03/18/11 17:23
(http://www.klassa.bg/)

Йената стигна двугодишно дъно спрямо долара

Йената достигна до над двугодишно дъно срещу долара, след като Групата на седемте най-развити икономически нации (Г-7) съвместно се намесиха във валутните пазари за първи път от повече от десетилетие насам, съобщи „Блумбърг“. Японските пари понижиха стойността си срещу всички останали основни конкуренти, след като Федералният резерв и Bank of Canada се присъединиха към Bank of Japan и Европейската централна банка в опитите да продават йени. Към тези усилия се присъединиха и френската Bank of France, германската Bundesbank и Italian Central Bank. Властите в Страната на изгряващото слънце може би са продали по-малко от 2 трлн. йени (25 млрд. долара) на пазарите за валутен обмен според представители на институциите в Токио. Финансовите министри на Г-7 и ръководителите на централните банки съобщиха след конференцията за обсъждане щетите от земетресението на 11 март, че ще осигурят „всякакво необходимо сътрудничество“. Швейцарският франк отстъпи за първи ден от почти седмица срещу щатската валута, след като Либия обяви прекратяване на огъня.
Йената загуби 2.8 % от стойността си спрямо зелените пари. Тя се разменяше при нива от 81.13 йени за долар при 78.89 йени преди, когато японската валута успя да удари и рекорд от 76.25 йени за долар. Японските пари отстъпиха и с 3.7 % срещу единната валута до 114.66 за евро. Доларът се понижи с 0.8 % до 1.4135 долара за евро. Франкът изгуби срещу 15 от 16-те си основни конкурента. Швейцарските пари поевтиняха с 0.6% до 90.36 сантими за долар.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване