Thalloderma Shop
03/19/17 10:34
(http://ivo.bg/)

Незрящият за намесата (и) на Русия Румен Радев се доказва като руски наместник

Напоследък ни набиват в главите термина “системни партии” за ГЕРБ, БСП и ДПС. Останалите , както излиза, са антисистемни. За тях щеше да е комплимент, доколкото ги откроява в навалицата в политиката, в рамките на която всеки се старае да бъде припознат като борец срещу системата ( каквото и да подразбират в това отношение разните привличащи се по този признак противоположности).

Системният Доган, строител на съвременната система от зависимости в политиката, също се опълчи – срещу самия себе си, представяйки се за борец срещу влиянието на турския президент Ердоган. Пак надскочи собствения си ръст като чистач на личното и колективното минало на онова, което се припознава(ше) от всички в политиката като толкова мръсно, че ДПС изпадна в изолация на местна почва. Да се коалираш с (партията на ) Доган в България постепенно стана толкова неприемливо, колкото на международния терен изведнъж се оказа забранително за демократичните лидери по света заиграването с Путин след агресията му срещу Украйна.

Лютви Местан, бившият съратник на Доган, изобличи новородения герой от съпротивата срещу неосманизма, показвайки документ, разкриващ предаността на Доган пред Ердоган, изразена в лично верноподаническо писмо до турския президент през 2012 г. И точно това е повъдът за репликата ми, особено след като от ДПС се ужасиха от себе си и подързаха да заговорят за фалшификат, предизвиквайки Местан да покаже документа с подписа на Доган.

Но нека го “защитя”. С какво Сокола лети по – долу от Сидеров, който в зората на демокрацията пишеше хвалебствени статии за Америка и американците, а после ги превърна в мишена на хибридната си прокремълска пропагандна ярост?

А отличава ли се от днешния водач на листа на БСП, злобен водач и по пропагандни храчки в защита на Путин от всеки български критик Александър Симов, разписал се също като Сидеров сред подмазвачите на Америка в не толкова далечната 2006 със статията си “ 20 причини да обичаш Америка” http://alexsimov.blogspot.bg/2006/04/20.html?

Или каква е разликата между полета на Сокола на заден ход от подобните палачинкови циркаджилъци на един  политико-пропагандист, строител на псевдопартии и евродепутат, като Бареков? Или Доган прави нещо по-различно от пируетите на една Беновска или един Антон Тодоров, които ругаеха Борисов, пък след това започнаха да го величаят най-безсрамно?

Ами пътят, извървян от войнствения национализъм, до присъединяването към ДПС  от страна на Слави Бинев?

Освен всичко друго, общото между посочените по-горе носители на ордена на палачинката е обстоятелството, че имат претенции към миналото на някои техни критици с десетилетна давност, но собственото им минало на омърсени с московската хибридност политикани от последните години, месеци и дни минава под знаменателя на “край да върви”.

Не, никак не е оригинален проскубаният Сокол. Направо е типичен, макар и да е особено важна птица за Кремъл като ярък представител на палачинковия отбор, селектиран от Кремъл за целите на маршируващата тук московска пета колона.

Ако нещо откроява Сокола, това е фактът, че е пилотен проект, прокарал пътя за един пилот, полетял на крилата на проруските фантазии и приземен сега сред реалностите, изискващи да се докаже като президент на всички българи, след като допринесе за тяхното разцепление с реверансите си към русофилстващата част от тях.

От позицията на своята информираност за предисторията на сегашната предизборна ситуация президентът Росен Плевнелиев призова днес в телевизионно интервю наследника си Румен Радев да направи точно такъв жест: да посочи и руската, а не само турската намеса в България.

На ход е Радев. От това, дали ще откликне или (пак) ще си мълчи по тази тема, ще проличи доколко са верни внушенията, че бил независим от петата колона на Кремъл, която го внедри с емблемата на “антисистемен играч” в българската политика. Предимството му по пътя към висшия мажоритарен пост в държавата беше фактът, че не е бил политик, т.е. не е взимал страна в партизанските боричкания за власт.  Е, сега вече излиза от нелегалност и партизанства открито, след като сочи само едната страна на монетата с турския полумесец, но се прави, че не вижда рублатата от другата.

Ако иска да ни каже с мълчанието си, че Русия не се меси ( като твърдят световни медии, добре информирани политици от ранга на британския министър на отбраната и още по-добре осведоменият президент Плевнелиев), Радев ще постигне едно: ще затвърди представата за себе си като наместник на Москва в София.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване