Thalloderma Shop
01/04/17 10:08
(http://ivo.bg/)

Защо другарите у нас вкупом надуват тръмпетите

С няколко изключения в лицето на коментатори, които автентично се радват от десни позиции на победата на Тръмп в САЩ, масата ликуващи по същия повод говорители по темата у нас са открито путинофилстващи- подобно на онези в руската Дума, които пиха шампанско за успеха на милиардера в една страна, която бих удавили иначе в чаша “Игристое”, ако можеха.

Колкото повече наближава фактическото управление на Тръмп, толкова повече еректира възбудата от онова, което той българските другари и другарки очакват той да им донесе като възмездие срещу техния другар Обама, определян като най-левия президент в историята на САЩ ( не от моя милост, а тъкмо от изтъкнати десни коментатори тук и по света).

Един пример от днес, взет от сайта на радо “Фокус” ( в който навсякъде в текста пишат Багдад като БагдаТ, но това е подборност от пейзажа) http://www.focus-news.net/opinion/2017/01/03/41316/hristo-smolenov-2017-a-shte-bade-godinata-na-golemite-razoblicheniya-shte-stane-yasno-koy-sazdade-i-koy-podkrepya-islyamska-darzhava.html:

“Христо Смоленов, експерт по сигурност и антитероризъм, в интервю за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“.

“Клинтън си отиде безславно, а Тръмп разполага с аргументи, които се заканва да направи обществено достояние. Да се надяваме той да бъде жив и здрав, за да съумее да продължи курса към промяна на американското общество, защото според мен това, което той прави, е втора американска революция”.

Както се вижда, говорителте по въпросите на тероризма в България, като Смоленов, се цитират един друг за “по-достоверно”. Откакто се формира тристранният пакт Москва-Техеран- Анкара ( в резултат на което патриотарстващите експерти спряха да попържат Ердоган и неговата фашизоидна русколюбива политика).

Ето така, без да знаем непременно както е казал вездесъщият в българските медии пропагандатор на режима на аятоласите Мохд Абуауси, научаваме от “Фокус” и Смоленов следното:

“Боя се, че това, което каза Мохд Абуаси тези дни – ръководителят на Центъра за близкоизточни изследвания, в който зам.-председател е известният български антитерорист Славчо Велков, за съжаление е самата истина”.

Тук липсва само “Аятоллаху акбар”. Защото въпросният български гражданин Абуауси “работи” експерт в единствено число в измислен “институт” за прослава на политиката на Техеран. Неговата дейност от години се свежда до това да произвежда пропаганда в полза на Башар Асад в Сирия, спонсориран от Иран и създадените от него ливански шиитски милиции “Хизбуллах”, изнесли практически най-тежките битки на сирийския режим срещу всякакави противници в рамките на гражданската война, разпалена от династията Асад. Същият Абуааси се набърка в скандали с лобиране за пребиваването у нас на палестинци от смятаната на Запад за терористична организация “Хамас” и беше лицето ( преводача, екскурзовода, контакта и т.н.) на пропагандните набези на телевизията на Бареков, която излъчваше хвалбствия под формата на репортажи за “Хизбуллах” от нейно студио Ливан в зората на войната в Сирия.

С това обаче позоваването на Смоленов на авторитети не свършва в кратката м изява. успява да обяви себе си за ткъв, както и главня прокурор Цацаров, награждавайки мимоходом вкупом с комплименти “нашите служи” ( е, и германските сщо- от него да мине):

“Нашите служби се състоят от добри професионалисти, които имат нужда не просто от повече ресурси, имат нужда от нов формат на европейско сътрудничество, в който да не бъдат тълкувани като девета дупка на кавала, на който се подхвърля информацийка от време навреме. Помните, неотдавна главният прокурор заяви, че партньорски служби са спестили на България информация, която е била важна с оглед на антитерористичната подготовка на страната.

Водещ:Добре обаче смятате ли, че подобно задълбочаване на сътрудничеството ще помогне, защото сте казвали, че очевидно европейските служби не се справят със ситуацията?

Христо Смоленов: И кога го казах? Казах го в навечерието на това, което се случи в Берлин, когато още болката от атентата не беше отшумяла, но и при скандалните разкрития, които потвърждаваха моята теза, че не се справят, именно защото има политическа намеса в тяхната дейност. Там също има добри професионалисти.”

Да кажеш, че ще има още атентати ( в Европа , Турция, Близкия изток), е като да познаеш, че ще има земетресения там, където винаги е имало. Но пък ако случайно не “познаеш” можеш са припишеш заслугата, че си предупредил навреме и за щастие са те послушали.

Но да се надяваме наистина, че Тръмп ще бъде жив и здрав да сбъдне мечтите на Смоленов и компания у нас. Защото на Тръмп поне мандадът му е гарантиран, докато на Путин – при гарантирано низходящата тенденция за руската икономика в края на пертолно-газовото му царуване – май му се клатят краката на високите токове.

Апропо, поправете ме, запълнете пропуските ми- посочете ми поне един левичар у нас, който да е нарушил инструкцията и да е заплюл Тръмп като милардер и експлоатотор. Понеже не се сещам, рискувам да обобщя: случаят е същият като онзи през 1939 г., когато българските другари и друарки прегръщат дружбата с нацистка Германия поради това, че Хитлер се е прегърнал със Сталин. Съответно променят отношението си на 180 градуса през юни 1941 г. по известните на всички причини, повтаряйки подобно резоньорсто и при свалянето на Живков по съветска заръка – без да шукнат. Да видим още колко ще надуват тръмпетите.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване