07/13/11 16:14
(http://radiomilena.com/)

КСТ „Поморие” с шампионски титли

В три поредни дни се проведе Държавното първенство по спортни танци София 2011. Надпреварата беше за всички възрастови групи и категории, а изпълненията на претендентите бяха оценявани от международна съдийска комисия, включваща специалисти от 10 държави. 340 танцови двойки от 40 клуба в страната спореха за шампионските титли. Новите шампиони ще защитават престижа на България на световни и европейски първенства и купи.
Клуб по спортни танци се представи с шест танцови двойки, съобщиха от пресцентъра на клуба в Поморие.
Никола Илиев и Ивон Дерменджиева при най-малките деца до 9 години се представиха блестящо – вицешампиони на България в стандартните танци, трети на многобой и пети на латиноамерикански танци. Много малко не достигна на двойката Станислав Иванов и Елена Севастиянова да стъпи на финала и останаха седми.
Вицешампиони на България при деца до 11 години многобой са Мариян Кусев и Десислава Трифонова. В латиноамериканските танци те отново грабнаха среброто.
Двойката представител на двата клуба Несебър и Поморие Симеон Георгиев и Мари-Никол Маркова взеха бронзов медал на латиноамерикански танци, четвърти на стандарт и пети на многобой.
При юноши младша възраст стандартни и латиноамерикански танци Марио Георгиев и Елеонела Горанова се класираха пети, на многобой- четвърти.
Шампиони на България на 2011г. на стандартни танци и вицешампиони на латиноамериканскив групата на сеньорите са Танко Кабаджов и Марияна Кабаджова.
Това беше последният турнир за танцовия сезон. Сега двойките продължават с лятната си подготовка за предстоящите фестивали, концерти и състезания през есента.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване