07/01/17 07:39
(http://ivo.bg/)

Медиите у нас проспаха свободолюбивото отбелязване на “джулая” в центъра на София

След снощната публикация в ivo.bg за появилия се надпис “БКП са терористи” върху златните букви на благодарност за съветската окупация върху МОЧА в София (не) се случиха досега няколко неща:

Първо: крайно необичайно за бдителните изпълнители на руските указания е самият факт, че са допуснали истината да бъде написана отново върху тази дъска на позора в центъра на столицата, а заедно с това близо денонощие ( ако не и повече)  не са изпратили още червените бърсачи на червения надпис.

НА СНИМКАТА: Надписът оцеля цяла нощ – своеобразен начин за посрещане на “джулая”, но не на морския бряг, а в центъра на София на 1 юли 2017 г. Как ли ще им се карат на следобърсачите от руското посолство!

IMG_20170701_092350

 

 

 

 

 

 

 

Второ: приканих медиите да не пишат глупости за “осъмването на паметника” с нов надпис, защото всъщност той е замръкнал по този начин. Това, че са проспали събитието не означава, че трябва да заблуждават публиката с твърдението, че това “нещо” се е случило току-що. Въпреки това днес се появиха точно такива заглавия…Колко предсказуемо!

Трето: пазителите на съветските традиции от претендиращия да бъде водещ в категорията “жълти” червенеещи медии, като сайтът БЛИЦ, направо са преписали себе си от предишни подобни случаи. Твърдят, че да се напише истината върху лъжата за съветското освобождение на България, било “ вандализъм” и “оскверняване”. Покрай това авторите на стандартната дописка стандартно лъжат, че били първите, които са забелязали “оскверняването” . https://www.blitz.bg/foto/prvo-v-blits-vandalizm-vrkhu-pametnika-na-svetskata-armiya-snimki_news525835.html

 

А телевизиите, някои от които дори имат днес предавания, наречении “Събуди се”, вероятно ще се събудят по въпроса чак довечера. Ако не им бъде наредено да обявят истината за “фалшива новина”.

Мила (без)родна картинка!

.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване