02/21/11 17:22
(http://www.klassa.bg/)

BBC Worldwide придоби Lonely Planet

BBC Worldwide обяви, че е придобил оставащите 25% от капитала на Lonely Planet от основателите Тони и Морийн Уилър за $ 67,2 млн. (£ 42,1 млн.). Развитието на сделката е на основата на финансов договор от 2007 г. между двете страни, с включена опция за закупуване на акциите за определен период от време, който гарантира на търговското дружество на английската обществена радиотелевизионна компания придобиване срещу уговорена цена, независима от текущите пазарни нива.
Тони и Морийн Уилър, учредители на Lonely Planet, коментираха: "През последните три години наложихме тенденцията да се развиваме по свой собствен път, като предоставяме на своите потребители и читатели все по-голям избор на съдържанието. Пожелаваме на компанията успех в бъдеще."
От 2010 г. най-големият издател в света в туристическата ниша и цифровите медии издава над 500 заглавия на 8 езика, както и телевизионни програми, списания, мобилни приложения и множество интернет страници.
Месечният брой на посетители за сайта lonelyplanet.com се е удвоил почти два пъти и достига 8,5 милиони потребители през януари 2011 година в сравнение с година по-рано.
От 2007 г. насам въпреки трудните пазарни условия Lonely Planet е увеличил дела си в основните пазари - от 18,2% през 2007 г. на 20,6% през 2010 г. Медийната компания стартира две нови серии на книги-гидове, влезе на вътрешния пазар в Китай и публикува своята 100-милионна книга през януари тази година. Марките на Lonely Planet, които стартираха във формат на списание през 2008 г., вече имат осем издания в световен мащаб, сред които във Великобритания, Бразилия, Франция, Испания, Азия, Аржентина, Филипините и Индия.
BBC Worldwide, търговската и медийна дъщерна компания на Би Би Си, има мисията да максимизира печалбите от името на Би Би Си чрез създаване, придобиване, разработване и използване на медийно съдържание и медийни марки по света.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване