09/02/11 14:34
(http://www.klassa.bg/)

CLUB DES BELUGAS открива сезона в Sofia Live Club

Sofia Live Club реши да открие музикалния сезон 2011 с пърформанс на водещата европейска група в новия джаз и ландж музиката CLUB DES BELUGAS. Авторската им музика е неповторима и модерна, облечена в новаторски аранжименти на джаз стандарти. Въпреки това те се опират на традицията на бразилските ритми и американския черен соул от 50-те години на XX век. Успешно обединяват и лаундж звученето, и дори суинг в музикантското си портфолио. Уникалните звукова изобретателност и многообразие, съчетани с енергия и професионализъм, ги превръщат в любимци на голяма част от аудиторията по целия свят.
Билетите за шоуто на CLUB DES BELUGAS, предвидено за 16 И 17 септември от 22.00 ч в Sofia Live Club, могат да се купят в билетния център на НДК за 30 лева, а на място в деня на концерта – срещу 35 лева. По традиция от миналата година, когато групата за първи път посети България, за комфортното придвижване на музикантите ще се погрижат най-новите модели автомобили на Opel.
CLUB DES BELUGAS стартират своята кариера през 2002 година с техния първи албум Caviar at 3 a.m. През 2003 година издават своя втори албум Minority Tunes, който включва хитовете от Германските клубни класации hip hip chin chin и Gadda Rio.
През 2006 година CLUB DES BELUGAS обогатяват музикалния свят с едно истинско произведение на изкуството, наречено Aprico Soul. През март и април същата година хитът Wildcats gotta move достига трето място в Германските клубни класации и остава в Топ десет в продължение на 8 седмици. Включеният ремикс на песента Mambo Italiano е първият легален ремикс на песен на Дийн Мартин в целия свят и е одобрен от Capitol/EMI, както и лично от семейството му.
В историята на съществуването на CLUB DES BELUGAS са продадени повече от 4 милиона копия на техни албуми. От края на 2007 година до днес музикантите изпълняват повече от 100 концерта в Европа, участват в музикални предавания и фестивали, а често тяхна музика е озвучавала едни от най-известните автомобилни и алкохолни реклами.
Гостуването на групата се осъществява с подкрепата на най-продаваното шотландско уиски в Европа – Ballantine`.
„Много известни артисти са изпълнявали концертите си в този клуб (SLC) и ние само се гордеем, че имаме възможността да изпълним своята музика за българите отново и най-вече на тази прекрасна сцена. Малко са държавите, които предлагат подобно гостоприемство!", споделя вокалистката Бренда Бойкин по повод гостуването си за откриването на новия музикален сезон. Певицата развива успешна солова кариера, а музикалната критика я определя като "най-автентичния и най-находчив блус вокал на своето поколение". Пяла е с биг бендове и блус групи, а соловият й албум е изграден върху модерното електронно звучене.
По време на представянето си през септември групата е подготвила няколко нови парчета - всички композирани по време на турнета, както и добре познати танцувални мелодии.
За българската публика музикантите са подготвили специална изненада.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване