01/21/11 22:45
(http://e-vestnik.bg/)

В десетката: Bulgaria - the taxes are living here!

Напоследък по Discovery Channel и други подобни чужди канали върви една реклама - ясно синьо небе, зелени поляни, напети момци и хубави моми в народни носии, нестинари минават по жарава…чудно! И накрая слоган - Bulgaria! The magic lives here!

Реклама, насочена към чужденците, за да идват тук на почивка. Само дето в тая реклама не е показано как джебчиите ще им откраднат парите на първата разходка из произволен град на морето. Но това е друга тема! Днешната тема се заключава в една дума - такса! Една дума любима на монополистите обхванали бедната ни държавичка в желязната хватка на далаверата! Тука, братче, такси да искаш!

Такса “сградна инсталация” е патент на Топлофикациите! Демек, плащаш затова, че тръбите на парното минават през имота ти. Защото те така топлят, че ходиш вкъщи по потник. И защото както неведнъж съм казвал - те са ти доставили топлоенергия и ти трябва да я платиш…нищо че не си я заявявал!

Такса “електромер” - видяха от енергийните дружества как Топлото изстисква хората и си казаха “защо пък не и ние”. И започнаха едни брожения по високите етажи как да въведем тази такса, така че и ние да сме постоянно на далавера!

Все пак като сметнеш примерно на 2 000 000 домакинства по 20 лева си се получава една прекрасна цифричка! Ще има и за джакузита и за яхти и за властта и за ДКЕВР! И всички ще са щастливи. Без потребителите, ама к’во ти пука!

Такса “водомер” - това вече е една от най - пресните наглости! Отскоро се обсъжда и както вече се сещате най - вероятно ще се случи! Такса която щяла да се плаща даже в домове с нулево потребление. Ами така де…как така няма да плащаш нищо на ВиК-то! Няма такъв филм!

Ползвал - неползвал трябва да си платиш! Все пак живееш у вас и с това смущаваш спокойствието на водомера! Притеснява се от теб всеки път, когато влезеш в банята, защото си гол, а пък той водомера е с висок морал. Нищо че тези на които служи не са! Но какво е днес морала? Парата е важна!

И така, драги читатели! Искате не искате ще си плащате докато живеете в “страната на чудесата”! Ще плащате и за “синя зона”, защото никой не е направил паркинги, където срещу заплащане да паркирате и колата Ви да е под наблюдение! Ще плащате, примерно, и такса разглеждане на документи за кредит, които най - вероятно няма да Ви отпуснат! Ще плащате и “такса смет”, нищо че казаните в града Ви преливат! Ще плащате винетки, въпреки дупките по пътищата…ей такива работи.

И за да сме напредничави скоро очаквам следните такси и вземания:

- такса “тротоар” - ще се плаща от всички, които ходят по тротоара, а за тези които се правят на хитри ще има такса “пътно платно”, такса “трева”, такса “пътечка” и въобще такса за всеки друг вид придвижване!

- такса “въздух” - на всеки по един брояч,който ще отчита колко пъти си вдишал и на броя вдишвания ще се налага такса. Брояча ще е двупосочен, защото ще брои и издишванията - все пак и за това ще има такса!

- такса “секс” - прилежно всеки месец си записваш колко пъти си правил секс с жена ти и на основа на това се налага такса! Ще има и внезапни проверки от властимащите да се види да не би тая вечер да си правил 2 пъти и да си писал един! Секса с други ще се таксува по - скъпо заради повишения риск!

Така мога да изброявам до безкрай! Не знам дали на Вас, хора, Ви харесва така, но на мен не ми харесва! Нали сме ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване