09/05/11 20:07
(http://radiomilena.com/)

„Море от вино“-Поморие 2011 приключи

 До 5 септември Община Поморие, „Черноморско злато”АД и Читалище „Просвета-1888”  бяха  домакини на винено- културна фиеста. За десети път богът на виното Дионисий даде старт  на 29 юли тази година  на един от най-обичаните летни празници от жителите и гостите на Поморие.

На централния площад през цялото време  имаше базар на винопроизводителите, където любителите на божествения еликсир имаха възможност да дегустират от продукцията, произведена в региона.

„Море от вино“ 2011 продължи до 5 септември с програма направена така, че да има културно събитие за всеки вкус. Не бяха забравени и най-малките -с шоуто на Богдан Томов  и рисунки на асфалт.
В деня на откриването на „море от вино” 2011 концерт-спектакълът „Магията на танца“ на ансамбъл „Чинари“ събра любителите на фолклора на централния площад. Открта бе  изложба в ОДК  „Малка пластика” на скулптора Николай Коев.  Проведе се Световен шампионат по фолклор – „World folk 2011″.  В рамките на винените празници, от 1-ви до 7-ми август се проведе и седмицата на морето,чийто край постави трупата на Нешка Робева. Музикално- танцовата формация “Нешанъл Арт”  представи пред поморийската публика своя гала спектакъл – “Купонът”.  В културната програма на „Море от вино” 2011 бяха включени: концерт на Хор „Аве Музика”, Перкусионен състав „Арт Либитум”, „Моят Несебър” – спектакъл на хор за гръцки песни „Месамбрия”, концерт на Веселин Маринов, концерт на Клуб по спортни танци „Поморие” с треньор – Никола Абрашев.
Проведоха се още два фестивала – „Ритъмът на морето” 2011 – Фестивал на духовите оркестри и мажоретни състави и Международен музикален фестивал за хора с физически увреждания „Сила за живот”.
Десетите Празници на виното бяха закрити на 5-ти септември с концерт на талантите на Поморие под наименованието „Сбогом, лято“.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване