08/18/11 16:34
(http://www.klassa.bg/)

Когато институциите се карат, е за сметка на гражданите

Не сме далеч от мисълта след поредната глупава изцепка на т.нар. пациентски организации и по-точно на техните предводители да ги дадем под съд за насаждане на омраза. Това заяви вчера проф. Милан Миланов, председател на етичната комисия към БЛС. Поводът за тази закана е огласената от пациентската организация поредна лекарска грешка, при която умря човек след скъпа манипулация.
Вместо да се направи разумен анализ на причините, довели до трагичния изход, реакциите на медиците показват друго - че в съсловието има дълбока обида от начина, по който ги представят в обществото. Включително и с грешките им.
Факт е, че лекарите имат достатъчно основания да се чувстват огорчени, но също така е факт, че пациентските организации имат правото да контролират работата им. Но по-важното, което трябва да се разбере, е, че в такива спорове всички са губещи. А най-губещи остават самите пациенти, които, освен че са жертви на непрекъснатите реформи в здравната система, стават заложници и на такива спорове.
Затова е добре да се осъзнае, че когато институциите спорят, това почти винаги е за сметка на гражданите. В случая на пациентите, които имат правото да очакват по-добро обслужване.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване