05/17/11 17:40
(http://www.klassa.bg/)

Йената стигна 3-седмично дъно срещу долара

Йената отстъпи до най-ниското си ниво за почти 3 седмици срещу долара, след като Масааки Ширакава, управител на Bank of Japan, заяви, че икономиката е в много тежко състояние, предаде „Блумбърг“. Японската валута отслаби позициите си спрямо всички 16 основни конкурента. Британският паунд се повиши, след като инфлацията във Великобритания се повиши с по-висок темп, отколкото предвиждаха икономистите през април. Това усили натиска върху Bank of England да повиши лихвените нива. Еврото изгуби постигнатата преднина пред долара.
Изглежда, че пазарът може най-после да приеме фазата на слаба йена и от този момент ще станем свидетели как тя ще се понижава, каза Мамору Араи, старши валутен търговец в Mizuho Financial Group Inc. в Ню Йорк. Очакванията за лихвените равнища са това, за което се притеснява пазарът, независимо дали Bank of England наистина ще промени високите стойности на инфлацията, лирата е силна, добави той.
Японската валута изгуби 4.1% тази година, което е най-голямото й понижение в индексите за корелация на „Блумбърг“- Correlation Weighted Indexes. Повишението на лихвата на Острова на изгряващото слънце от 0 до 0.1% отговаря на повишението с 1.25% в еврозоната и 4.75% в Австралия.
Йената отстъпи 0.9% до 81.53 за долар от 80.79 йени предишния ден. Тя изгуби повече от 1.2%, което е най-голямото понижение от 27 април насам. Японската валута отслабна с 0.8% до 115.29 йени за евро от 114.37 предишния ден. Единната валута понижи с по-малко от 0.1% стойността си спрямо зелените пари до 1.4143 долара от 1.4156 долара преди.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване