нали искате устойчивост? Ето ви я.  Устойчивите нагласи да се спекулира със страховете от бежанците се оказват най-устойчивото нещо в държавата, занемяла устойчиво пред абсолютно незащитимата от чисто човешка гледна точка проява на варварство в случая с едно беззащитно, иначе формално защитено от законите семейство, избягало от война. Отказът на държавата ( която има ангажимент към поддържането на реда ) да се намеси на страната на справедливсостта е като да бъдат оттеглени полицаите от улиците и те да бъдат предоставени на най-бруталните двукраки хищници.

Подпалвачите на омразата към слабите и подгонените хора обаче имат един проблем- мълчат също така и поради факта, че няма как да го стоварят на “демокрацията”. Предпочитат да не се обаждат изобщо, за да не излезе, че скърбят за прогоненото семейство като “толерасти”, както се изразява руската пропаганда, разпрострнявана у нас от нейните братушки. Затова си траят както си знаят. Както си траеха десетилетия наред за много други важни и очевидни неща. Иначе са гръмогласни, ако ги настъпиш по някой съветски мазол, изобразен като червеноорзамец с оръже, вдигнато над главите на покор(е)ните българи.

За “другите”, т.е. за откровено червените и червенеещите им подобия от всякави разновидности – уж опозиционери, на които чуждомразието им отива по дефиниция, дори не говоря. Макар, че точно те са сега на власт и са негласни приемници на ксенофобията на своите уж опоненти от предишната власт.

Освен всичко друго прогонването на един чужд инвеститор ( с извинение за акцента в рамките на разговора за духовността) също е типично за мутризираната ни държава. Италианският инвеститор Паоло Кортезе е създал работни места в открита от него пицария и пекарна. “Довел” е помощи за 100 000 евро годишно от католическата църква в малкото градче Белене, където такава инвестиция вероятно може да бъде съизмерена на глава от населението с обема на еврофорнодвете, с чието разпределяне в национален мащаб властта толкова обича да се хвали като своя заслуга.

Обаче отец Кортезе има “грях” към същата тази държава: дръзнал е да буни духовете по забранената тема за жертвите на комунизма и го погват да си ходи. Уж заради бежанците ( общо 4 на брой), които имало опасност да доведат след себе си още бежанци ( също неизвестно колко на брой, т.е. те са една хипотеза и необоснована с нищо хипербола на несъществуващ проблем).

За друго по върховете на държавата, които се сливат с опозициоонния фундамент (какъвто БСП беше за ГЕРБ и какъвто ГЕРБ е сега за БСП) единство няма. Но за тази гадост мълчат издайнически солидарно.

После питайте пак по какво  си приличат двете формации, клекнали отново на подстъпите на изборите в позата на предизвестени водачи по привличане на гласове. На това питане отговарям ( веднъж и аз – по подобие на вечно контрапротестиращите немници ): а по какво се различават, че да не си приличат, след като са толкова солидарни срещу елементарната чевещина? В нюансите ли? Колко процента сиво има в тази порнография?

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване