08/18/17 09:20
(http://ivo.bg/)

Цунамито на цунатите от властта туристически коментатори по въпросите на тероризма

Атентатите в Испания, разбираемо, отприщиха страхове, страховити прогнози и ( уви, също разбираемо, защото не е първица) страшно неверни твърдения в публичното приказване в България под формата на “коментари на експерти”. Обидно е да се слушат смятаните за безобидни бръщолевения на тези абонати за коментари на атентати.

В рамките на някой друг сутрешен час българската телевизионна аудитория беше бомбардирана с призиви да бъде запечатана България, а Европа да се готви за война ( което не е нито нова задача, нито нов призив- всеки военен се готви за война, това му е работата).

Е, имаше и глас на разума, в лицето на Весела Чернева от Европейския институт за външна политика, който препоръча по-добро европейско сътрудничства за борба с тероризма чрез общи мерки за превенция срещу терористичната заплаха. Обаче като ни гледат и слушат експертите, европейските ни съюзници едва ли изгарят от желание да им се доверят в тази свръхделикатна област на сътрудничеството…

Общото впечатление на фона на вълната на основателния гняв ( и страх) е, че българският коментаторски корпус кънти на кухо. Канят ги и си говорят, каквото си искат. Например, че в Испания досега не е имало атентати.

Моля? Атентатът от 11 март 2004 г. на гарата в Мадрид, за който отговорност поеха от Ал Каида, беше и си остава сред най-убийствените в историята на тероризма не само с ислямска окраска, но дори и с комунистическа, като онзи български рекорд със съветски корени от 16 април 1925 г. в София. Убитите във взривените 4 влака на гарата в Мадрид бяха 192 души. Ранените бяха преброени до 2050 души.

Ако не за друго, то заради загиналите 4-ма българи в мадридската касапница този атентат би трябвало да бъде запомнен поне от експертите у нас.  А пък , щом са такива специалисти по въпросите на сигурността – при това български, би трябвало да си спомнят, че разследващите установиха тогава българска връзка в снабдяването на терористите с оръжия. Нещо да е помогнала българската “експертна” общност в разнищването на този въпрос?

Сред “специалистите”, които имат мнение и държат да си го покажат публично ( макар да е срамотно, но за голия босоног тумец критерият за срам е непозната категория), е и собственикът на електронен сайт, претендиращ да бъде “агенция”. Според него всички атентати се правят само от мюсюлмани. Не съществува за г-н собствника християнинът екстремист Андреш Брайвик, който на 22 юли 2011 г. уби с бомбен атенат 8 невинни в норвежката столица Осло, а след това разстреля десетки младежи на ваканционния остров Ютьоя. Оставям на специалистите да преценят дали хладнокръвното убийство чрез разстрел от близко разстояние на 69 човешки същества ( в зората на живота им) е по-малък и ли по-голям акт на зверство от мачкането на хора с коли.

И как да го има Брайвик в сметките на нашенските носители на вируса на чувството на хетеросексуално превъзходство ( или пък как да забележат онзи също така “превъзходен” извратеняк от Шарлотсвил, прегазил онзи ден жена от расова омраза), когато техният събрат по възгледи от Норвегия се бори ( с оръжие в ръка, а не само на думи) за прочистване на Европа от исляма. Също като техни бели превъзходителства у нас, той настоява ( не нашега) няколко десетки милиона да бъдат “прочистени” ( най-добре на принципа на “окончателното решение” чрез пълно унищожение, изпробван знаменито от Адолф и Бенито).

Професор по математика, който незнайно защо е превърнат от нашенските медии ( или от онези, които им суфлират кого да не канят и кого да викат да вика за победителите в българските избори) в говорител по въпросите на калкулациите за вредата от толерантността спрямо бежанците и ползата от тяхното разстрелване още на границата ( да, така препоръча професорът в предизборната 2016 г.) и днес получи трибуна да зове за безмилостност- вече и към семействата, които раждат терористи.

А който не е съгласен с такива нашенски специалисти по замърсяване на публичното пространство с теории и предложения за разправа с “непълноценните”, е обявяван за “либерал и педал” едновременно и по подразбиране. http://pik.bg/либералите-и-педалите-начело-на-европа-докараха-терора-българия-трябва-да-следва-политикат-news684017.html

Да обобщим: не знам дали обучаваните да пазят България и българите от тероризма биха се справили с евентуална терористична напаст. Мога само да се надявам да не се налага ( главно поради нашето предимство да сме маргинална държава сред атрактивните европейски полета за изява на разни главорези). Но ако все пак се случи, дано се окажем по някакъв фантастичен начин щастливо българско изключение от практиката терористите да изпреварват полицията в опитите й да ги спре.

Със сигурност, обаче, научаваме отново и отново, че в нашенската медийна механа е пълно с бойкопомазани борци, които така се зъбят на тирана ( нямам на ум столицата на Албания), че плюнките им заплашват с бедствие от друг характер- с наводнение, чиято приливна вълна е стимулирана от логорейното цунами на цунатите от властта.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване