Thalloderma Shop
05/15/17 08:35
(http://ivo.bg/)

В. “Стандарт” вече официално премина в лагера на руската хибридна война срещу България

Сайтът на колегите от бившата секция на БиБиСи в Лондон оцеля и се прероди в леко изменена по форма платформа, но без да изменя на себе си в съдържателно отношение. Една добра медийна новина за България, макар да идва от чужбина!

https://kafeneto.wordpress.com

Извън България, както информира Kafeneto, също долетя една “добра” новина за България. Падна една маска ( за да не кажа едни гащи, които бяха твърде прозрачен смокинов лист).

Патетичният по своето открито путинофилство от много години насам вестник “Стандарт” официализира каналджийството си на проводник на руска пропаганда у нас. Главната редакторка Славка Бозукова, която петата колона лансира за държавни отличия както никой друг “журналист” в България ( подхлъзнаха в това отношение дори и президента Плевнелиев) е възнаградена сега за старанието си направо в Москва. Там се е състояла церемония по осиновяването на “Стандарт” от един от най-агресивните руски държавни инструменти за износ на кремълска пропаганда – агенция “Спутник” ( на който Емануел Макрон забрани достъпа до събития от предизборната му кампания за президент на Франция).

НА СНИМКАТА: Бозукова- център на внимание в  Москва при осиновяването на “Стандрат”

a5d2218ddf09f0ac64685ae53d702cd8_600x460

 

 

 

 

 

 

 

Читателите могат да ме заподозрат в “лично отношение” заради свинщинките на този вестник, извършени по мой адрес, сред които беше злорадството от факта, че напуснах БТВ през октомври 2006-та след сблъсък с президента Първанов в знак на протест, че работодателите ми застанаха на негова страна. Това стана стана повод за стандартни подигравки ( както и в други слугински медии, като в. “24 часа” и в. “Труд”, където на първа станица Валерия Велева написа  коментар в стил “така му се пада” на Иво Инджев и украси мнението си със собствена снимка). “Стандарт” се гавреха със следното заглавие:

“Американското посолство” отменя Иво Инджев

От неделя предаването “В десетката” на Иво Инджев по Би Ти Ви излиза във ваканция. На негово място националната телевизия на Мърдок пуска драматичния комедиен сериал “Американското посолство”.

Ако беше само проява на атисолидарност чрез подритване на падналия, едва ли щях да се връщам към онова време- още повече, че в личен план напускането на БТВ се оказа щастливо събитие в моя живот като журналист, който се изправи навреме срещу статуквото през 2006 г., тъкмо преди да започне главоломния спад на свободата на словото в България, измерван от авторитетни международни организации. Много пъти обаче съм давал “Стандрат” като пример за подмазвачество, вкл. по отношение на московския мафиот Лужков, при(по)знат като такъв дори от Путин и Медведев, които го прогониха позорно от кметския пост в руската столица буквално дни след триумфа в България, споделен от премиера Борисов. http://ivo.bg/2010/09/10/путин-не-дойде-и-този-път-лужков-освети/

Българските журналисти от световния еталон за високи стандарти в професията, каквато е БиБиСи, се оказаха вкупом сред борещите се гласът им да бъде чут, докато опозореният със системно погазване на журналистическата независимост “Стандарт” е взет на буксир от руската държава, където журналистика отдавна е натикана в стаята за слуги на Кремъл.

Българската секция на БиБиСи, както подобните й в САЩ “Гласа на Америка”, “Дойче веле “ в Германия и френският им радиоаналог бяха закрити поради схващането на Запад, че в България вече има демокрация и не се налага тя да бъде подкрепяна отвън.В нишата обаче отвън се настаниха “братушките” с калните си пропагандни ботуши.

В този смисъл откровението с московското попечителство над “Стандрат” е подигравка с безсилието, проявявано срещу руската хибридна война у нас. На Запад напоследък най-после прозряха необходимостта от създаване на специални органи за самоотбарна. Тук тече обратният процес: руският марш в българското медийно пространство вече е огласен от официалните фанфари на Кремъл.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване