02/14/11 18:05
(http://www.klassa.bg/)

Еврото удари 3-месечно дъно срещу долара

Еврото отстъпи пред повечето валути заради слуховете, според които по време на срещата в Брюксел на европейските финансови министри ще се правят опити за преодоляване на различията относно условията за увеличаване на фонда срещу кризи, съобщи „Блумбърг“. Очаква се Европейската комисия да потвърди прекратяването на процедурата срещу България по свръхдефицит. В ЕКОФИН участва и финансовият министър Симеон Дянков.
В по-ранната търговия еврото потъна до триседмично дъно спрямо долара от 1.3560 долара до 1.3443 долара. Европейската единна валута понижи стойността си за втори пореден ден спрямо йената, след като главната опозиционна партия в Ирландия се изказа, че иска предоговаряне на някои подробности по отношение на спасителния план за страната. Гърция критикува исканията на Европейския съюз и Международния валутен фонд по отношение продажбите на държавни ценни книжа. Новозеландският долар също понижи стойността си след доклад, който показва спад в продажбите на дребно.
Повечето инвеститори в еврозоната ще искат да усетят, че ситуацията в Гърция и Ирландия е преодоляна, но за съжаление се оказва, че това не е така, каза Саймън Дерик, главен валутен стратег в Bank of New York Mellon Corp. в Лондон. Еврото отстъпи с 0.8% до 112.21 йени. Понижението спрямо долара също беше с 0.8% до 1.3443 долара за евро. Йената почти не промени стойността си по отношение на зелените пари до 83.46 йени за долар. Швейцарският франк се повиши за първи път през последните 7 дни спрямо еврото, след като инвеститорите видяха безопасността на алпийската валута. Повишението беше с 0.8 до 1.3084 франка за евро. Британските лири също повишиха стойността си пред еврото с 0.7% до стойности от 84.08 пенса.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване