Thalloderma Shop
04/04/17 08:05
(http://ivo.bg/)

Червен депутат брани президента Радев от истината

Чрез самозвания говорител на служебното правителство, в каквато роля се изяви днес червеният депутат Валери Жаблянов, БСП обвини косвено премиера Герджиков, че (наистина) и в наше време е бавно развиващ се ( какъвто бил като дете – по признания на самия премиер).

“Постановлението за бежанците е отменено не защото така иска БСП или президентът, а защото товари общините с разходи, за които те нямат бюджет”, заяви пред бТВ Валери Жаблянов от БСП и с това се усъмни в способността на проф. Герджиков да се изразява правилно.

Ако е вярна тезата на Жаблянов, възниква въпросът какво прави той начело на изпълнителната власт, след като не разбира елементарното значение на думите. Утре президентът може да изрази някакво желание по адрес на някаква жена на чаша бира, а Герджиков да хукне да му я осигурява без да схваща, че така се омаскарява ( и не само себе си). Или пък президентът да се размечтае за някаква сума, която не му достига  и Герджиков да обере банка.

В отговор на въпрос от министъра на правосъдието Мария Павлова какво налага спешното правителствено заседание миналия петък след работно време и също толкова спешното зачеркване на наредбата за бежанците ( в духа на едно от предизборните обещания на БСП), Герджиков отговаря лаконично, но категорично:

“Съвсем коректно поставяте въпроса, не мога нищо да кажа срещу тази коректност. Желанието на президента на републиката е това да бъде направено по този начин, по който аз докладвам. Това е”.

Както се вижда от тази извадка от стенограмата на вчерашното заседание на кабинета в отговора на премиера няма и следа от колебание. Жаблянов обаче се изяви по БТВ днес като коректор на премиерските мисли и на практика го обяви за неразумен юрод, който не разбира разликата между желанието и нареждането на президента. И в добавка за пореден път отрече, че БСП влияе на президента Радев. Така показа, че смята за слабоумни и всички способни да разсъждават наблюдатели на сценката с лъжливото овчарче.

Всеки закоравял рецидивист предпочита да отрича вината си, когато го заловят за поредното му престъпление. Рецидивистът знае, че ченгетата трябва да я докажат и колкото по-малко признава, толкова по-малко ще им помага да го тикнат там, където му е мястото. Ще видим дали Герджиков ще върне косвената обида на неканения преводач на собствените му думи, изразени на ясен български език.

Още по-интересно е да чуем коментар от самия президент Радев, чийто таен лупинг беше разкрит. Може да е бил въздушен ас и да е изпълнявал онова упражнение с кобрата ( както се твърдеше по врето, когато зарибяваха избирателите да го наемат за днешната му работа), но когато го приземяват сега с доказтелства за него като трансмисия на волята на БСП има възможност да докаже обратното. Нали е храбър, нека си признае, а не да оставя премиера да бъде набеждаван за малоумник. Ако си замълчи, ще се окаже част от упражнението “ питон хипнотизира зайче”. Но не в ролята на питона.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване