Thalloderma Shop
04/23/17 08:14
(http://ivo.bg/)

Борисов се жени за националистите, но намигал зад гърба им и на социалистите

В едно привидно светско по форма телевизионно интервю и някак съвсем периферно като реплика Корнелия Нинова днес каза всъщност нещо много важно: Борисов наистина е опипвал почвата в пряк разговор с нея за широка коалиция.

Пред Нова телевизия Нинова подхвърли днес следното за телефонното обаждане на Борисов, състояло се преди “няколко дни”, т.е. в разгара на преговорите за съставяне на коалиционно правителство между ГЕРБ и националистите:

“Поздрави ме за резултата: “Беше достоен опонент – и зад теб, и зад мен сега стоят по 1 млн. хора и трябва да седнем и да говорим”. Тогава се говореше за широка коалиция… Предложи ми да стана председател на парламента”.

На пръв поглед- нищо особено ново като за Борисов. Той си е “такъв”. Опипва всяка, която му позволява. Както и друг път съм отбелязвал, той действа на принципа на селския ерген, който пробва с всяка мома и не се притеснява от онези, които му удрят шамар в отговор на посегателството. Просто минава на следващата, докато не му пристанат.

Резултат с изображение за Бойко Борисов Корнелия Нинова снимки

Не мога да си изкривя душата- Нинова правилно е реагирала, като му е казала, че такива разговори е редно да се водят публично. Но това явно и през ум не му е минало на Борисов. Сега ще трябва да се задоволим само с нейното твърдение, което – също трябва да се признае, след силния й ход с прогонването на червения олигарх Георги Гергов от върха на повереното й ръководство на БСП – изглежда като заслужаващо доверие. Борисов ще отрече- ако изобщо някой се осмели да го попита за потвърждение- да е предлагал коалирането с БСП, което многократно е отхвърлял като вероятност в публичните си изяви.

Всеки е свободен да вярва или не. Ако все пак повярваме на Нинова, възниква и друг въпрос, освен онзи за лицемерието на “гъвкавия” Борисов. Как ще оценят опипването на столетницата от негова страна партьорите му в коалиционния креват, който вече заедно постилат за първа брачна нощ? Трябва да си изцяло лишен от политическо либидо, за да не се засегнеш от факта, че годеникът ти обарва друга с цел да си подсигури алтернатива в последния момент преди сватбата, ако ти се дърпаш много.

Иначе казано, Нинова “неблагодарно” зашлеви Борисов за неприличното предложение. Това й носи ползи в собствените й среди, а от друга страна- изпраща послание към националистите, че техният Бойко  им точи ножа зад гърба. С един удар – два всеядни заека!

Заслугата обаче не е толкова нейна. Тя просто се възползва от вдигнатата топка и инкасира ползите. Това нямаше да се случи, ако прехвалената политическа интуиция на Борисов не го беше подвела да подозира всички във всеядност, съдейки по себе си. Подобно на главния прокурор Цацаров , който си избра ( според онази реплика на друг прокурор от един придобил известност телефонен разговор), Борисов вярва, че може да се договори с всеки извън правилата – в ЦУМ или просто по телефона. Но получи урок от далеч по-неопитната в интригите съперница Нинова, оглавяваща конкурентната БСП едва от миналата година.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване