09/09/10 21:30
(http://e-vestnik.bg/)

Следващите 10 години според сп. “Форбс”: синтетична сперма, летящ автомобил, екскурзия до Луната

Прототип на летящ автомобил. Снимка: глобалмотор

В близките десет години човечеството може да очаква най-разнообразни събития – от нов “черен вторник” на Уолстрийт и пускането в продажба на изкуствено месо до смъртта на лидера на Северна Корея Ким Чен Ир, първото зачатие без участието на мъж и полети на туристи до Луната, смята американското списание “Форбс”.

Предположенията си за това, какво ще стане в света от 2011 до 2020 г. включително, изданието прави на основата на по-рано дадени от специалисти прогнози и анализи на наличната информация.

Списанието започва с “черната” прогноза за смъртта на севернокорейския лидер Ким Чен Ир. Това печално събитие се очаква да стане още през 2011 г., когато той ще навърши 70 г. Слухове за скорошната кончина на Ким Чен Ир се разпространяват вече няколко години. През 2008 г. се съобщаваше, че лидерът е получил тежък инсулт, заради който са се появили признаци на сенилност. Освен това в последно време вождът има обостряне на болест на сърцето, хипертония и диабет. В севернокорейските медии от тогава се появиха многобройни снимки, на които е сниман Ким Чен Ир, но на Запад подозират пресата във фалшификации.

По прогнозите на списанието наследник на Ким Чен Ир след смъртта му ще е синът му Ким Чен Ун. Получил образование в Европа отрочето на вожда ще провежда политика на контакт със САЩ, смятат журналистите. По-рано Ким Чен Ун беше заподозрян, че вече тихомълком е започнал да завзема властта от отслабващите ръце на тежко болния си баща.

Мадоф ще се обеси в килията си

Същата година, знаменитият американски мошеник Бърнард Мадоф, осъден миналата година на 150 години лишаване от свобода, ще бъде намерен обесен в килията си, пророкува изданието. Създателят на финансовата пирамида беше осъден за това, че в течение на 20 години е лъгал инвеститори и регулатори. Компанията му не е извършвала никакви сделки, а просто и превеждала всички пари на своята банкова сметка, оповестявайки ги за “печалби”. За отбелязване е, че Мадоф непрекъснато има проблеми в затвора. В края на миналата година той беше хоспитализиран след нападение на съкилийци. През октомври той се сбил със съкилийника си в хода на спор за финансите.

Също през 2011 г. ще станат следните важни събития: в Египет ще се роди 7-милиардният жител на Земята, а генералният секретар на ООН ще провъзгласи “Десетилетието на половата справедливост”.

През следващата година ще влезе в продажба летящ автомобил. За разработката на компанията AVX на летящ автомобил за нуждите на Пентагона беше съобщено през юли тази година. Моделът AVX Aircar е способен да развива скорост по пътя до 130 км/ч или да лети с 225 км/ч.

Според списанието през 2011 г. руснаците ще разкрият гигантска американо-израелска мрежа от кибершпиони. В това съобщение се съдържа намек за неотдавнашния руско-американски шпионски скандал, като се подчертава стремително засилващата се роля на високите технологии в различните сфери на живота.

По-рано “Ню Йорк Таймс” писа, че руските правоохранителни органи не умеят да разкриват киберпрестъпления заради некомпетентност в тази област и корупция. Но бе изказано предположение, че банди от ловки хакери биват привличани на работа в руските спецслужби, които им разрешават да извършват престъпления в замяна на услуги.

През 2012 г. властта в Сомалия ще бъде завзета от ислямистите. По мнението на изданието е възможно Израел да проведе военна операция срещу Иран. Тази седмица МААЕ в секретен доклад изрази загриженост за нарасналата активност на Иран в сферата на обогатяване на уран, което може да го приближи до получаването на суровина за ядрени бойни глави. Западната преса тази година писа, че Израел разглежда възможността за едностранен удар по Иран във връзка с ядрения проблем.

Шампион без крака на Олимпиадата ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване