08/24/11 17:12
(http://www.klassa.bg/)

Русия ще доставя 10 млрд. куб. м газ годишно на КНДР

Русия и Северна Корея се договориха за разработването на проект за строителство на газопровод за експорт на газ в КНДР, заяви руският президент Дмитрий Медведев след разговорите с лидера на Северна Корея Ким Чен-ир, предаде РИА „Новости“.
Дължината на тръбопровода трябва да бъде повече от 1100 км, от които 700 км ще бъдат на територията на КНДР. "Общият обем на транспортирания газ за година ще възлезе на 10 милиарда кубически метра, но, естествено, ако има допълнително търсене, ние сме готови да разгърнем потенциала си", каза Медведев. Ким пристигна с бронирания си влак в събота. Двамата лидери се срещнаха в закрития военен град Улан Уде, а преговорите между тях се водиха на "четири очи". Медведев и севернокорейският лидер разработиха и подход към решение на проблема с дълга на КНДР към Русия, който е в размер на 11 милиарда долара. Той е бил предоставен в рубли от Съветския съюз по курс 60 копейки за 1 долар.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване